SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Fiziki Gerçekleşme Yüzde 25'e Ulaştı

0
Güncellendi - 2020-05-28 19:49:20
Fiziki Gerçekleşme Yüzde 25'e Ulaştı
A- A+ PAYLAŞ

Devlet Su İşleri Malatya 92. Şube Müdürlüğü, Arguvan’a bağlı 23 köyün tarım arazisini sulaması planlanan Yoncalı Barajı’nın isale tünelinde çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirterek, isale tünelindeki fiziki gerçekleşmenin % 25’e ulaştığını açıkladı.

DSİ Malatya 92. Şube Müdürlüğü’nün sosyal medya hesaplarında yapılan açıklamada, isale tüneli giriş ve çıkış portal kazıları, giriş portal beton kaplama imalatlarından 6500 m3, 427 metre tünel kazısı ve desteklemesi işinin yapıldığı bildirildi.

8 tırla şantiyeye getirilen dev köstebek: TBM (Tünel Kazma Makinesi)

Baraj şantiye alanında prekast (Yüksek dayanımlı, uzun ömürlü beton kalıp) fabrikası kurulduğunun belirtildiği açıklamada, ayrıca, TBM (Tunnel Boring Machine – Tünel Kazma Makinesi) makinesinin parçalarının 8 tırla şantiyeye getirildiği, kısa süre sonra ise 90 tonluk kesici kafa ve diğer ekipmanın da şantiyeye ulaşacağı kaydedildi.

Açıklamada, “Halen TBM platform zemininden kaynaklı fore kazık imalatları tamamlanarak, üzerinde TBM'in oturacağı platform hazırlıklarına devam edilmektedir. İtme çeliği ve platformun tamamlanmasını müteakip yaklaşık 10 gün sonra Gantry (Kızak ve Rampa) montajına başlanacaktır” denildi.

Tünel açmada kullanılan devasa tünel kazma makineleri “dev köstebek” olarak da adlandırılıyor

23 köyün tarım arazilerinin sulanması öngörülüyor

Yoncalı Sulama Projesi kapsamında yapımı devam eden 9 bin 262 metre uzunluğundaki Yoncalı Barajı İsale Tüneli bittiğinde, Arguvan’a bağlı 23 köydeki 174 bin 90 dekar tarım arazisi sulanacak.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Yoncalı Barajı ve İsale Tüneli

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Mehmet Hanifi (4 yıl önce)
    DSİ 92, Şube Müdürü Sn. Arif Tüfekçi bey bu projeyi bitirmek için çok gayret gösterdiğine yakinen şahitim!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (4 yıl önce)
    Ülkeye katmadeğer katacak binlerce insanı üretime teşvik teşvik edip kalkınma sağlayacak bu projenin politik düşünülüp ihmal edilmesi acizlikten başka bir şey değildir
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar (4 yıl önce)
    Bu hızla giderse 2 ya da 3 nesil sonrasına yetişebilir, o zaman da akacak su kalirsa .
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    25 Yıldır türlü gerekçelerle bitirilemeyen proje Yoncalı barajı. 23 Köyü suya kavuşturacak, bir ilçeye can verecek, 175 bin dekar araziye sulu tarımı getirecek ve ülkeye elektrik üretecek proje. İnşallah kısa sürede bitirilir. Ancak yöre halkına sorarsanız bitirileceğine pek ihtimal verilmeyen proje.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa bey bu ödeneklerle en az 50 yılda biter bu proje. Bildiğim kadarıyla ELEKTRİK üretimi yok bu barajda. Sulama barajı
    0
    0
    Yanıtla