SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ Sanığı New York'u 'Atıl Yer' Diye Tanımlayınca..

0
Güncellendi - 2017-11-23 03:38:36
FETÖ Sanığı New York'u 'Atıl Yer' Diye Tanımlayınca..
A- A+ PAYLAŞ

POLİS MAHKEME BAŞKANINI ŞAŞIRTTI.. MÜEZZİN İTİRAFÇI OLDU:

Malatya’daki FETÖ/PDY silahlı terör örgütü davalarında 1’i eski emniyet amiri, 2’si de eski adliye katibi olmak üzere 3 sanığa 6’şar yıl 3’er ya hapis cezası verildi. Örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklu yargılanan bir müezzin de "etkin pişmanlık"tan yararlanmak istediğini bildirdi.

"BEN NEW YORK'TA ÇALIŞMAYA RAZIYIM"

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasında FETÖ’nün örgüt içi kriptolu haberleşme programı ‘ByLock’ kullanıcısı olduğu tespiti yapılan, tutuksuz yargılanan eski emniyet amiri Muharrem C. hakkındaki yargılama sona erdi. Duruşmaya SEGBİS üzerinden katılan sanık Muharrem C., Ankara’da Polis Koleji’nde çeşitli şubelerde görev yaptıktan sonra Türkiye'nin ABD New York Başkonsolosluğu’na koruma olarak görevlendirildiğini ve 2013’te ise Malatya Emniyet Müdürlüğü emrine atandığını belirtti.

Malatya’da Toplum Destekli Polislik Şubesi'nde ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ise Hekimhan İlçe Emniyet Amirliğinde görev yaptığını anlatan Muharrem C., Kakao Talk programını yurtdışında kullandığını,ama ByLock kullanıcısı olmadığını iddia etti.

Sanık Muharrem C., “Görevim boyunca hep FETÖ mensuplarını sorguladım. Bu nedenle hep atıl yerlerde görev yaptım” dedi. Bunun üzerine araya giren Mahkeme Başkanı Hasan Çınar, “Atıl yerse, ben New York’ta çalışmaya razıyım” şeklinde espiri yaptı. Sanık ise, “Ben New York görevini yedek listede kazandım. İstemedim, ama gönderdiler” cevabını verdi.

Sanığın Avukatı ise, “Müvekkilim Amerika’da görev yaparken çocuklarını FETÖ okullarına değil, Amerikan okullarına göndermiştir. Bu sebeple bile müvekkilim FETÖ’cü olamaz” dedi. Mahkeme Başkanı Çınar ise, “Şimdi Amerika’ya bunun için müzekkere mi yazalım?” dedi.

Cumhuriyet Savcısı Musa Erdem Altınhalka, Sanığın “Silahlı terör örgütü üyesi olma” suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, eski emniyet amiri sanık Muharrem C.’ye “Silahlı terör örgütü üyesi olma” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

ADLİYE KATİPLERİNE CEZA..

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Malatya Adliyesinde görev yaparken ihraç edilen ve tutuklu yargılanan 2 eski adliye katibinin yargılaması da tamamlandı.

Aynı zamanda FETÖ’nün örgüt içi kriptolu haberleşme programı ‘ByLock’ kullanıcısı olduğu tespiti de yapılan sanıklar Yunus Ö., Sadık Erdal E. hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 6’şar yıl 3’er ay hapis cezası verildi. Mahkeme tutuklu yargılanan 2 adliye katibini hüküm ile birlikte tahliye etti.

MÜEZZİN YARGILANDI

Bu arada, Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan dava açılan müezzinin yargılanmasına da devam edildi.

1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu yargılanan eski cami müezzini Mustafa D. ile avukatı hazır bulundu.

Hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan dava açılan ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı belirlenen sanık, aleyhindeki raporu kabul etmedi.

Duruşmada dinlenen tanık F.D, bir cuma günü cami imamının örgüt lideri Fetullah Gülen'in yaptığı bedduayla ilgili, "Müslüman Müslüman'a beddua etmez." diye vaaz verdiğini hatırlattı.

Ertesi gün sabah namazı için camiye gittiğini, öncesinde sanık Mustafa D.'un vaaz verdiğini anlatan F.D, "Vaazında 'Peygamber Efendimiz de Müslümanlara beddua etmiştir' dediğini duydum. Ben de buna karşı çıktım ve aramızda münakaşa çıktı. Cami cemaati arasında sanığın FETÖ'cü olduğunu söyleyenler de vardı. Bazı cami cemaatin de arkasında namaz kılmayanlar da olurdu. Ben de 'Peygamber Efendimiz de Müslümanlara beddua etmiştir' sözünden sonra arkasında namaz kılmadım." dedi.

Tanık beyanı üzerine savunma yapması istenen sanık Mustafa D., etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini belirterek, bildiği ve tanıdığı isimleri mahkemeye verdi.

Sendikaya üye olduğunu dolasıyla örgüt içerisinde yer aldığını iddia eden sanık, hiçbir kötü niyetinin olmadığını, 17-25 Aralık'tan sonra da örgütle ilişkisini kestiğini savundu.

Daha sonra mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı Muhittin Atlı, sanığın "ByLock" kullanıcısı olması, Bank Asya hesap hareketleri ve hakkındaki kuvvetli delil durumu dikkate alınarak tutukluluk halinin devamını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- AA

ARŞİV FOTO: New York'tan (Google)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız