SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Fırat Üniversitesi ARWU Listesinde

0
Güncellendi - 2019-09-03 02:15:05
Fırat Üniversitesi ARWU Listesinde
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ Fırat Üniversitesi Shanghai Ranking Consultancy tarafından yayınlanan 2019 Dünya Üniversiteleri Akademik Sıralamasında (ARWU) 11 Türk üniversitesiyle birlikte listeye girdi.

Her yıl hazırlanan Dünya Üniversiteleri Akademik Sıralamasına bu yıl Türkiye'den 12 üniversite girdi. Sıralama, üniversitenin verdiği mezun öğrenci, öğretim elemanlarına ait bilimsel makale ile araştırmacıların sayısı göstergelerine göre düzenleniyor.

Dünya genelinde 1000 üniversitenin yer aldığı listede Türkiye'den İstanbul, Akdeniz, Bilkent, Dokuz Eylül, Erciyes, Hacettepe, Orta Doğu Teknik, Ankara, Gazi, İstanbul Teknik, Ege ve Fırat Üniversitesi yer aldı.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, üniversitesinin ARWU sıralamasına bu yıl Türkiye’den 12. sırada yer almasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Üniversite bünyesinde 16 fakülte, 12 yüksek okul,  4 enstitü, 23 araştırma merkezinin yer aldığını aktaran Demirdağ, şöyle konuştu:

"Göreve başladığımızda 25 bin lisans öğrencimiz vardı. Bunu 45 bine ulaştırdık. Yeni kayıtlarla beraber bu sayı 48 bin arasında hedefliyoruz. Bu sene Fırat üniversitesini kazanan fakültelerde yüzde 90'ının üzerinde bir doluluk var. Bu ilk tercihler, ikinci tercihlerle beraber yüzde 100 doluluk oranının hedefliyoruz. 40'ın üzerinde farklı ülkeden yabancı uyruklu öğrencimiz var. Üniversitemizde bunlara lisans ve lisans üstü eğitim veriyoruz."

Demirdağ, Fırat Üniversitesi'nin tarihinde ilk defa dünyada ilk bin üniversite içinde yer aldığını da sözlerine ekledi.

Elazığ, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız