SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

EYMS'nin Yaşlanan 'Alt Yapı'sı

0
Güncellendi - 2017-11-07 17:43:40
EYMS'nin Yaşlanan 'Alt Yapı'sı
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor altyapısında forma giyen birçok futbolcu A takımda şans bulamadan futbolculuk hayallerine veda etmek zorunda kalıyor.

Süper Lig’deki ilk sezonunda transfere önemli bir bütçe harcayan sarı-kırmızılı kulüp, altyapısında yetiştirdiği hiçbir futbolcusundan bugüne kadar verim alamadı. Sarı kırmızılı kulübün altyapısında yıllardır şans bekleyen Burak Kavlak, Abdulsamed Damlu, Ferhat Canlı, Furkan Pekşen ve Furkan Yiğit gibi isimler sezon öncesi kampına katılmalarına rağmen, A takım kadrosuna 1 ya da 2 maç dışında giremediler.

Genç yetenek sınırını aştılar

Yaşları dolayısıyla geçen sezon başka takımlara kiralık olarak gönderilen Abdulsamed Damlu, Burak Kavlak ve Ferhat Canlı, gittikleri kulüplerde sözleşmeleri yenilenmediği için E. Yeni Malatyaspor altyapısına tekrar dönmek zorunda kaldılar.

E. Yeni Malatyaspor’un yıllardır şans bekleyen altyapı oyuncuları yaş olarak da ‘genç yetenek’ olacak sınırı aşmak üzereler. Orta saha oyuncusu Ferhat Canlı 1997, kaleci Abdulsamed Damlu 1999, forvet Burak Kavlak 1996, orta saha Furkan Pekşen 1996, forvet Furkan Yiğit 1995 doğumlu.

E. Yeni Malatyaspor transfere 24,5 milyon Euro harcadı

Altyapıdaki bu kısır görüntü Süper Lig’de ilk sezonunu yaşayan E. Yeni Malatyaspor’a ortalama 24,5 milyon Euro'luk bir transfer faturası olarak geri döndü.

Malatya ekibi transferde Arturo Mina’ya 2,4 milyon, Aly Cissokho’ya 1,75 milyon, Aytaç Kara’ya 1,25 milyon, Nacer Barazite’ye 2,50 milyon, Sadio Diallo’ya 2,00 milyon, Turgut Doğan Şahin’e 1,30 milyon, Issıar Dia’ya 2,00 milyon, Emanuel Dening’e 1,00 milyon, Adem Büyük’e 3,00 milyon, Khalid Boutaib’e ise 1,50 milyon Euro harcadı.

iha

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Onur Y (6 yıl önce)
    gençlere neden şans verilmiyor daha sonrasında ise yaş sorununa takılıyorlar. Furkan Yiğit ve diğer genç arkadaşlarımız gibi hırslı başarı kovalayan futbolcularımız var. Bunu neden değerlendirmiyorlar.
    0
    0
    Yanıtla