SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Fenerbahçe'yle Çok Önemli Bir Karşılaşma Oynayacağız"

0
Güncellendi - 2019-11-21 12:26:08
A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor Kulübü ikinci başkanı Selim Pilten, takımın istikrarlı ve başarılı bir performans ortaya koyduğunu kaydederek, "İlk 5'i zorlayan, sezonu daha da iyi yerlerde bitirmeyi amaçlayan bir takım profili çiziyoruz" dedi.

 Milli maç arası öncesi ligde deplasmanda iki maç oynadıklarını hatırlatan Pilten, her iki maçta da galibiyeti kıl payı kaçırdıklarını ifade etti.

Pilten, Kasımpaşa ve Göztepe karşılaşmalarında rahatlıkla 3 puan alabileceklerini ancak her iki maçtan da sahadan 1'er puanla ayrılmak zorunda kaldıklarını anlattı.

Deplasmanda alınan 1 puanın çok önemli olduğuna dikkat çeken Pilten, "Sezon sonunda bunun ne kadar kıymetli olduğunu göreceğiz" dedi.

 Pilten, istikrarlı ve başarılı bir takımlarının olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: "Futbolcularımız, teknik heyetimiz, yönetimimiz ve en önemlisi de taraftarımızla beraber kenetlenmiş vaziyetteyiz. İlk 5'i zorlayan, sezonu daha da iyi yerlerde bitirmeyi amaçlayan bir takım profili çiziyoruz."

Forvet oyuncusu Eren Tozlu'nun Göztepe maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle Fenerbahçe maçının kadrosunda olmayacağını belirten Pilten, "Sakat olan oyuncularımız iyileştiler. Takdir edersiniz ki sakatlığı nedeniyle maç eksikliğinden kaynaklanan bir performans düşüşü var. Tabi sakatlıktan oyuncuları oynatıp oynatmamak tamamen hocamızın takdirinde" diye konuştu.

 Pilten, Fenerbahçe ile çok önemli bir karşılaşma oynayacaklarını kaydederek, "Sahaya 3 puan, galibiyet amacıyla çıkacağız. Bizim için önemli bir maç. Taraftarımızın büyük desteğine ihtiyacımız var. Bilet satışımız iyi ama biraz daha artması gerekiyor. Taraftarımıza bize verdikleri desteklerden ötürü teşekkür ediyorum ve bu desteğin gün geçtikçe artarak devam etmesini istiyorum" dedi.

"10 AÇIK, 1 KAPALI SAHA OLACAK"

Pilten, kulübün 'Futbol Köyü' çalışmasıyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: "Yaklaşık 200 dönümlük alan içerisinde 'Futbol Köyü' projesini gerçekleştireceğiz. Bunun içerisinde 10 açık, 1 kapalı sahamız olacak. Yanında basketbol sahaları, sosyal donatı alanları, A takımın kalacağı kamp alanı, yaşam alanları, bunun yanında özellikle ve özellikle Adil Gevrek başkanımız ve yönetimin üzerinde durduğu altyapıdaki genç oyuncularımızın kalacağı tesisler olacak. Projenin ilk etabı Türkiye Futbol Federasyonu'na ait olan 1 nolu antrenman sahasının yenilenmesiyle işe başladık. Burada özellikle Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan'ın ciddi destekleri var. Makine, ekipman, teknik eleman noktasında büyükşehir belediyemiz destek veriyor. Akabinde BtcTurk Yeni Malatyaspor yönetimi olarak kulübümüzün maddi ve manevi anlamda çok ciddi destekleri var. Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyelerimizin de makine ekipman noktasında zaman zaman desteklerini alarak Malatya'mız, bölgemiz, Türkiye'miz için önemli olan bir projenin startını verdik. İlk sahanın çim serim işi tamamen bitirildi. İlgili firma, kulübe teslim etmeye hazırlanıyor. Startın ilk meyvesini almış bulunuyoruz. Malatya için hava şartları soğumaya, ağırlaşmaya başladı. Bu tür imalatlar için belirli bir dönem ara verilmesi gerekiyor. İkinci sahanında altyapı hazırlığını yapacağız. Çim serimi noktasında muhtemelen baharı bekleyeceğiz."

"BÜYÜK HEDEFLERİMİZ VAR"

Pilten, 'Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden bir takım vardı. Bu noktada hedefleriniz netleşmeye başladı mı?' sorusuna, "BtcTurk Yeni Malatyaspor'un UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçlarına katılacağı netleştikten sonra takımlar alakalı 'UEFA'ya giden Anadolu takımları lig kaybediyor' şeklinde bir algı vardı. Biz bunu yıkmak istiyorduk, bizim için önemliydi. Avrupa'da 4 maç yaptık ve toplamda 7 puan aldık. Son yıllarda ülke puanımıza en ciddi katkı veren Anadolu takımlarının başında BtcTurk Yeni Malatyaspor geliyor. Hep birlikte bunun gururunu yaşıyoruz. Takımımız çok zevkli bir futbol oynuyor. Bunu taraftarımızda, herkeste görüyor. Uzun yıllardır ofansif futbol oynamaya hasret kalmış bir şehirdik. Sergen hocamız, ekibi ve futbolcu kardeşlerimizle ofansif futbolun zevkini sahaya ve ekranlara yansıtıyoruz. Tabi bunun akabinde mutlak suretle başarı gelecektir. Hedefsiz bir takım olmaz ama çıtayı da çok yüksek tutup, bir şeyler söylemek istemiyorum ama büyük hedeflerimiz var. Bunları hep beraber yaşayarak göreceğiz" şeklinde cevap verdi.

Ferdi Durdu - Yeni Malatya Gazetesi /Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız