SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EYMS'nin Rakibinin Deplasman Karnesi Zayıf

0
Güncellendi - 2019-04-13 00:14:46
EYMS'nin Rakibinin Deplasman Karnesi Zayıf
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Ligin 28.haftasında Evkur Yeni Malatyaspor, Pazar günü 16.00'da Yeni Malatya Stadyumu'nda Aytemiz Alanyaspor ile karşı karşıya gelecek. Evkur Yeni Malatyaspor, sahasında oynayacağı bu zorlu karşılaşmayı kazanarak, ilk 6 içerisindeki yerini korumak istiyor.

Süper Lig'de 27 haftada 37 puan toplayan Evkur Yeni Malatyaspor, ligin 28.haftasında sahasında 37 puanlı Aytemiz Alanyaspor'u konuk edecek. Ziraat Türkiye Kupası'nda tarihinde ilk kez yarı finale kalan ve ilk maçta deplasmanda Galatasaray ile 0-0 berabere kalarak avantajı evine taşımasını bilen sarı kırmızılılar, ligde ise Aytemiz Alanyaspor'u yenerek, ligde ilk 6 içerisindeki yerini korumanın hesaplarını yapıyor.

Ziraat Türkiye Kupası'nda final oynamayı, Süper Lig'de ise sezonu ilk 6'nın içerisinde tamamlamayı hedefleyen ancak ligin ikinci yarısında geride kalan 10 haftada sadece 2 kez galip gelebilen Evkur Yeni Malatyaspor, ligin ikinci yarısında iyi bir çıkış yakalayan Aytemiz Alanyaspor karşısında mutlak 3 puanı hedefliyor.

10 KEZ KARŞI KARŞIYA GELDİLER

Evkur Yeni Malatyaspor ile Aytemiz Alanyaspor daha önce 1'i hazırlık karşılaşması, 1'i Türkiye Kupası, 3'ü 2.Lig, 2'si Spor Toto 1.Lig, 3'ü de Spor Toto Süper Lig olmak üzere 10 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 5'ini Evkur Yeni Malatyaspor kazanırken, 3'ünü Alanyaspor kazandı ve 2 karşılaşma berabere sonuçlandı.

İki ekip ilk olarak 2010-2011 sezonunda 2.Lig'de karşı karşıya geldi. Malatya'da oynanan karşılaşma 1-0 Evkur Yeni Malatyaspor'un üstünlüğüyle sonuçlandı.

İki takım bu kez 2012-2013 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası'nda karşılaştı. Alanya'da oynanan karşılaşmayı Evkur Yeni Malatyaspor, 3-0 galip tamamladı.

Evkur Yeni Malatyaspor ile Aytemiz Alanyaspor, 2012-2013 sezonunda 2.Lig'de bir kez daha karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya'da oynanan karşılaşma 0-0 eşitlikle sonuçlanırken, ikinci yarıda Alanya'da oynanan karşılaşmayı 2-1 Evkur Yeni Malatyaspor kazandı.

İki takımın yolları 2015-2016 sezonunda bu kez Spor Toto 1.Lig'de kesişti. Sezonun ilk yarısında Malatya'da oynanan karşılaşmayı 2-1 Evkur Yeni Malatyaspor kazandı. İkinci yarıda Alanya'da oynanan karşılaşma ise 2-0 Aytemiz Alanyaspor'un üstünlüğüyle sonuçlandı.

Evkur Yeni Malatyaspor ile Aytemiz Alanyaspor, 2017-2018 sezonunda bu kez Spor Toto Süper Lig'de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Alanya'da oynanan karşılaşmayı Aytemiz Alanyaspor 1-0 kazanırken, ikinci yarıda Malatya'da oynanan karşılaşma ise 1-1 neticelendi.

İki takım 2018-2019 sezonu hazırlıkları kapsamında hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Bu karşılaşma 1-0 Aytemiz Alanyaspor'un üstünlüğüyle sonuçlandı.

Spor Toto Süper Lig'de bu sezonun ilk yarısında Alanya'da oynanan karşılaşma 1-0 Evkur Yeni Malatyaspor'un üstünlüğüyle sonuçlandı.

İKİ TAKIMIN 37 PUANI BULUNUYOR

Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 27 haftada 10 galibiyet, 7 beraberlik, 10'da mağlubiyetle 37 puan topladı. Sarı kırmızılılar, geride kalan 27 haftada rakip ağları 37 kez havalandırırken, kalesinde ise 36 gol gördü.

Sarı kırmızılılar, ligde 27 haftada topladığı 37 puanın 29'unu ligin ilk yarısında topladı. İlk yarıda aldığı sonuçlarla dikkatleri üzerine çeken Malatya ekibi, ikinci yarıda 10 haftalık bölümde ise 2 galibiyet, 2 beraberlik, 6'da mağlubiyet aldı.

Ligin ilk yarısında oynadığı 17 karşılaşmada 18 puan toplayabilen Aytemiz Alanyaspor ise ikinci yarıya iyi başlangıç yapan takımlar arasında yer aldı.

Akdeniz ekibi, ligin ikinci yarısında aldığı iyi sonuçlarla birlikte 10 haftalık bölümde 19 puan topladı ve puanını 37'ye yükseltti.

Ligde geride kalan 27 haftada 11 galibiyet, 4 beraberlik, 12'de mağlubiyet alan Aytemiz Alanyaspor, bu süreçte rakip ağları 29 kez havalandırırken, kalesinde ise 33 gol gördü.

EVKUR YENİ MALATYASPOR SAHASINDA 24 PUAN TOPLADI

Evkur Yeni Malatayspor, Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 27 haftada 10 galibiyet, 7 beraberlik, 10'da mağlubiyet ile 37 puan topladı.

Ligde son maçında deplasmanda Galatasaray'a 3-0 mağlup olan sarı kırmızılılar, ligde geride kalan 27 haftada topladığı 37 puanın 24'ünü sahasında topladı.

Evkur Yeni Malatyaspor, şuana kadar sahasında 13 karşılaşmaya çıktı. Sarı kırmızılılar, bu karşılaşmalarda 7 galibiyet, 3 beraberlik, 3'te mağlubiyet alarak 24 puan topladı. Malatya temsilcisi, sahasında en çok puan toplayan 6 takım içerisinde yer alıyor.

Evkur Yeni Malatyaspor sahasında Fenerbahçe ve Çaykur Rizespor'u 1-0, Galatasaray ve Antalyaspor'u 2-0, Trabzonspor'u 5-0, Göztepe'yi 3-2, MKE Ankaragücü'nü ise 3-1 mağlup etmişti.

ALANYASPOR'UN DEPLASMAN KARNESİ ZAYIF

Aytemiz Alanyaspor ise Spor Toto Süper Lig'de şuana kadar kazandığı 37 puanın 10'unu deplasmanda alabildi.

Akdeniz temsilcisi, Süper Lig'de şuana kadar oynadığı 13 deplasman karşılaşmasında sadece 3 kez galip gelirken, diğer karşılaşmalarda ise 1 beraberlik, 9'da mağlubiyet aldı. Aytemiz Alanyaspor bu karşılaşmalarda 10 gol atıp, 25 gol yedi.

Aytemiz Alanyaspor, deplasman karşılaşmalarında şuana kadar 6.haftada Kasımpaşa'yı 2-1, 19.haftada MKE Ankaragücü'nü ve 22.haftada da Trabzonspor'u 2-0'lık skorlarla mağlup etti.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Evkur Yeni Malatyaspor ile Aytemiz Alanyaspor, Süper Lig'de üç kez karşı karşıya gelirken; taraflar birer galibiyet aldı, bir karşılaşma ise beraberlikle neticelendi.

Son dokuz Süper Lig maçının sadece birini kazanabilen Evkur Yeni Malatyaspor (2B 6M), bu süreç öncesi beş maçlık bir yenilmezlik serisi yakalamıştı (3G 2B).

Deplasmanda oynadığı son dört Süper Lig maçının üçünü kaybeden  Aytemiz Alanyaspor (1G), bu mağlubiyetlerde kalesinde üçer gol gördü.

Bu sezon Süper Lig'de Evkur Yeni Malatyaspor'dan (9) daha fazla kafa golü atan tek takım Beşiktaş (15).

Aytemiz Alanyaspor, bu sezon Süper Lig'de ceza sahası dışından sadece bir gol buldu ve bu alanda ligin en düşük sayısına sahip takım konumunda.

Süper Lig'in ilk 27 haftasında iç sahada en az isabetli pas yapan takım Evkur Yeni Malatyaspor (toplam 3811, ortalama 293).

Bu sezon Süper Lig maçlarının 16 ile 30'uncu dakikaları arasında gol yemeyen tek takım Aytemiz Alanyaspor.

Son beş Süper Lig maçında asist yapamayan Danijel Aleksic, buna rağmen bu süreçte Evkur Yeni Malatyaspor'un en fazla şut pası atan oyuncusuydu (11).

Süper Lig'in ikinci yarısında en fazla gol atan oyuncu Aytemiz Alanyaspor'dan Papiss Cisse (8).

Bu sezon Süper Lig'de Papiss Cisse'den (6) daha fazla maçta açılış golünü atan tek oyuncu Galatasaraylı Mbaye Diagne (7).

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • MALATYAM (5 yıl önce)
    oyuna bakıyorum %25 malatya %75 alanya topa sahip bu maçı kim hakeder tabiki Alanya Malatya kendi sağasında ezik tutuk korkak yüreksiz onursuz bir oyun sergiliyor...! Alanya 3-1 alır maçı. geçmiş olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • KMYC (5 yıl önce)
    1-0 . OLUR BİZİM OLUR
    0
    0
    Yanıtla