SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Evlerini Yerinde Yapmak İsteyen Kardeşlerimizi Bekliyoruz"

A- A+ PAYLAŞ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında depremde yıkılan evlerin yeniden yükselmeye başladığını belirterek, "Milletimizle afet bölgesini hızla ayağa kaldıracağız." ifadelerini kullandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremden etkilenen bölgenin "hızla ayağa kaldırılması için" Bakanlık denetiminde TOKİ güvencesiyle Yerinde Dönüşüm Projesi'nin hayata geçirildiği, kendi yapılarını inşa etmek isteyen afetzedelere hibe ve kredi desteğinin sağlandığı anımsatıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de Yerinde Dönüşüm Projesi'nden faydalanan Mehmet Yeşilyurt'un, evinin depremde ağır hasar alması sonrasında projeye nasıl dahil olduğunu ve duygularını anlattığı videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.

Yapılarını yerinde yapmak isteyen depremzedeleri projeden faydalanmaları adına yapım ve dönüşüm ofislerine davet eden Özhaseki, "Deprem bölgesinde Mehmet kardeşim gibi, Yerinde Dönüşüm kapsamında Bakanlığımızın denetiminde, TOKİ güvencesiyle evlerini yerinde yapmak isteyen kardeşlerimizi ve başvuru yapan kardeşlerimizi inşaata bir an önce başlamaları için il müdürlüklerimiz ile yapım ve dönüşüm ofislerimize bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Müteahhitlerle anlaşıp evlerini yapan depremzedelerin mağduriyet yaşamaması için "Tip Sözleşme"ler hazırlandığını, müteahhitlere yönelik ödemelerin ise hak ediş bazında yapıldığını belirten Özhaseki, "Ayrıca depremzede kardeşlerimize evleri için Tip Projeler sunuyor ve birçok harçtan muaf tutuyoruz. Kararlıyız, milletimizle afet bölgesini hızla ayağa kaldıracağız." değerlendirmesinde bulundu.

"Yerinde Dönüşüm ile kendi mahallemizde yaşayacağız"
Bakan Özhaseki'nin paylaştığı videoda, Kahramanmaraşlı depremzede Mehmet Yeşilyurt, 1993'te taşındıkları Mehmet Akif Mahallesi'ndeki evlerini 6 Şubat'taki depremde ağır hasar alması nedeniyle yıktırdıklarını dile getirdi.

Evlerinin olduğu bölgede yaşamaya etmek istedikleri için Yerinde Dönüşüm Projesi'ne başvurduklarını anlatan Yeşilyurt, "Yerinde Dönüşüm Projesi gerçekten çok güzel proje. Yerinde Dönüşüm ile mutlu, huzurlu, kendi mahallemizde, kendi şehrimizde yaşamak istiyoruz. Allah devletimizden razı olsun, bu konuda bizlere ciddi anlamda katkı sundu." ifadelerine yer verdi.

Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • ilhan (5 ay önce)
    Sayın Bakanım; siz bekliyorsunuz ama biz şehirde bir eyleme tanık olamıyoruz. kaldı ki siz bekleyedururken biz yerel yönetimlerle bir arpa boyu yer alamazken mecburen yerinde dönüşümden vaz geçip hak sahipliği yoluyla TOKİ deprem evlerinin kurasına yöneleceğiz. Çünkü belediyelerin aynı yerimize ev yaptırmak yerine; İmar durumu vermeyerek, yeni planlar hazırlamak ve de şuulandırma yaparak yıkılan arsalarımızın yerine ev yaptırma imkanlarımı elimizden alma gayretleri tam hız devam etmekte. dolayısı ile bizde belediye ve mütaahhid eline düşmemek için yerinde dönüşüm yerine ya yakaç yapılanmaya ya da TOKİ'ye yöneleceğiz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ilhan (5 ay önce)
    Sayın Bakanım @mehmetozhaseki @ozkasekı Evlerimizi yerinde yapmak istiyoruz size (Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü) geldik ama yerel yönetimlerin bürokrasisini aşamıyoruz. CİMER kamalı ile de kimseye ulaşamıyoruz ya da ulaşıyoruz ama bize hissettirilmiyor. Ayrıca ağır hasarlı evlerimiz dahi yıkılmadı. bekleseniz ne olur beklemeseniz ne olur
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tuğra (5 ay önce)
    Sayin bakan deprem bölgesinde 10 ay evi yikilanlarin bile hak sahipliği bile belli olmamışken neyi nerede nasil dönüştürucez soylermisiniz lütfen ????
    %100
    %0
    Yanıtla
  • harputlu (5 ay önce)
    Sayın bakan herkes kendi mahallesinde yerinde ev yapmak ister ama verdiğiniz hibe ve kredi yeterli olmuyor, bi o kadar da müteahhit istiyor. Herkesin durumu belli emeklisi var memuru var asgari üretlisi var nasıl bulacaklar kalan parayı. Bu konuda editörden isteğimiz bu konuyu gündeme taşısınlar. Toki olmazsa yapıp borçlandırsın daha iyi. Depremde yeni yapıların yıkılmasının müsebbibi müteahitler yine iş başında ve köşe dönme yolunda. Onlar da azıcık nefis olsa idi yıkılan evlerine sahip çıkarlardı
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Murat (5 ay önce)
    Yerinde dönüşüm olmayacak çok zor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gani (5 ay önce)
    Sayın bakanım,yerinde dönüşüm işin çok basit bir şekilde kimseyi bu işe karıştırmadan Toki marifetiyle yapılırsa inanın işler çok hızlı ve seri olur,şehir kolay toparlanır.Vatandaşda rahat eder.Şu andaki şekliyle,insanların biraraya gelmesi,müteahhit bulup,bunlarla anlaşması, zor değil çok zor bir seçenek ve bu haliyle yerinde dönüşüm deprem bölgelerinde problem olacak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 1Kul (5 ay önce)
    Bakanım müteahhitler anlaşmışlar gibi kendi arasında. 750 hibe+750 kredi+ arsa payı+ 1 milyon para istiyorlar üstüne daire m2 düştüğü için ve arsamız büyük olduğu için kendisine 15 daire kalıyor. Bu sistemle çok zor. yerinde dönüşüm emlak konut aracılığı ile yapılmalı. Saygılar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vallahi haklısınız nedir bu mütahid sevdası nedir bu evinizi siz yaptırın sevdası o zaman ikizcedede evleri toki yapmasın verin 20 kişiye arsa gidin mütahid bulun evinizi siz yaptırın deyiniz bizleri şehirden şehir dışına atacaklar arsalarımıza birileri ev yaparak satıp rant saglayacaklar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Arif APAK (5 ay önce)
    Sayın Bakanım aynen öyle. Güçlendirme yerine en güzel ve sağlam olanı yerinde dönüşümdür. Orta hasarlı binaları devletimizin bizzat yıkması elzemdir.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Bayram (5 ay önce)
    Benim iş yerim ve evim depremde ağır hasar aldı ve yıkıldı Ç Ş B gittim yerinde kredi ve hibe başvurusunda bulundu yerimiz imarsız köy (mahalle) olduğunda bu yerinde dönüşümle yaparsanız biz devlet olarak oraya ortak oluyoruz diyo böyle bı saçmalık da var sayın bakan yer benim ben mütait bulacam yaptiracam mutaite ayrı bı para daha verecem sizde geleceksiniz yerime ortak olacaksiniz ne güzel dünya valla bide herkesi davet ediyo
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Malatya (5 ay önce)
    Devlet toki vasıtasıyla gelinciktepede, çamurla da, ikizcede yaptığı ve yapacağı evlerimizi eski yerlerinde yapsa acaba ne olur anlamış değilim neden biz bir miktar kredi ve hibe verelim siz yapın deniyor.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Bostanbaşında kat yüksekliği en fazla bodrum+zemin+5 kat olmalıdır. Ayrıca statik projelerde mutlaka kazık temel kullanılmalıdır. Mevcut binaların da 5 kata indirilmesi gerekmektedir. Bostanbaşı vb altı su olan zeminlerde deprem sırasında zemin sıvılaşması olacaktır. Bu nedenle Belediyelerin artık bu sorun için çözüm üretmesi gerekiyor. En uygunu Bostanbaşı vb zemin olan bölgelerdeki zemin etüdü yapılarak kazık temel olmayan 5 kat üstü binaların kentsel dönüşüme sokulması ve buralarda evi olan insanlara alternatif çözümler üretilmesi gerekmektedir.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • malatyalı mücadele (5 ay önce)Malatya isimli kullanıcı yorumuna
    aynen öyle özelliklede arsası olana gelsin toki 1 bloklu apartman yapsın yerinde dönüşüm vb gelsin toki dönüştürsün niye yapmıyor bu yapılan daireler kime nasıl verielcek merak konusu kura tamamen şeffaf noter huzurunda olur umarım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fikret (5 ay önce)
    İnşaat birim fiyatı 25.000 tl yi geçmiş hangi evin yapı.ınxan bahsediyorsun Bakan bey.Bu işin içinden vatandaş çıkamaz.Oturun Devlet olarak bir daha düşünün ve çözüm üretin.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • MECZUP (5 ay önce)
    Kusura bakmayın bakanım kimse bu şartlarda yerinde dönüşüme yaklaşmaz, ama TOKİ tarafından yapılırsa yanaşır, bu millet müteahhitler ile yüz göz olmaz, bir liralık mala iki lira vermez, gelin vazgeçin bu müteahhit sevdasından yada müteahhitleri de siz bulup anlaşın muhatap siz olun halk değil, artı bir defaya mahsus yerinde dönüşüm yapılarını büyütmeyi çoğaltmayı görmezden gelecek yüksek kat olarak değil yatay olaraktan.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Kafa Bulmaca (5 ay önce)
    Ya sayın bakanın haberi yok , birileri kandırıyor onu da, ya da bunlar hep beraber kafa buluyorlar milletle! KAÇ KAT İZİN VAR, İMAR İZNİ ÇIKTI MI, ARSADA YOĞUNLUK NE OLACAK, MEVCUT DURUMDA BİNANIN YARISINA EV YAPABİLİYORSAK KALSN YARISI NE YAPACAK. Dalga mı geçiyorsunuz milletle?
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Servet (5 ay önce)
    Laftan başka birsey degil yıkılan yerimize yeri de dönüşüm için başvuruda bulunduk gittik evrakları hazırlayalım dedik oo sagulsun belediye arsam7zda yola terk vermiş eyvallah yol dedik verelim sikinti yok işlemleri baslatalimdedik ee yolu terk etmek için bizden 20 binlira masraf istediler e hel akşamı al elinden eee bide orayı devlete vermek için 20 binlira ödeyeceksin yoksa olmaz so mrasi mütahitti projeydi e birde yüzbinlira bi masraf da7nsanlari çıkıp ikide biri kandırmayın cinere param olmadığını yazdim çevre şehircilik icisler bakanlığına iç işleri malatua valiliğine malatya valiliğine iç işleri bakanlığına 8c işleri tekrar şehircilik donderoyo bizi develeme gibi insanları yalanlarınızla heveslen durmayın bırakın yıkık malatyada hayatını yaşamaya devam etsinler
    %86
    %14
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 ay önce)
    Sayın bakan, depremde yıkılan evler nerede yükselmeye başladı? Bilgi verirmisiniz? Daha belediyeler ruhsat vermiyor.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Bu yorumu beğenmeyen zat nerede yerinde dönüşümün başladığını da yazarsa biz de bilgilenmiş oluruz
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Teyyiba (5 ay önce)
    Diyar bakırda. Evlerimiz. Ahırlarımizi AFAT tarafında. Yıkıldı. Kimse. Bizimle. İlginemiyor. Adaya. Giriş. Yapmadınız. Diyor. Haklarınızı kaybetiniz. Diyor. Devlet. Tarafında. Yıkılan. Yerler. Onlar. Bütün. Evrakları. Hazırlamaları. Gerekmiyor. Madem. Yikiyorsunuz aşkı konu. Var bötüm. İşlemler. Side var. Neden. Evrakları. Dendileri. Hazırlanıyorlar. Hasarlı. Yer. Olduğunuzu. Biliyorsanız yıkım. Yapa. Biliyorsanız. Nasıl. Hakımıai. Kay. Bıyık. Diye. Biliyorlar. Sssss
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ahmet (5 ay önce)
    Yeşilyurt ilçesinde imar durumunu bekliyoruz büyükşehire göndermişler zemin+7 olarak bir aya büyükşehir onaylar dediler bekliyoruz mevzuatları aşarsak başlayacağız.
    %90
    %10
    Yanıtla