SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Fırsatçılara Göz Açtırmayacağız"

0
Güncellendi - 2018-09-08 04:57:22
A- A+ PAYLAŞ

  • Tüfenkci, finansal araçlarla yapılan saldırıları bahane ederek haksız kazanç sağlamaya çalışanlara devlet ve hükümet olarak göz açtırmayacaklarını vurgulayarak,  “Nitekim un’da alınan bir takım düzenlemeler var, bunlar diğer maddelere de yayılacak” dedi.

64-65. Hükümet Gümrük ve Ticaret Bakanı, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, TÜRK-İŞ ve Bağlı Sendikalar ile istişare toplantısına katıldı.

Tüfenkci burada yaptığı konuşmada, Malatya ve Türkiye’nin herkesin ortak paydası olduğunu,  ülkenin birliği, bütünlüğü ve bağımsızlığının her şeyin üstünde olduğunu kaydetti.

Malatya’nın rekabetçi olmasının ve yaşanılan coğrafyanın insanları mutlu eden ve bereketlendiren bir yapıda olmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Tüfenkci, bunun için de şehrin bileşenlerinin birlikte hareket edebilmesi, istişare kültürünün ve ortak aklın olabildiğince gerçekçi ve yaygın kullanılması gerektiğini belirtti.

Tüfenkci, sendikaların temsil ettiği kitlelerin sorunlarını taşımak ve çözme noktasındaki gayretlerinin, ilin sorunlarına duyarlı olmalarının ve geliştirdikleri fikirlerin önemli bir değer olduğunu ifade etti.

Türk-İş’in gayretleri ve kendilerinin de çalışmalarıyla hızlı treni Malatya’ya kazandıracaklarını vurgulayan Tüfenkci, hızlı tren uygulamasının 2019’da başlatılacağını bildirdi.

Tüfenkci, lojistik merkezde de epeyce bir mesafe kaydedildiğini aktararak, 2019’da projelerin bitirilip temellerinin atıldığı bir konuma getirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Türkiye’de yapılması gereken önemli hususlardan birisinin de demiryollarının taşıma konusunda rekabetçi hale getirilmesi olduğunu belirten Tüfenkci, şöyle devam etti:

“Varolan potansiyeli daha da harekete geçirerek hızlandırmak gerekiyor. Sanayici arkadaşlara demiryollarını özellikle kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki Malatya 6. Bölge teşviklerinden faydalanan ve ciddi anlamda yatırım çeken bir il haline geldi. Organize sanayide yer tahsis ettiğimiz her yerin alıcısının olduğu ve inşaatlarının başladığı bir dönemi yaşıyoruz. Biz lojistik mekezle 6. Bölge teşviklerinden yararlanan bir il olarak Malatya’yı biraz daha ön plana çıkarmak istiyoruz.  5. İşletme Malatya’da ve yük taşımacılığında Türkiye’de önemli bir yere sahip. Bu anlamda daha rekabetçi bir hale getirebilmek için fiyatlandırma ve hız konusunda bir takım avantajları sağlamak için bir dosyayı gerek Genel Müdürümüzle, gerek Bakanımızla gerekse de Cumhurbaşkanımızla inşallah paylaşacağız.”

BU MÜCADELEYİ HEP BİRLİKTE KAZANACAĞIZ 

Tüfenkci ardından Pelitli Mahallesini ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.

Özellikle bir takım kesimlerin Türkiye’yi dize getirmeye çalıştığını vurgulayan Tüfenkci, “Kurdukları oyunları bozan bir Türkiye olmasın, edilgin bir Türkiye olsun diye adı konulmamış bir şekilde ekonomik bir savaş yürütülüyor. Bunun yansımalarını yaşadığımız şu günlerde bizlerin de fırsatçılara fırsat tanımamamız lazım. Bunları bahane ederek vurgun yapmak isteyen, finansal araçlarla yapılan saldırıları bahane ederek haksız kazançlar sağlamaya çalışanlara devlet ve hükümet olarak gerçekten göz açtırmayacağız. Nitekim un’da alınan bir takım düzenlemeler, diğer maddelere de yayılacak. Biz burada birliğimizi, beraberliğimizi, yardımlaşma duygularımızı en üst düzeye çıkardığımız zaman tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de, tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi bu mücadeleyi de hep birlikte kazanacağız” dedi.

DERNEĞE ZİYARET..

Bu arada Tüfenkci, Malatya Toplum Gönüllüleri Birliği Derneği’ni de ziyaret etti.

Şehrin bileşenlerinin ortak akılla hareket etmesinin, şehrin kalkınması ve gelişmesi için önemli olduğunu vurgulayan Tüfenkci,  AKP olarak özellikle Türkiye’nin büyümesine ve gelişmesine katkı veren Türkiye’yi bir adım öne götürecek her çalışmayı önemsediklerini belirtti.

Tüfenkci, sivil toplum örgütlerinin karınca kararınca bulunduğu ortamlarda Türkiye’yi ileriye götürecek çalışmalara katkı vermeye çalıştığını kaydederek, “Bunun için de her bir arkadaşıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye’nin zor zamanlardan geçtiğine dikkati çeken Tüfenkci, şöyle devam etti:

“Gerek ekonomik anlamda gerek terörle mücadele anlamında gerekse dış konjonktürün Türkiye’yi sıkıştırma ve Ortadoğu da dahil olmak üzere saf dışı bırakma noktasında bir takım oyunların oynandığı bir dönem içerisinden geçiyoruz. Ama ben inanıyorum ki milletimiz Türkiye’deki ve dünyadaki gelişmeleri yakinen takip ediyor ve dolayısıyla da oynanan ve oynanmaya çalışılan oyunları dikkatlice izliyor. Bu anlamıyla birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece bunların da üstesinden Allah’ın izniyle geliriz.

Türk milleti ferasetli, büyük ve necip bir millet. Nasıl Kurtuluş Savaşından, Çanakkale’den başarıyla çıkmışsak, 15 Temmuz’daki badireleri atlatmışsak inşallah bunları da hep beraber atlatırız.”

Tüfenkci, yerel seçimlerde Malatya’nın büyümesine ve topyekûn hareket etmesine vesile olacak insanların iş başına gelmesi temennisinde bulunarak, “Malatya yakalayacağı enerji ve sinerjiyle inşallah, Türkiye’de rekabet düzeyi en yüksek iller arasında yer alır. Bugüne kadar özellikle Malatya’nın organize sanayide yakalamış olduğu başarı, 6. Bölge teşviklerinden faydalanması, küçük sanayinin il dışına taşınması noktasındaki pilot projede yer alması, İkinci Üniversite ve Onkoloji Hastanesi akabinde sağlık anlamında kendi kendine yeter bir il olması önemli gelişmelerdi. Bu anlamıyla belediyelerin yaptığı ve yapacağı hizmetlerle bir bütün halinde Malatya farklı bir noktaya gelecektir. Bunda da sizlerin gayreti ve emeği olacağına inancım tam” diye konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

29 yorum yapılmış

  • Adem (5 yıl önce)
    Şu marketleri bi gezin görün bakın bakalım ne fırsatçılar var market piyasasında garibanın yağı çayı şekeri salçası var bi bakın bakalım bi denetleyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Taner (5 yıl önce)
    Bence istifa etsinler
    0
    0
    Yanıtla
  • kartal (5 yıl önce)
    Goz actirmayacagiz derken ))) Yorumsuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Lolipop (5 yıl önce)
    Hep laf hep laf icraat yapin kardesim yaw hersey aldi basini gitti 1 koli yumurta 20 lira olmus tavugu bile dolar vurmus ekmek olmus 1.25 kasikla veriyonuz kepceyle aliyorsunuz gerci size gore ne varki ne benzin derdi ne gecim derdi yiii babam yiii keser doner sap doner gun gelir devran doner vesselam...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Yav he he
    0
    0
    Yanıtla
  • aras (5 yıl önce)
    ya anca birbirinizi pohpohlayın.ama ii oluyo bu millete.vermeseydiniz kardeşim oy.buralarda gelipte ağlamayın.desteklemeye devam edin.Muharrem ince seçimden sonra bunlar kazanırsa dolar 8 tl olur demişti.hepiniz güldünüz.uyduruyo dediniz.kardeşim herşeye zam gelsin artık umrumda değil.madem güvendiniz o kadar uyarıya rağmen oy verdiniz.bi zahmet katlanınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet dağ (5 yıl önce)
    A'DAN Z'YE HERŞEYE İKİ KAT ZAM YAPILDI FIRSATÇILARA GÖZ AÇTIRMAYACAKMIŞ...
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet dağ (5 yıl önce)
    TÜRKİYEDE DEVİLASYON OLDU BİLİYORMUSUNUZ...HERŞEYİN FİYATI A'DAN Z'YE İKİYE KATLADI..150 GR EKMEĞE BİLE ŞAŞTILARKİ KAÇ KERE ZAM YAPALAR.HAZİRANDA 2,30 OLAN LPG ŞİMDİ 4 TL...BENZİN OLMUŞ 7 TL..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (5 yıl önce)
    Kimse keyfinden zam yapmıyor ürünlere.. Benzin 7 lira mazot 6,50 lira olmuş.. Dolar son 1 yılda % 90 değer kazanmış neredeyse her ürünün ham maddesi yurtdışından geliyor.. Fabrikaları kapayıp AVM yapmadan önce düşünecektiniz bazı şeyleri ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Asgari Ücretli (5 yıl önce)
    Önce ekmeğimizi çalıyorlar, sonra ondan bir parça bize veriyorlar. Sonrada cömertlik yaptık diye teşekkür etmemizi itiyorlar. Rızkımı veren Hüda' dır Kula Minnet Eylemem.
    0
    0
    Yanıtla
  • bilal (5 yıl önce)
    sayın vekılım bu ekonomık savası kazanmamız ıcın uretım sart uretım olmasa hıc bır zafer kazanılamaz hep resmı kurum luks odalar zıyaret edecegınıze bırde tarım arzılerını gezın neden ekılmıyor sıkıntınız ne dıyesorun ekıme uretıme tesvık edın ıs kur uzerınden ınsanları devlet daırelerıne yerlestırenlere dur dıyın zaten kurumlar yan gelıp yatanlarla dolmus kurumları zıyaret ederken personel lıstesını alın kontrol edın kac kısı calısıyor kac kısı ıse gelmıs bu calısanlar nerde kurum sorumlularından hesap sorun kurumlar cay kahve ıcme yerı degıl bu namalda devlet olarak oncelıkle sızın boynunuzda cunku sız halkın sectıgı vekıl olarak butun herkesın hakını savunmömanız lazım bos yere maasa lan ve harcamma yapanlara dur demelısınız vergı ve katma deger saglayan tıcaretle ugrasan halkında hajını savunun
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (5 yıl önce)
    Bülent bey siz hiç markete, okul alışverişine gitmediğiniz için bol keseden gaz veriyorsunuz herzamanki gibi bizlere hele çıkın bir esenlik markete ondan sonra fırsatçılığı görün bakalım ama artık millet size ayıktı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (5 yıl önce)
    .anlamadim . şuan gözleri açılmamış haldelermi ,yani .korkmaya başladım .salca .et .sekerun .sebze ..elektrik 1ayda 2kere .okullar icin elbise 2katı ..daha ne desem .peynir .ekmek 2kere fiyattt .deyisti. .esnaf .mal alamiuor .satamiyor .elektronik .cihazlar .....un aslında pahlanmayacakmişta dışarıya .ihrac edildiyi için .dışardada .un stokları .bitmiş.ülkelerin .de daha fazla türkiyeden istemisler .bizim .kilerde .boş ver iç piyasayı .biz dışardaki .insallara .gönderelim ...bizimkiler .biçaresine bakarlar .dediler galiba .bundan dolayi .fiyat yukseldi .şimdi. Durdurdular .ihracat yapmayi .unun .....iç piyasa kritik diyeeee
    0
    0
    Yanıtla
  • tarafsız (5 yıl önce)
    sayın tüfenkçi yeşilyurt belediyesinin işlettiği yeşilyurttaki piknik alanında bir litre meyve suyunu belediye 7 tl ye satıyor. markette kaç lira 3.5 tl. Peki bu fırsatçılık değilde ne. Önce fırsatçıları kendi içinizde arayın
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (5 yıl önce)
    Doğru söylüyorsunuz....onun için en pahalı suyu biz içiyoruz,En pahalı Ekmeği biz yiyoruz.En pahalı ulaşım bizde..demekki Allah tan göz açtırmıyorsunuz.bir de açtırsaydınız halimiz ne olacaktı.çocuklar bile inanmaz.ama bizlere müstehaktır.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet dağ (5 yıl önce)
    Sen önce 150 gramı 1.25 yapan fırsatçıdan hesap sor sonrada A dan Z'ye herşeye zam yapan kendinizden sor.
    0
    0
    Yanıtla
  • erdal (5 yıl önce)
    yeni üniversitenin rektörü öznur çalıkın kız kardeşi, maski genel müdürü bülent beyin kaynı, bunların hepsi normal yalnız fırıncı un 2 katına çıktı diye ekmeğe 25 kuruş zam yapınca yada esnaf artan maliyetlerden dolayın zam yapınca neredeyse vatan haini öylemi.ama sorunun çözümü basit devlet gücü yetiyorsa doları 4 ün altına indirsin faizi 10 nun altına çeksin bu zamlar varya birgünde geri alınır.boş üflemeye gerek yok
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 lü memed (5 yıl önce)
    lafla olmaz, uçtuk uçacağız derken, dibe vurduk.,gazel dınlemıyoruz artık.,,herkes gözünü açtı ,,zor kapatırsınız.,,
    0
    0
    Yanıtla
  • Hilal (5 yıl önce)
    Türkiye ekonomisi niye bu halde biliyor musunuz? İş bilmez, ekonomiden anlamaz kişiler ekonomi-ticaret bakanlığına getirildi de bu yüzden.
    0
    0
    Yanıtla
  • HİLAL BEY SİZİN KAFANIZ YIKANMIŞ NE YAZSAM BOŞ ÖNÜNÜZÜ GÖRMEZ OLMUŞSUNUZ ALLAH AYIKTIRA SİZİ
    0
    0
    Yanıtla
  • Gezgin (5 yıl önce)
    Artık laf karın doyurmuyor inanın size verdigim oylara lahaanet ediyorum ve size oy vermeseydim bukadar yüreğim yapmanmazdi bir asgari ücretli olarak herseye muhtaç olacağımız günler hep sizin yüzünüzden
    0
    0
    Yanıtla
  • Pırasa (5 yıl önce)
    Ankara belediyesinin su indirimini malatyada bekliyoruz. Elektrik bedeli doğalgazla üretildiği için dışarı gidiyor dogalgaz zaten belli. Peki su faturası için alınan ücret su araştırması yeni kuyular veya 2 hidrojen 1 oksijene mi ödeniyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet dağ (5 yıl önce)Pırasa isimli kullanıcı yorumuna
    PIRASA DAHA ÇOK BEKLERSİN MALATYADA İNDİRİMİ DUA ET BİNDİRMESİNLERDE.BİR LOKMA EKMEĞE ŞAŞTILARKİ KAÇ KERE ZAM YAPALAR...
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz (5 yıl önce)
    Artık bırakın bu milletin aklıyla dalga geçmeyi herşey yüzde yüz zamlanmışken kime göz açtırmayacaksınız? Ama haklısınız zamlardan hiçbirimizin gözü açılmıyor artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (5 yıl önce)
    Sanirim maskinin yeni genel.muduru bulent tufenkcinin kayinbiraderi olmus .. oznur calik in kardesi de rektor oldu..Atanamayan 650 bin piril piril genc ogretmen varken..yazik bu ulkeye yazik bu genclere...
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA LI (5 yıl önce)hasan isimli kullanıcı yorumuna
    HASAN HOCAM ÇOK DOĞRU VE YERİNDE BİR YORUM YAPMIŞSINIZ TEBRİK EDERİM SİZİ BİRDE BELEDİYEMİZİ ADIYAMANLILARLA DOLDURDULAR BİRTANE ELAZIĞLI YOK
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (5 yıl önce)
    Yine birilerini zengin ediyorsunuz. BİM mağazalarına göstermelik 50.000 tl CEZA KESİLMİŞ. BİM in ülkede 8000 mağazası var böl bakalım 6.25 kr düşüyor.Kimi kandırıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emine (5 yıl önce)
    Belli ekmeğe hem gramajdan hemde fiyattan arttırdılar göz açtjrmadiginiz buysa açtirsaydiniz demekki millet aç kalırdı Allah razı olsun oy veren elllerim şuan pişman haberiniz olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Yorum yazmak bile yazılmaz bu resme bir sendika başkanı makamında koltuğuna siyasi bir vekili oturtmuş sarı değil beyaz sendika olmuş. Hiç bir işçi artık ağlamasın.
    0
    0
    Yanıtla