SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ'yle İlgili 73 Davada Karar Çıktı

0
Güncellendi - 2019-12-04 14:27:58
FETÖ'yle İlgili 73 Davada Karar Çıktı
A- A+ PAYLAŞ

48 SANIĞA CEZA, 25 SANIĞA BERAAT..  Malatya Adliyesi'ndeki terör davaları ile görevli 3 ayrı mahkemede FETÖ Silahlı Terör Örgütü'ne yönelik davaların karar duruşmalarında 73 karar çıktı. Sanıklardan 8’i haklarında ceza verilmesine yer olmadığı hükmü verilenler dahil olmak üzere toplam 25 sanık hakkında beraat kararı çıkarken, 48 sanık hakkında ise 10 yıl ile 1 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

1.AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NDE

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki FETÖ davalarının karar duruşmalarında “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan öğretmenler Zinnur K. ve Ahmet U.  10’ar yıl, Öğretmen Mehmet A. 8 yıl 9 yıl,  Polis memuru Mitat I. 8 yıl 1 ay 15 gün, İşçi Mahmut D.  8 yıl 1 ay, Öğretmen Fatma Ç. 7 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildi. Mahkeme Heyeti'nce sanık  Öğretmenler Neşe U., Muhammed A., Ayşe A., Astsubay Olcay S., Uzman Çavuş Olcay E., Ömer Faruk Ç., üniversite öğrencileri  Betül K. ve  Necla A., Hemşire Gülsüm P.,  6’şar yıl 3’er ay hapis cezasına çarptırıldı.

“Silahlı Terör Örgütüne Yardım Etmek” suçundan Mehmet K., Talha Z., İsmail A., Suat K., Selim Y., Mehmet E., Esra E.,  2’şer yıl 1’er ay,  Halis Ö.’ye 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Askeri öğrenci Y.P. ve F.A. ile Astsubay K.A.,  hakkında etkin pişmanlık hükümleri uygulaması kapsamında ceza vermeye yer olmadığına hükmedildi. Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan askeri öğrenciler S.K. ve A.K., polis A.H.’ya  1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verilerek, hüküm ile birlikte ceza ertelendi. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan A.G. 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

Sanık Yunus A. ve  Bingül I., hakkında beraat kararı verildi.

2.AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NDE..

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki FETÖ s davalarına ilişkin karar duruşmaların da,  “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan Salih I. ve Fikret T. 7 yıl 6 ay, sanıklar Leyla Ö., Hacı K., Hürü Ç., Arife Y., Aynur A., Sevim Ç., Hafize Ç. 6’şar yıl 3’er ay hapis cezasına çarptırıldılar.

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan esnaf M.T. ve Doktor S. B.’ye  1 yıl 10 ay 15 gün, Öğretmen H.D.’ye 1 yıl 10 ay, Teğmen V.G., öğrenci K.S. ve E.Ç.’ye  1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verilerek, hüküm ile birlikte cezası ertelendi.

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan C.Ç.,  O.K.,, A.Ç., Ş.T. ve A.A.’ya ise ceza verilmesine yer olmadığına karar verildi.

Sanıklar  Murat Y., Mehmet A. Zehra B., Fatma S., Erhan K., Tuğba Ş., Asiye K., Celal T., İmihanım G., Tuncay D., Halil A., hakkında ise berata kararına hükmedildi.

5.AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NDE..

Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen FETÖ davalarının karar duruşmalarında ise “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan  Avukat Mehmet G. 7 yıl 6 ay, Yarbay Şemsettin K., askeri öğrenci Ahmet G.6 şar yıl 3’er ay hapis cezalarına çarptırıldı.

“Silahlı Terör Örgütüne Yardım Etmek” suçundan Sanık Filiz K.’ya 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan M.K. ve M.A.’ya  1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verilerek, hüküm ile birlikte cezaları ertelendi.

Sanıklar Hatice E., Ömer A., Canan T., Ercan A. ise beraat ettiler.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız