SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Festivalin Sürdürülebilir Olması Lazım"

0
Güncellendi - 2019-11-19 02:41:59
A- A+ PAYLAŞ

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen "Malatya Uluslararası Film Festivali" kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin TIR’ında ‘rol kes’ etkinliği düzenlendi.

Malatya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe belediyelerinin iş birliğiyle gerçekleştirilen festival kapsamında Malatya Park önünde gerçekleştirilen etkinlikte dizi ve sinema oyuncusu Ayhan Taş, vatandaşlarla bir araya geldi. 

Çocuklarla eğlenceli vakit geçiren ve ‘rol kes’ etkinliğinde vatandaşlarla buluşan Taş, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Festival 9’uncuya ulaşmış. Milletvekilimiz ve belediye başkanımızla da konuştuk. Ara vere vere ulaşmış. Bu da güzel. En azından 9’a ulaşmış. Bir devamlılığı var. Kesintiye uğrayan bir devamlılığı var. Herkesin de farkında olduğu gibi kesintiye uğramadan bir devamlılık olması lazım ki bir sene yapıp, üç sene sonra bir daha yaptığında tekrar başa dönüyor oluyorsunuz. Bu yaşadığınız birikimleri ileriye taşımayı zorlaştırıyor” dedi. 

Bu yıl 9’uncusu düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali’nin güzel başladığını ifade eden Taş, “Keyifle ve coşkulu bir kalabalıkla başladı. İstekli ve inançlılar. Güler yüzle başladı, önemli olan bu başlangıcın aktarımını sağlamak. Periyodik olarak sürdürülebilir bir şey yapmak. Herkes aynı görüşte. Malatya’ya böyle bir şeyin kazandırılması kent için güzel bir şey. Bütün şehirlerimiz için güzel. Geldim TIR’da çocuklarla dans ettim, gençlerle bir şeyler yaptık” şeklinde konuştu.

Sinemanın çok stresli bir iş olduğunu anlatan Taş, "Dizide rolünü ileride bulabilme şansın var. Bir bölüm kötü çekersin belki içine sinmeyebilir ama bir sonraki bölüm var. Sinemada o yok, yani sinemada birebir herkes seni izliyormuş gibi sette olup oynaman lazım. Dizi daha rahat, sinema 1-1,5 ayda bitiyor. Çok yoğun çalışılıyor. En rahatı tiyatro” dedi. 

Taş, Türk sinemasının iyi olduğunu kaydederek, şunları söyledi: “Endüstrileşmiş bir şey. Hepsi sıkıntılar yaşıyor ama süreç içerisinde kendi yolunu buluyor. Çok nitelikli filmlerimiz var. Uluslararasına henüz açılamıyoruz, yakın coğrafyaya açılıyoruz. Yakın coğrafyalara ulaşabildik, uzak coğrafyalara da yavaş yavaş ulaşacağız gibi görünüyor.” 

Taş, gelecek adına yeni projelerinin olduğunu da sözlerine ekledi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız