SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fahri Trafik Müfettişlerinden 1800 Ceza Tutanağı

0
Güncellendi - 2020-10-12 23:02:03
Fahri Trafik Müfettişlerinden 1800 Ceza Tutanağı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, 1 ayda 57 bin 560 araçta trafik denetimi yapıldığı, ayrıca fahri trafik müfettişlerinin 1 ayda çeşitli ihlaller nedeniyle sürücüler hakkında 1800 ceza tutanağı düzenlediği bildirildi.

Eylül ayındaki trafik denetimleri ve eğitim çalışmalarıyla ilgili olarak, Emniyet Müdürlüğü'nden şu açıklama yapıldı:

"51.560 sürücü kontrol edilmiş, 4.776 sürücü ve 16.501 araca çeşitli kural ihlallerinden dolayı 7.345.713 TL cezai işlem uygulanmıştır. 72 sürücünün, sürücü belgesine el konulmuş, 527 araç trafikten men edilmiştir.

68 araca abart egzoz nedeniyle cezai işlem uygulanmış, 207 motosiklet sürücüsüne kasksız motor kullanmaktan, 2.115 sürücüye emniyet kemeri takmamaktan, 2.676 sürücüye seyir halindeyken cep telefonu ile konuşmaktan, 240 sürücüye, sürücü belgesiz araç kullanmaktan, 12 araca fazla yolcu taşımaktan, 1289 araca kırmızı ışık ihlalinden, 1508 araca duraklama ve park etme kurallarına uymama ve 46 sürücüye Alkol veya Uyuşturucu maddenin etkisindeyken araç kullanmaktan, 2 sürücüye yolcu indirme bindirme kurallarına uymamaktan, 1820 araca aşırı hız yapmaktan cezai işlem uygulanmıştır.

Fahri Trafik Müfettişleri tarafından çeşitli ihlallerden 1800 ceza yazılmıştır.

Ayrıca trafik kuralları konusunda bilinç ve farkındalık oluşturmak amacıyla sürücü, yaya ve öğrenciler olmak üzere toplam 7.330 vatandaşa trafik bilgilendirme faaliyetinde bulunulmuştur."

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

27 yorum yapılmış

  • Çetin Acar (3 yıl önce)
    26 yıllık aktif kullanıcıyım ilk cezam 10 yıl yurt dışında araç kullandım 1 cezam yok geçen hafta akşam saat 22:40 ta ters şerite girdiğim tespiti ile 1228 TL ceza kesmiş FTM delil varmı yok resim varmı yok tespit var plakaya yazılmış Kanuna göre bu uygulama yanlış ve bir çok emsal Mahkeme kararı var. Evde canı sıkılıp kafasına göre ceza kesenler aldığınız ahları unutmayım Devlet Madalya Takacak size İşinizi Vicdanla yapın. .emsal bir karar 13.10.1983 günlü, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’na, 17.10.1996 günlü, 4199 sayılı Kanun’un 43. maddesi ile eklenen ek 6. maddenin ikinci fıkrasının Anayasa’nın 2., 11., 36. ve 38. maddelerine aykırılığı ileri sürülerek iptaline karar verilmesi istemidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • e.çak (3 yıl önce)
    fahri müfettişler hayali ceza yazıyorlar.ben t.özal mah.oturuyorum. hiç lakası olmayan mahallede bana cez yazılmış ben o mahalleye ne gitmişim nede aracımı kimseye vermiş değilim bana bostanbaşında ceza yazılmış.valiliğie dilekce verdim kamera görüntüsü istedim cevap verilmedi. demekkki hayali ceza yazıyorlar. böyle tezillik olmaz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haklı (3 yıl önce)
    Sürücülere haksız yere ceza kesen fahri trafik müfettişi hem görevden atıldı, hem de hakkında kamu davası açıldı. Balıkesir'e hiç gitmediği halde araç plakasına fahri trafik müfettişince 108 YTL ceza kesilen D.S.'yi Balıkesir 2. Sulh Ceza Mahkemesi haklı buldu. Cezayı kesen müfettiş H.T.'nin daha önce Balıkesir'de özel halk otobüsleri müdürlüğü yaptığı ve bir günde 3 defa aynı plakalı taksi dolmuşa ceza yazdığı belirlendi. Yapılan suç duyurusu üzerine H.T. hakkında 'görevi kötüye kullanmak'tan kamu davası açıldı. Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Onursal Başkanı İhsan Memiş, görevini kötüye kullanan müfettiş oranının yüzde 2'yi geçmediğini söyledi. Türkiye'de 11 bin 500 fahri trafik müfettişi var. 40 yaşını aşmış, 10 yıllık ehliyeti olan, üniversite mezunu, son beş yılda trafik hatası bulunmayanlar fahri müfettiş olabiliyor. Hatalı sürücülere ceza kesme yetkisi olan fahri trafik müfettişlerinin uygulamaları zaman zaman tartışma konusu oluyor. Bunun bir örneği de Balıkesir'de yaşandı. Fahri Trafik Müfettişi H.T., Sakarya'da ikamet eden ve Balıkesir'e hiç gitmeyen D.S. isimli sürücünün araç plakasına 108 YTL para cezası kesti. D.S.'nin itirazı üzerine Balıkesir 2. Sulh Ceza Mahkemesi cezayı iptal etti. Aynı müfettişin daha önce de bir günde 3 defa aynı plakalı taksi dolmuşa ceza kestiği belirlendi. Suç duyurusu üzerine H.T. hakkında görevi kötüye kullanmaktan Balıkesir 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kamu davası açıldı. Mahkemenin kararından duyduğu memnuniyeti dile getiren D.S. şunları söyledi: "5 Haziran 2007 tarihli bir ceza tutanağı adresime getirildi. Zarfı açıp baktığımda çok şaşırdım. Tutanakta Balıkesir'in Yalkır ilçesinde 'Geçmenin yasak olduğu yerden geçmek' suçundan ceza yazıldığı belirtiliyordu. Ben hiç Balıkesir'e gitmedim. Cezanın yazıldığı tarihte de Sakarya'daydım. Bunu delilleriyle mahkemeye sundum ve haklılığım ortaya çıktı."
    0
    0
    Yanıtla
  • R. A (3 yıl önce)
    Fahri trafik müfettişleri akşam bile balkonunda oturup ceza yazan delilli ispatlı olmayan kanunsuz ceza bu kadar saçmalık olmaz önce yollara bi düzen getirin milleti soyacagınıza allahtan korkun bu kadar düzensiz yolların bozuk yolları yapın o ceza paralarını hiç olmassa yollara harcayın verilen para acımayalım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Aynen de öyle ben 3-4 tanesinin evini biliyorum resmen balkonda evinin önünde yolda yürürken resim çekiyor ya da ceza yazıyor psikolojileri bozulmuş herhalde
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Polisin maaşı nerden verilecek bol bol tabiki gariban zorla bı araç almış vatandaştan gün geçmiyorki belediyeler yollarım seklini deyistirsin özalperde bostan basina çikmadan belediyelr bu göbek yapmiski işlek yerdeyil sağlı sollu dönüşler sanki İstanbul yol bağlantısı dön dön bitmiyo bunların mühendislikte ilgili hiç biseyleri yok birileri getirmiş koymuş oraya boş para aliylar işi gerçekten yapana ver
    0
    0
    Yanıtla
  • ilkerefendyy (3 yıl önce)
    bekleyin, 10 sene sonra ben de fahri trafik müfettişi olabiliyorum. o zaman bu kuruma adaleti sağlayacağım. az sabır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Veli (3 yıl önce)
    Şunu merak ediyorum: Bu FTM'ler; kırmızı ışıkta geçen, yaya geçitlerinde yayalara yol vermeyen, kaldırıma park eden, çakarlarını yakıp trafik önceliği alan ve gidip simitçiden simit alan polis ekip araçlarına da ceza yazabiliyor mu? Gerçekten soruyorum bilen birisi varsa yazarsa sevinirim.
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (3 yıl önce)
    2020 model araca her şey sesle kontrol edilen bir araca telefonla konuşuldu diye ceza yazan bir müfettiş hakkım haram olsun sana
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (3 yıl önce)
    kışla caddesine çıkışta kavşakta yavaşladım diye 108 tl ceza yazmış fahri müfettiş anlamadığım kavşakta uçmamızmı gerek asliyeye başvurdum avukat parasınıda senden alır seni haksız çıkarırılar dedi yırttım atım ne güzel malatya ya
    %100
    %0
    Yanıtla
  • TÜTÜNCÜ (3 yıl önce)
    arkadaşım önce vatandaşı bilgilendireceksin kim bu adamlar neyin nesi bu gücü nerden alıyorlar bu yetkiyi kim verdi hiç kimsenin haberi yok yasal bir dayanağı varmı yokmu o zaman her sabah kalkan eline 100 yaprak bir koçan alsın bir sağdan bir soldan yazsın çok yanlış bir şey bu adamlar bu işe eğitimlimi bu işle ilgili ne ne tecrübesi var akıldışı bir olay dünyada nertede örneği var
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sami (3 yıl önce)
    Şerit ihlali yaz 288 tl Yakında ceketini iliklemdin yaz ceza.Ne yapmaya neyin eğitimini neyin cezasını neyi düzeltmeyi düşünerek vatandaşı devleti den soğutuyorsunuz hiç doğru bir iş yapmadığınız hiç sevimli bir iş yapmadığınız bilin.Ödediğim ceza haram olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • öneri (3 yıl önce)
    GELİR KAYNAĞI OLMASIN http://malatyahaber.com/haber/1-ayda-88-milyon-tl-trafik-cezasi-yazildi/ FAHRİ MÜFETTİŞ kim? neyin nesi? Sokak arasında gece saat 22:30’da stop etmeden bir emanet alma/verme için üç dakika içinde girdim çıktım. CEZA YAZMIŞ. bu ne işgüzarlık. Tutanağın altına adını yazsaydı; dostum olmasına gerek yok. ama belki gizli DÜŞMANIM.
    0
    0
    Yanıtla
  • Remzi uğraş (3 yıl önce)
    Hepsi hak yiyen cinsten birine yaziyor digerine yazmiyor yazacaksa herkese ya da ....
    0
    0
    Yanıtla
  • Kutay 44 (3 yıl önce)
    Oradaki cezaları okudum bir nebze kafama yattı fakat ben bir ceza yedim SİS LAMBASI yanıyormuş diye 132 TL ceza arkadaşlar yemin ederim sis lamba adının nerede yandığını bilmiyordum. Yuotubdan baktım söndürdüm. Ben %90 engelli biriyim. Hakkımı helal etmiyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    İşimiz fahrilere kaldı yarın öbürgün fahri vergi memuru fahri bakkal memuru fahri manav memuru... Vatandaşa zulüm olmaktan başka hiçbir icraatları yok... İki kere ceza yedim sebep yok sadece trafik kurallı ihlali.. Bu zulumdür bırakın artık yakamızı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • öneri (3 yıl önce)
    AMAN DİKKAT kriterleri fahri müfettişliğe uymayan barguzu caddesi girişteki ekmek fırının önünde bekleyen karpuzcu da fahri müfettişin ya yardımcısı ya da fahrinin fahrisi yani al takke ver külah karpuz tezgahının önüne park edip ekmek almaya gidenler dönüşte karpuz almazsa ceza yazıyor-yazdırıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Memet (3 yıl önce)
    Ömrü hayatlarında bi işe yaramamış ne kadar şahıs var Fahri müfettiş yapmışlar adamlar arabadan uyuz olur ceza yazdırır 2.cezayı yedim o Fahri müfettiş denenlerden hakkımı helal etmiyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mehmet (3 yıl önce)
    Yanlış yapan,kurallara uymayan ,başkalarının hakkına ,hukukuna saygı göstermeyenler mutlaka cezalandırılmalı. Fakat Fahri müfettişler ve cezayı yazan yetkililer belgeli fotoğraflı v.b olmalı hiç gitmediğimiz yolda F.Müfetişlerce ceza yazıldı belge yok bilgi yok ...
    0
    0
    Yanıtla
  • adnan ulak (3 yıl önce)
    Şimdide bunlar çıktı benim araçta bulutut var onunla konuşuyorum bana telefon veya benzeri bir cihaz kullanmadan dolayı 288 tl ceza gelmiş şöför adam direksiyonda bigisayarmı kullanacak tabletmi kullanacak haksız yere kestikleri cezadan dolayı emniyet müdürlüğü bunlara ceza uyguluyormu cezayı ödedim o trafik müfettişini mahkemeye verecem ceza kesmek bu kadar kolaymı
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil canpolat (3 yıl önce)
    Fahri trafik müfettişi denen zat aracim dükkana mal indirip bindirirken 2 sefer saat 18 30 bir hafta ara ile ceza yazdı ben dükkan a mal indirme bindirme yi nasil yapacağım başka bir önerisi olan var ise söylesin mücelli cad sinde ziya Paşa cami yanında üstelik bu cezalar ben hastanede ameliyat olduğumda hastanede yatarken başka elemanın aracına fahri trafik müfettişi 4 adet ceza yazmış mücelli cd ziya Paşa cami yanında park edilen yerde bu müfettişler gerçekten eğitimli insanlar mi bu pandemide ne cesaretle dışarı çıkıp ceza yazıyorsunuz milletin cebinde parası yok herkes gecim derdinde iken bu nasıl vicdan esnafa ceza yazmak bu esnaf iş yok satış yok bir de fahri trafik müfettişleri nin ceza makbuzları ni biriktirip yedi sülalesini saydirip duruyor maliye bir yandan dukkan kirası bir yandan satış yok bir yandan aracimi fenni muayene yaptiramiyorum bir yandan birde fahri trafik müfettişi ceza yaziyor bir esnafın üzerine gidilmez saydirmaya devam ediyorum özellikle Fahri trafik müfettişi
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan darende (3 yıl önce)
    ya bu fahri trafik denetçileri ALLAH AŞKINA kim oluyor
    0
    0
    Yanıtla
  • İnternete yaz oku öğren....
    0
    0
    Yanıtla
  • bulent (3 yıl önce)
    ara sokakları bile ters yön yapan icatcı belediye ve fahri memurlar bu dunyanin ahiretide var...sizede crza kesecek Allah cc..vicdansizlar..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ömer (3 yıl önce)
    Fahri Trafik Müfettişleri kendilerini Emniyet Müdürü sıfatında görüp kafasına göre ceza yazıyorlar neymiş ben ceza yazarım kimsede bizden hesap soramaz zihniyeti var. Emniyet Müdürlüğü aklı başında insanlara Fahri Müfettişlik görevi versin. Örneğin Eski SSK kadın doğum oradan yeni hasta haneye yoluna giriş yaparken Trafiği tehlikeye soktuğumuz için ceza kesmiş o zaman sabah orada otursa bir koçan ceza makbuzu bitirir ,Böyle tip müfettişleri men etmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Nurettin (3 yıl önce)
    Bazen Fahri Müfettişler kraldan çok kral oluyorlar. Ben 51 yaşında ve bir kamu kurumunda idareci olarak çalışıyorum. Bana Büyükşehir Belediyesinin önünde ve hemde öğlen saat 12.30 civarında(Ses cihazlarını kamunun rahat ve huzurunu bozacak şekilde kullanmak.) tan ceza yazmış aracımda artı bir ses sistemi yok evli ve üç çocuk babasıyım aracımda genelde müzikte dinlemem.Bu tür işleri yapacak yaş ve karakterde değilim. Haksız yere yazılmışsa o şahsa hakkımı helal etmiyorum. Her on araçtan 5 inde şoförler telefonla konuşuyor neredesiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (3 yıl önce)
    ŞEHRİN BİRÇOK yerinde ÇİFT PARK yapanlar yüzünden TRAFİK oluşuyor. ADAM park halindeki aracın yanına koyup çıkıp gidiyor işini bitirip geliyor. İYİCE arttı bu olay.
    0
    0
    Yanıtla