SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Federasyonda Yetkili Olsam Müsaade Etmem"

0
Güncellendi - 2021-01-26 05:47:56
A- A+ PAYLAŞ

Ev sahibi takımın 1-0 mağlubiyetiyle sonuçlanan Yeni Malatyaspor-Galatasaray maçını köşelerinde yorumlayan yazarların ana gündemini Yeni Malatya Stadyumunun kötü zemini oluşturdu.

-“ 40 yıl sonra, bu kadar gelişmişlik varken, bir zemin için yeniden, “Patates tarlası” başlığını atacağımı rüyamda görsem inanmazdım.”

Milliyet Yazarı Şansal Büyüka “Patates tarlasında altın buldu” başlıklı köşe yazında şunları aktardı:

“Gazeteciliğimin ilk yıllarında lig maçları o zaman İnönü Stadı’nda oynanırdı. Bileklere kadar çamur bir zemin... Sürekli, “Patates tarlası” diye manşetler atardık. 40 yıl sonra, bu kadar gelişmişlik varken, bir zemin için yeniden, “Patates tarlası” başlığını atacağımı rüyamda görsem inanmazdım.

İyi futbol beklemek için önce iyi şartlar hazırlayacaksınız. Bu bakımdan olaya gerçekçi bakarım. “Galatasaray niye bu kadar yavaş oynadı?” diyemem, bu zeminde istesen de hızlı oynayamazsın.

Bu şartlarda maçı tepeden tırnağa hak eden takım Galatasaray’dı. Zaten tek kale maç oldu. Malatya sadece ve kendi savunmasında kalarak ve Hadebe-Wallace ikilisiyle her topu karşılayarak oyunu golüz beraberlikle bitireceğini sandı.

Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı, Malatyaspor’un hesapları tutmadı. İlginçtir, Malatya 15 gün önce kupa maçının uzatmasının son dakikasında yediği golle Galatasaray’ı elinden kaçırmıştı. Bu defa bitime 2 dakika kala yediği golle bir daha kaybetti.”

-“ Ben federasyonda yetkili olsam, böyle kötü zeminlerde futbol oynanmasına müsaade etmem.”

Milliyet Yazarı Osman Şenher ise “Önemli olan kazanmak” başlıklı köşesine şu yorumu taşıdı;

“Galatasaray, Malatya gibi zor bir deplasmanda iyi futbol oynamasa da; mucize gibi bir üç puan aldı. Her iki takım da futbol adına ortaya hiçbir şey koymadılar. Mücadele ettiler mi? Ettiler. Ama maçta bu kadar çok pas hatası ve kalitesiz futbolun ortaya çıkmasının tek sebebi sahanın zeminiydi. Harika bir stat var ama zemine bakıyorsun patates tarlası...

Ben federasyonda yetkili olsam, böyle kötü zeminlerde futbol oynanmasına müsaade etmem. Milyon dolarlar ver, futbolcu al, sonra böyle bir sahada futbol oynat. Her türlü sakatlık olur. Zaten Yeni Malatyaspor’un yediği golde de kalecinin önünün balçık olmasının etkisi de var. Biraz da genç kalecinin acemiliği...”

-“İyi takım 'kötü zemin tanımaz' derler ama Malatya'nın zemini iki takım için de zulüm gibiydi.”

Fotomaç Yazarı Levent Tüzemen’in “Üretken değildi” başlıklı köşesi yazısındaki yorumu ise şu şekilde;

“İyi takım 'kötü zemin tanımaz' derler ama Malatya'nın zemini iki takım için de zulüm gibiydi. Ayağa pas yaparak oynamaya çalışan Galatasaray belki oyuna hakim oldu ama Emre Akbaba, Belhanda, Arda ve Feghouli'nin yerine oyuna giren Emre Kılınç teknik becerilerini verimli kullanamadılar. Belhanda saklanarak oynadı. Ayağı çime takılan Belhanda'nın "Aman sakatlanmayayım" anlayışıyla kendini frenlediğini düşünüyorum.”

“Bu zeminlerden gerçekten UTANIYORUM”

Fotomaç Yazarı Serkan Korkmaz “Utanç ve şans” başlıklı yorumunda şunları belirtti:

“Hamzaoğlu, takımına adeta "ilk yarı hiçbir şey yapmayın; bırakın debelenip dursunlar" demiş gibiydi. Zeminin sakatladığı Feghouli'nin yerine oyuna giren Emre Kılınç, ayağının tozuyla yakaladığı pozisyonu gole çeviremedi. Ninemizle halamızın evleri arasında, kendiliğinden yetişmiş otlar bile ülkemizin gıcır gıcır statlarındaki pek çok zeminden daha elverişli futbol oynamak için. Sektörün toplumdaki etkisi ve finansal büyüklüğüne bakıyorum ve bu zeminlerden gerçekten UTANIYORUM..”

-“ Zemin kötü… Pardon, çok kötü… Malatya kötü, Galatasaray kötü”

Fotomaç Yazarı Erman Toroğlu da yorumunda şu ifadeleri aktardı:

“Saat 16.00'da Malatya- Galatasaray maçını izledik.

Zemin kötü… Pardon, çok kötü… Malatya kötü, Galatasaray kötü. Maçın son dakikasında Babel, bir topa vurdu. Kalecinin de hatası o top gitti gol oldu. Bütün maçın özeti bu. "Futbolcular mücadele etmediler mi bu zeminde?" diyeceksiniz. Ettiler ama sen bu lige 'Süper Lig' diyorsun.

Ne olursa olsun bu kalitede futbol oynanmamalı..”

-“Hamza Hoca’nın oyun planı acaba bu sebeple mi bu kadar farklıydı diye düşünmeden edemiyorum.”

Fanatik Yazarı Mehmet Demirkol “3 puandan fazlası” başlıklı yazısında şunları kaydetti:

“Zemine, 'tarla' demek bile zor... Malatya, savunma ağırlıklı oynadı. Terim, Donk'u santrfora yolladı, uydusunu Ryan Babel yaptı. Bu risk, karşılığını verdi ve Babel'in şutu, 3 puandan fazlasını getirdi.

Bir önceki gün Abdullah Avcı maçtan önce, zemin nedeniyle oyunlarını değiştirmek zorunda kalacaklarını söylemişti. Dün de Terim zemin(ler)den yakındı (Telekom’u da dahil ederek). Malatya’daki zemine tarla bile demek zor. Belhanda ve Feghouli yürürken sakatlandılar. Hamza Hoca’nın oyun planı acaba bu sebeple mi bu kadar farklıydı diye düşünmeden edemiyorum.

-“ Malatya’da bozuk zemin futbolun önüne geçti.”

Fanatik Yazarı Tunç Kayacı’nın, “Kupadaki senaryo yine gerçekleşti” başlıklı köşesindeki yorumu şu şekilde:

“Malatya’da bozuk zemin futbolun önüne geçti. Genelde Galatasaray’ın topu oynamasına izin verip hem bireysel hem de zeminden kaynaklanabilecek hataları bekledi ev sahibi. Galatasaray bildiğimiz oyun setini bozuk zemine rağmen sahada sergilemeye çalıştı. Özellikle kanatları kullanmada daha becerikli taraf Galatasaray diyebiliriz.”

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

FOTO: AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Dertli44 (3 yıl önce)
    Bırakın süper ligi, 1. Ligde oynayan takımların stad zeminleri bile bizimkinden daha kaliteli.. Utandım, yerin dibine battım.. Malatya da iş/görev yapan idarecilerin ZEMİN ile ilgili sorunları var, belli..! Yolun kalitesine bakın ki yağmur yağıyor, çevreyolumuz KÖSTEBEK YUVASI gibi.. İki top koşturuyor futbolcular, stada bakıyoruz PATATES TARLASI gibi..
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (3 yıl önce)
    Bu il 16 yıl süper ligde oynadi her yıl 1 trilyonluk tesise para ayrılsa bu takım tesis zengini olurdu başkanların başkanı rahmetli soykan hem tesis yaptı hemde bir kuruş geliri olmayan takımı mal varlığından harcayarak yönetti şimdi ise spor Toto teşkilatının yaptığı tesis ve belediyenin yaptığı antreman sahaları olmasa takım açıkta kalacak , kardeşim bir süper lig takımı sahanın cimini yeniliyemezmi patates. Tarlasında macmi oynanır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (3 yıl önce)
    Adam haklı.
    0
    0
    Yanıtla
  • BEYLERDERESİ (3 yıl önce)
    insan Görünce Duyunca resmen utanıyor ama bu durumdan utanmayanlarda var demekki Beyler Takımın Durumuda yönetimide Ayını bu Tarla gibi paralar suyunu çekmiş oyuncular maaş alamıyor yönetim para arıyor kimse güvenip vermiyor ee Bir zamanlar Borçsuz Takımlar listesindeydik O Liste TRT,den açıklanmaz olaydı nolduysa hemen akebinde oldu Takımın dibi oyuldu paralar uçuruma taa cehenneme gitti Birdahada o paralar günahlarından arınıp gün yüzüne çıkmadı Dua ediyorum Malatyalı miliyonerler miliyarderlerde o paraları öteki tarafa götüremiyeceklerine göre Doğdukları şehrin Takımına Ber el atsınlar en azında Dualarımızı alırlar
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (3 yıl önce)
    Maçlarımızı K.Maraşta oynayalım. Nasıl olsa taraftar yok.Ne fark eder.Karagümrük de Kocaeli de oynuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fikret (3 yıl önce)
    Yaşananlar ,sıkıntıların ötesine geçmeye başladı.Tam bir boşvermişlik ve vurdumduymazlık örneği isteniyorsa her yönüyle Malatyaspor kulübünde sergileniyor.En tepeden en alta doğru kimse işini yapmıyor.Ancak bilinmeliki balık baştan kokar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyama (3 yıl önce)
    Stadin önünde isportaci kovalayacaklarina Stadın çimleri ile ilgilensinler
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasevdası (3 yıl önce)
    Tüm ulusal medyaya rezil olduk. Ne olursa olsun bu sadece kulübe değil, belediye başkanından milletvekiline gençlik spor iş müdürüne herkese yapılmış bir eleştiridir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Başefendi (3 yıl önce)
    Erzurum gibi -20 dereceye sahip şehrin takımının stadının zeminine bir bakın. Profesyonellik başka bişey
    0
    0
    Yanıtla
  • İzmirli (3 yıl önce)
    Vizyonsuz Adil efendinin sayesinde, Türkiye ye kimbilir ne kadar daha rezil olacaz görecez, hele birde ALLAH Korusun bu takımı bir daha düşürürlerse GİNES Rekorlar kitabına girerler?
    0
    0
    Yanıtla
  • Görünen o ki Adil bu takımı kümeye düşürüp öyle gidecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vizyon nedir bi açıklarmısın?? Kendi görüşünü ya da internetten de çalıntı yapabilirsin sorun yok ?
    0
    0
    Yanıtla