SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"FETÖ'nün Elinde Esirdim, Ne Dedilerse Yaptım"

0
Güncellendi - 2021-06-09 12:13:01
A- A+ PAYLAŞ

'GİZLİ TANIK' İFADESİYLE BİRÇOK KİŞİYİ HAPSE ATTIRMIŞTI.. FETÖ'cü (Fetullahçı Terör Örgütü) firari eski savcılardan Zekeriya Öz ve Cihan Kansız'ın  Zirve Yayınevi Cinayetlerini FETÖ’nün hedefleri doğrultusunda, ulusalcı olarak bilinen kesime ve kişilere yönlendirmek amacıyla gizli tanık yaptıkları ve şuanda tutuklanarak cezaevinde bulunan  İlker Çınar, imzası bulunan tüm ifadeleri kabul etmeyerek, “Adımın olduğu imza ifadeler bana zorla imzalatılmış ifadelerdir” dedi. 

'Zirve Yayınevi Davası'nın “Deniz Uygar” takma adıyla gizli tanığı olan İlker Çınar, Zirve Yayınevi davasında verdiği ifadeleriyle emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile birlikte 1 emekli albay, muvazzaf olan 1 binbaşı, 3 astsubay, 2 uzman çavuş ve 1 öğretim görevlisinin “terör örgütü” suçlamasıyla yargılanmasına ve uzun süre tutuklu kalmalarına ve yargılamanın 12 yıl uzamasına neden olmuştu. 

Malatya’da 18 Nisan 2007 tarihinde meydana gelen ve 1’i Alman uyruklu 3 misyonerin öldürüldüğü Zirve Yayınevi davasında FETÖ silahlı terör örgütün adına jandarma personeline kumpas kurarak davaya dahil edilmelerine ve yaklaşık 4 yıl tutuklanmalarına neden olan 10 sanıklı dava Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.   

5’i yurtdışında firarda olan FETÖ mahrem imamları ile birlikte 10 sanığın yargılandığı Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki FETÖ Zirve Yayınevi kumpas Davasında tutuklu tek sanık olan eski gizli tanık İlker Çınar’ın dosyada ilginç ifadeleri yer alıyor.  

Zirve Yayınevi cinayetlerine ilişkin daha önce bilgi vererek yargılamanın 12 yıl sürmesine neden olan  tutuklu sanık  ve eski gizli tanık İlker Çınar, son ifadesinde cinayete ilişkin olarak elinde her hangi bir bilgi ve belge bulunmadığını söyledi. 

İlker Çınar şu ifadeleri kaydetti:

“FETÖ terör örgütü tarafından cebir tehdit ve işkence yanlış hatırlamıyorsam 2007 yılı Haziran ayında başladı. İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığına sunulmak üzere Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığına hitaben 8 sayfadan ibaret 20 Ekim 2010 tarihli dilekçeyi beni tehdit eden şahıslar tarafından bana verilmesi üzerine okumadan ben bu 8 sayfadan ibaret dilekçeyi teslim ettim. 8 Sayfadan ibaret dilekçe bana flash bellek içerisinde verilmişti.” 

Verdiği ifade ile Orgeneral Hurşit Tolon’un 1.5 yıl cezaevinde kalmasına neden olan İlker Çınar,  “Hurşit Tolon ile ilgili ifadeleri kabul etmiyorum. İfadeler bana ait değildir” diyerek, Zirve Yayınevi dosyasına giren ifadelerin kendisine ait olmadığını ve zorla imzalatıldığını ileri sürdü. 

Altında imzası bulunan, birçok ismin haksız yere suçlanıp hapse atılmalarına yolaçan hiçbir ifadeyi kabul etmeyen tutuklu sanık, eski gizli tanık İlker Çınar şöyle dedi:

“Beşiktaş Adliyesinde Cihan Kansız huzurunda benden herhangi bir ifade alınmadı. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca 14 Ocak 2012 tarihinde Cumhuriyet Savcısı İsmail Aksoy tarafından alınan 25 sayfadan ibaret alınan ifadelerde bana ait değildir. Ben bu ifadeyi hiç okumadım. Hiç kimse hakkında beyanda bulunmadım. Baskı altında ifade verdim.  İlk ifadeden sonra Adliyeye getirildiğimde her getirilmemde hazırlatılmış ifadeler bana imzalatıldı. İsmail Aksoy tarafından bu ifadeler bana imzalatıldı. İfadelerin hiç birisini okuyarak imzalamadım. Bu nedenle kabul etmiyorum. Bu ifadeleri esiri olduğum FETÖ'nün zorlaması ile verdim. Gizli tanık olarak mahkemede alınan ifadeler de bana ait değildir. Ben FETÖ'nün elinde esirdim. Ne söyledilerse onu yaptım.”

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • erol (2 yıl önce)
    Sorsan Müslümanlıkta kimseye söz hakkı vermez.İslamda iftiranın ne kadar günah olduğunu bilir. İman bunun neresinde! Pişmanmış, esirmiş pişginliğe bak İnsanların ömründe 12 yıl çal ,
    0
    0
    Yanıtla
  • hangimiz sevmedik (2 yıl önce)
    Bizde inandık , çok üzüldük , çoooooooooooook??????????
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Esir kampındamıydın. O kadar insanın suçsuz yere canını yaktıktan sonra bahanesi fetönün elinde esirmiş.
    0
    0
    Yanıtla