SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ/PDY Suçlamasıyla 17 Şüpheli Tutuklandı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da FETÖ/PDY ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle kapatılan özel eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlere yönelik soruşturmada gözaltına alınan 18 şüpheliden 17'si tutuklandı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY Silahlı terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü bünyesinde faaliyet gösterdiği gerekçesiyle kapatılan özel eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlere yönelik olarak Malatya merkezli 23 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 18 kişi, işlemlerinin ardından Adliye'ye sevk edildi.

Özel eğitim kurullarında örgütsel faaliyetler içerisinde yer almakla suçlanan şüpheliler arasında TÜBİTAK ve Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) eski çalışanı Mühendis Bünyamin T. ile Milli eğitim Bakanlığı’nda İnsan Kaynaklarında Şube Müdürü olarak görev yapan Kazım T.’de bulunuyor.

Savcılık sorgusunun ardından 18 şüpheli tutuklanmaları talebiyle Malatya 2. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Sulh Ceza Hakimliği'nce şüphelilerden 17’si hakkında tutuklama kararı verilirken, 1 şüpheli ise sağlık gerekçesi nedeniyle adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Valilik, tutuklamalarla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Daha önce FETÖ/PDY Terör Örgütü bünyesinde faaliyet gösterdiği tespit edildiğinden 667 sayılı KHK ile kapatılan Beşer Eğitim Kurumları Anonim Şirketine bağlı çeşitli özel eğitim kurumlarından olan Okul, Yurt ve Dershanelerinde görev yapmış, daha sonra kamu kurum ve kuruluşlar veya özel sektörde görev yaptığı tespit edilerek gözaltına alınan 18 eski öğretmen den 17 si tutuklanmış 1 eski öğretmen ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır."

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız