SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EYMS Erzurum'da 3 Puan Peşinde

0
Güncellendi - 2018-12-09 17:21:55
EYMS Erzurum'da 3 Puan Peşinde
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Ligin 15.haftasında Evkur Yeni Malatyaspor, Pazar günü deplasmanda Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile karşı karşıya gelecek. Meteorolojiden alınan bilgiye göre, 2 derecede oynanacak olan karşılaşmada alınacak 3 puanın önemi oldukça büyük.

EVKUR YENİ MALATYASPOR'DAN 14 HAFTADA 22 PUAN

Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 14 haftada 22 puan topladı. Sarı kırmızılılar, 14 karşılaşmada 6 kez galip gelirken, 4 beraberlik, 4'te mağlubiyet aldı. Malatya ekibi, 14 maçta rakip ağları 20 kez havalandırırken, kalesinde ise 14 gol gördü.

Evkur Yeni Malatyaspor, ligde şuana kadar topladığı 22 puanın 14'ünü sahasında, 8'ini ise deplasmanda aldı.

Bu sezon sekizinci deplasman maçına çıkacak olan sarı kırmızılılar, şuana kadar oynadığı 7 deplasman maçında 8 puan topladı.

Sarı kırmızılılar, geride kalan 14 haftada 7 deplasman maçı oynadı. Bu karşılaşmaların 2'sini kazanan Malatya ekibi, 2 karşılaşmada berabere kalırken, 3 karşılaşmayı ise kaybetti. Evkur Yeni Malatyaspor, deplasmanda en çok puan toplayan 10 takım arasında yer alıyor.

Deplasman maçlarında şuanda kadar Göztepe'yi 3-1, Aytemiz Alanyaspor'u ise 1-0 mağlup eden Evkur Yeni Malatyaspor, Kayserispor ile 0-0, Medipol Başakşehir ile ise 1-1 berabere kaldı. Sarı kırmızılılar, deplasmanda Beşiktaş'a 2-1, MKE Ankaragücü'ne 1-0 ve Kasımpaşa'ya 3-0 kaybetti.

Evkur Yeni Malatyaspor, deplasmanda oynadığı 7 karşılaşmada rakip ağları 6 kez havalandırırken, kalesinde ise 8 gol gördü.

SAKATLAR ARTTI

Spor Toto Süper Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor’da üst üste yaşanan sakatlıklar can sıkıyor.

Sarı kırmızılı takımda, takım kaptanı Adem Büyük, Akhisarspor maçı hazırlıkları esnasında sakatlanmıştı. Kasığında birinci derece yırtık tespit edilen Büyük’ün tedavisi sürüyor. Tecrübeli oyuncunun ligin 16.haftasında Malatya’da oynanacak olan Antalyaspor maçına yetişmesi için seferberlik ilan edildi.

Ayrıca, uzun bir sakatlık döneminin ardından takıma geri dönen forvet oyuncusu Ömer Şişmanoğlu, yeniden sakatlandı. Üst adalesinden sakatlanan Şişmanoğlu’nun tedavisine başlandı.

Etimesgut Belediyespor ile 6 Aralık’ta Malatya’da oynanan Ziraat Türkiye Kupası 5.Eleme Turu birinci maçında sakatlanan İssiar Dia’nın da tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Bunun yanında hafif sakatlık yaşayan defans oyuncusu Gökhan Akkan’ın da tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Guilherme ve Boutaip de 4 sarı kart cezalısı olmaları nedeniyle Erzurum maçı kadrosunda yeralmadılar.

BB ERZURUMSPOR ÇIKIŞA GEÇTİ

Geçtiğimiz sezon Spor Toto 1.Lig'den Spor Toto Süper Lig'e yükselen ve son haftalarda iyi bir çıkış yakalayan Büyükşehir Belediye Erzurumspor ise 14 haftada 14 puan topladı. Erzurumspor, 14 haftalık bölümde 3 kez galip gelirken, 5 beraberlik, 6'da mağlubiyet aldı. Mavi beyazlılar, 14 haftalık süreçte rakip ağları 12 kez havalandırırken, kalesinde ise 16 gol gördü.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor, ligde şuana kadar topladığı 14 puanın 10'u sahasında, 4'ünü ise deplasmanda aldı.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor, 4 haftalık bölümde 7 kez sahasında maç oynadı. Mavi beyazlılar, 7 karşılaşmada 3 galibiyet, 1 beraberlik, 3'te mağlubiyet aldı.

EVKUR YENİ MALATYASPOR 5 HAFTADA 3 GALİBİYET ALDI

Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 5 haftalık süreçte 3 kez galip geldi.

Sarı kırmızılılar, son 5 maçında 3 galibiyet, 1 beraberlik, 1'de mağlubiyet aldı. 5 haftalık süreçte Galatasaray'ı 2-0, Aytemiz Alanyaspor'u 1-0, Trabzonspor'u ise 5-0'lık skorlarla mağlup eden Evkur Yeni Malatyaspor, Akhisarspor ile 1-1 berabere kalırken, deplasmanda Kasımpaşa'ya 3-0 mağlup oldu.

BB ERZURUMSPOR 5 HAFTADA 2 GALİBİYET ALDI

Büyükşehir Belediye Erzurumspor ise Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 5 haftalık süreçte 2 kez galip gelebildi.

Mavi beyazlılar, ligde 5 haftalık süreçte 2 galibiyet, 2 beraberlik, 1'de mağlubiyet aldı. Büyükşehir Belediye Erzurumspor, geride kalan 5 haftada sahasında Göztepe'yi 2-1, Antalyaspor'u ise 1-0'lık skorla mağlup ederken, sahasında Kasımpaşa ile 1-1, deplasmanda ise Akhisarspor ile 1-1 berabere kaldı ve 14.haftada deplasmanda Bursaspor'a 2-1 mağlup oldu.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Büyükşehir Belediye  Erzurumspor ile Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Lig tarihinde ilk kez karşı karşıya geliyor.

Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Lig'e bu sezon yükselen takımlarla oynadığı iki maçın birini kazandı, birini kaybetti.

Geçen hafta Bursaspor'a 2-1 mağlup olan Erzurumspor'un Süper Lig'deki altı maçlık yenilmezlik serisi sona ermiş oldu.

Evinde dört maçtır yenilmeyen Erzurumspor (3G 1B), sezonun ilk üç iç saha karşılaşmasında puan alamamıştı.

Bu sezon Süper Lig'de en az net gol pozisyonuna giren takım olan Erzurumspor, iç saha maçlarında da bu alanda ligin son sırasında yer alıyor.

Süper Lig'in ilk 14 haftasında Evkur Yeni Malatyaspor'dan daha fazla kafa golü atan tek takım Beşiktaş.

EvkurYeni Malatyaspor bu sezon kalesini altı maçta gole kapattı. Bu alanda onlardan daha yüksek sayıya ulaşan tek takım Başakşehir.

Evkur Yeni Malatyaspor forması giyen Guilherme, bu sezon Süper Lig'de Danijel Aleksic'e üç asist yaptı. Lig genelinde takım arkadaşına daha fazla gol pası veren oyuncu yok. Bu karşılaşmada Guilherme, cezası nedeniyle forma giyemeyecek.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Yılmaz (5 yıl önce)
    Sürekli takımı eleştirenler, yorumları alalım şimdi. Aslanlar gibi aldık 3 puanı. Adamlar yense de yenilse de bazıları hep eleştiriyor.Her maçı kazanmak zorunda mıyız? Sporda yenmekte var yenilmekte. Herzaman yanındayız Malatyaspor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (5 yıl önce)
    basri denen yorumcu ,Takım akhisar ile berabere kalarak puan kaybedince tekrar ortaya çıkmışsın.Çok komiksin ve aynı zamanda cahilsin.Kendini sağlama alıp Takım deplasmana gidince veya sahasında iyi bir takımla karşılaşmadan önce millete akıl verip mağlubiyet naraları atıyorsun,Ancak senin beklemediğin bir Galibiyet gelince küsüp ortalıktan kayboluyorsun.Ne işsin?Ne garipsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Furkan Arpacı (5 yıl önce)
    Erkan Yok rahman var sıkıntı çıkacak yine
    0
    0
    Yanıtla
  • Maca giden esnaf (5 yıl önce)
    Yönetim sol bek ve forvet al. Paramiz yok deme para bul.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mülayim (5 yıl önce)
    Ömer şişmanoğlundan issiar dia dan tez vakit kurtulmalı. Adamlar oynamadan para alıyor. Saatken sakatlanma nedir ya şaka mısınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay yıldırım (5 yıl önce)
    Akhisar maçında gördükki takımda lakayıtlık almış başını gidiyor boutaıp maç boyunca sadece gezdi defans sıkıntılı sol bek yok sadece ademle bu takım yürümez yönetim bir an önce faydalı olacak transfer hareketine geçmeli dia eren erkan Adem muniru takımdan gitmeli yürekli futbolcu gerek Akhisar maçı ders al Erol hoca aksi taraftar takıma küser kimse kusura bakmasın
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa YILDIZ (5 yıl önce)
    Malatya supriz 1_0 yener gelir
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (5 yıl önce)
    Mağlup olup gelecek
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle kadro teknik direktör ve ekibi ilkyarıyı kafaların da bitirmiş galibiyet beklemeyin yüzde yüz mağlup olacakk
    0
    0
    Yanıtla
  • Saitttt konuş sait.konus boş konuş yine hepiniz uzmansiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vay sait vay 3-1 malatya yendi. Bi daha görmeyelim senle basriyi buralarda
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok tuhaf,acaip tipler var.Takım berabere kalıyor ,bunlar yerinden fırlayıp küme düşeceksini,,başkan istifa,klüp şans eseri puan alıyor falan filan iddia ediyorum bu tipler sadece ve sadece Türkiyede hatta Dünyada bu sitede var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne demek bu sen nerelisin nesin neden böyle düsünüyorsu bu düşmanlik niye sevmiyorsan ilgilenme yarin yenersek aynaya nasil bakacaksin
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri uzun zamandır yoktun fırsatçılar gibi iki yenilgiden damlamissin. Şu Malatya'da 3 maçla şampiyon 3 maçla battıktan diyen futbol cahilleri az susun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Basriiiiiiiii nirdesinnnn..yav bırakın düşün takımın yakasından maça gelip destek veren destekleyenler gerçek Malatyalı ve Malatyasporlular lazım bize çakma değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Basriii yoktun uzun zaman çıkmışsın yine.. Burdan ekmek yok sana kardeş başka kapıya
    0
    0
    Yanıtla