SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Fotoğrafçılar Zirvesi' Arapgir'de Gerçekleştirildi

'Fotoğrafçılar Zirvesi' Arapgir'de Gerçekleştirildi
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye’nin (Cittaslow) sakin şehirlerinden olan Malatya’nın Arapgir ilçesinde ““Fotoğrafçılar Zirvesi” gerçekleştirdi.

Arapgir Belediyesi ile Malatya Fotoğraf Kolektifi Kulübü tarafından organize edilen fotoğraf zirvesine Türkiye’nin çeşitli illerinden özel davet edilen 34 fotoğraf sanatçısı ile 100 ün üzerinde amatör fotoğraf tutkunları katıldı. 

Arapgir ilçesinde düzenlenen ve üç gün süren fotoğrafçılar zirvesi Koru Köyü’nde yapıldı.

Aralarında akademisyen ve gazetecilerin de bulunduğu çok sayıda fotoğraf sanatçısının katıldığı organizasyona dair açıklamalarda bulunan Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, etkinliğinin Arapgir’in tanıtımına önemli katkı vereceğini kaydetti. 

Etkinliğin açılışı için tescilli Köhnü üzümünün merkezi durumunda olan Koru Köyü’nü özellikle tercih ettiklerini belirten Cömertoğlu, bölgenin kendine özgü mimarisine dikkat çekerek fotoğraf sanatçılarını ilçede ağırlamakta mutluluk duyduklarını söyledi. Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, “ Malatya Fotoğraf Kolektifi ile başlattığımız özellikle Faruk Akbaş başkanlığımızda heyetimiz 3 gün dolu dolu fotoğrafçılarla sergiler ve çalıştaylar yapılacak. Şuan da Arapgir’imizin Koru köyündeyiz. Üzümün diyarındayız. Köhnü üzümünün başkentindeyiz. Burada sivil mimarinin birbirinden güzel örnekleri var. 3 bin yılın kopmadan yaşanılan örnekleri var. Çerden çöten aş yapan ama kimseye sataşmayan halkı var. Arapgir birbirinden güzel etkinliklerin ev sahibi ve burada birçok insan emek verdi.” dedi.

 Malatya Fotoğraf Kolektifi başkanı Ahmet Denizer ise Tarihiyle doğasıyla paşalarıyla ünlü şehrimizde bu büyük organizasyona bir fotoğrafçı olarak ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyum. Belediye başkanımıza, Arapgir halkımıza ve katılan bütün fotoğraf sanatçılarımızı teşekkür ediyorum. Daha güzel organizasyonları yapmaya devam edeceğini belirtti. 

Fotoğrafçılar zirvesine katılan Asuman Robson’da, “Bende ilk defa geldim bu bölgeye Arapgir’e fotoğraf etkinliği sayesinde çok beğendim. Tüm halk çok yardımsever ve içten. Çok güzel ağırladılar bizi çok memnun ayrılıyoruz bölgeden. Çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Etkinliğe İngiltere’den katılan Varde Anika’da, ilk defa geldiği bölgeyi çok sevdiğini söyleyerek duygularını dile getirdi.

3 gün süren etkinlikler çerçevesinde ilçeye gelen fotoğraf sanatçıları Samime Aydınlar Kültür merkezinde fotoğraf gösterileri ve sohbetleri de gerçekleştirdi. Fotoğrafçılar ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini, mimari dokusunu ve tarımsal faaliyetlerinin fotoğraflarını çekerek arşivlerine kattı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • vatandaş (9 ay önce)
    Millet dileğe yerleşti dilekteki sokakların halen adı yok bir ambulans çağıracağız adresimiz yok görende der belediye çalışıyor
    0
    0
    Yanıtla