SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fırat MTAL'de Okul-Sektör İşbirliği Toplantısı

0
Güncellendi - 2019-07-04 04:27:39
Fırat MTAL'de Okul-Sektör İşbirliği Toplantısı
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, eski adı Battalgazi Ziraat Meslek Lisesi (Ziraat Okulu) olan Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin düzenlediği Okul-Sektör İşbirliği İstişare Toplantısı’na katıldı. Başkan Güder, “Türkiye’nin kalkınmasının tarımdan geçeceğine inanıyorum” dedi.

Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin düzenlediği Okul-Sektör İşbirliği İstişare Toplantısı, Güneşli Bahçe Kır Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Akçadağ Kaymakamı Ekrem Ender Ergün, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Sağlam, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile okul idarecileri ve özel sektör temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin önemine dikkat çekerek, “Mesleki teknik ve eğitim okullarının birleştirilmesi ve mesleki eğitim de yeniden yapılanma çerçevesinde, bize devredilmiş olan Tarım Meslek Lisesi isim değiştirilerek, Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak öğrencilerimizin ve sektörün hizmetinde olmaya başladı. İsmi değişti ama içerik olarak tarım ve hayvancılık programlarını uygulamaya devam edecek. Okulumuzda tarım alanı, gıda alanı, hayvan sağlığı yetiştiricileri ve en son açtığımız yiyecek ve içecek hizmetleri bölümleri ve bunların alt dalları mevcut olup,  öğrencilerimizin öğrenim hayatları boyunca, teorisini bizden, pratiğini ise sizlerden, işletmelerden almaya devam edecekler. Ve inşallah Malatya’nın tarım ve hayvancılık sektörüne yetişmiş ara elaman ihtiyacını karşılamak için sizlerle birlikte,  sizlerin önerileri ve katılımları ile okulumuz öğrencileri hem hayata atılacaklar, hem de bu alanda üst öğrenime gitmek için çaba sarf edecekler” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise, Türkiye’nin kalkınmasının tarımdan geçtiğine dikkat çekerek, “Bu toplantı gerçekten önemli bir toplantı. Bu toplantının sonucunda, amacına uygun bir sonuca ulaşmış oluruz diye temenni ediyorum. Tarım ve hayvancılık ülkemizin olmazsa olmazıdır. Bunun için mücadeleler sarf ediliyor. Tabi Türkiye olarak bu yükün altından kalkmak sadece devlet olarak çok kolay değil.  Özel sektör olsun, devlet olsun, hepimizin ülkemizin kalkınması için, tarımımızın arzulanan seviyeye gelmesi için çaba sarf etmesi lazım. Türkiye’mizde de bu sorunu aşma adına Malatya’mızda da gerçekten tarım ve hayvancılığı layık olduğu yere taşıma adına çalışmalıyız. 400 milyon dolar hem Malatya ekonomisi, hem de Türkiye ekonomisi açısından ve Dünyada milli ürün olan kayısıya sahip olmamız açısından, tarım bileşenleri olarak bu değerlerimizi ön plana çıkararak, hem Malatya, hem de milli ekonomimize katkı sağlamamız gerektiği inancındayım. Gerçekten sektöre gelen, staj yapmak isteyen öğrencilerimize yardımcı olmamız lazım, onları ara eleman olarak kullanmamız gerekiyor, kırtasiyeyi taşıma görevini onlara vermememiz gerekiyor. Türkiye’nin kalkınmasının tarımdan geçeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından toplantıda, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Bülten 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Ramazan (5 yıl önce)
    O okulun arazilerine bir çok okul yaparak orayı amacı dışına çıkardık şehre uzak olan ordaki okullar bir müddet sonra atıl duruma düşecek ve kullanılmayacak keşke orası yıllar öncesi gibi sadece Fırat meslek Lisesi'nin olsaydı öğrenciler uygulamalı eğitim alabilselerdi veya bu okul Akçadağ tigemin olduğu bölgeye tasinsa çok daha iyi olur uygulamalı eğitim yapılırdı.ama plansız günü kurtaran uygulamalar bizi bu hale getirdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • bek (5 yıl önce)
    Peki somut ortada ne var.O okul kaç yıldır var 30 yıl önce neler yapıyordu bugün neler yapıyor ne üretiyor bunu dile getiren var mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (5 yıl önce)
    Çok faydalı bir çalışma oldu.Bütün katılımcılar güzel konuştu.Böyle bir okula kayıt yapacak öğrenciler kendilerini şanslı görsünler.Okulun pansiyonu da var.
    0
    0
    Yanıtla