Bu yıl düzenlediği dört fuarla fuar organizelerini tamamlayan Malatya Beledyesi Kültür A.Ş., önümüzdeki yıl için çalışmalara başladı.
2012'nin ilk fuarı 6. Doğu ve Güney Doğu Anadolu, Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı olacak ve 5-8 Nisan günleri arasında düzenlenecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Malatya Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Murat Nalçacı, "2011 yılı içerisindeki faaliyetlerimizi geride bırakırken 2012 yılı içerisinde yapılacak olan faaliyetler için çalışmalarımıza başladık. Bir ilin tanıtımı için kültürel, sosyal faaliyetlerin önemi çok büyük. Özellikle yurtdışı ve yurtiçi tanıtımların en başında fuarlar gelmektedir. Bu kapsamda 2011 yılı içinde Malatya'mıza yeni bir fuar kazandırdık. Her yıl en az bir fuarı Malatya'ya kazandırmak için plan ve proje hazırlıklarımız devam ediyor" dedi.
BU YIL YAPILAN FUARLAR
Bu yıl yapılan fuarla ilgili bilgiler aktaran Nalçacı, “07 - 10 Nisan 2011 tarihinde Mişmiş Park Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen 5. Doğu ve Güney Doğu Anadolu, Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'na; 46 il dışı ve 61 il içi olmak üzere toplamda 107 firma katıldı. Tanıtım çalışmaları başladığında il dışı bir ekip oluşturularak bölgede bulunan 23 il ziyaret edildi. Fuar hakkında bilgilendirmeler yapılarak, fuarın Malatya'da yapılmasındaki amaç anlatıldı. Katılımcı firmaların yanı sıra ziyaretçi çekmek içinde gerekli sunumlar yapıldı. Özellikle bu yıl yapılan fuara il dışında yoğun katılımın olması bölgesel anlamda amaca ulaşıldığının bir kanıtı olarak algılanmıştır. Katılımcı firma ve ziyaretçilerin memnuniyeti bunu açık açık göstermektedir. 2012 yılında yapılacak olan 6. Doğu ve Güney Doğu Anadolu, Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı için stantların yüzde 60'ı şuan itibariyle satılmış durumda.”
1.İNŞAAT, YAPI, MOBİLYA ve DEKORASYON FUARI
Nalçacı, “05 - 08 Mayıs 2011 tarihleri arasında ilk kez gerçekleştirilen bu fuara 60 il içi ve 6 il dışı olmak üzere toplamda 66 firma katıldı. İlk etapta Mişmiş Park Fuar alanında 1 hangarda yapılması planlanan fuarın yoğun ilgiden dolayı hangarların tamamı dolmuş olması nedeniyle gelecek yıllarda yapılmasına karar verildi. Fuar süresi içinde katılımcı firmalar ile görüşülerek, 2.İnşaat, Yapı, Mobilya ve Dekorasyon Fuarı için yer tahsisi yapıldı. Bu fuar için de yüzde 40 oranında yer satışı gerçekleştirildi. Malatya esnafının bu fuarı sahiplenmesi bu başarının yakalanmasında büyük rol oynadı. 2012 yılında yapılacak olan 2. İnşaat, Yapı, Mobilya ve Dekorasyon Fuarı şimdiden hayırlı olsun” dedi.
19. GENEL SANAYİ VE TİCARET FUARI
06 - 10 Temmuz 2011 tarihleri arasında yapılan Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı'nın bu yıl 19.'sunun gerçekleştirildiğini kaydeden Nalçacı, “94 il içi ve 14 il dışı olmak üzere toplamda 108 firma bu fuara katıldı. Fuar girişinde bulunan dış alanda ise 9 katılımcı firma yer aldı. Her sene geniş katılımcıya ev sahipliği yapan Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı için gelecek yıl 20.'si yapılacak. 20. yıla özel farklı etkinlikler ile yapılacak olan bu fuarı Malatyalılar tam 19 yıldır sahip çıkıyor” diye konuştu .
22. DİNİ YAYINLAR ve KİTAP FUARI
01 - 28 Ağustos tarihleri arasında Abdullah Gül Parkı'nda gerçekleştirilen 22. Dini Yayınlar ve Kitap Fuarı'na ise 32 firma katıldığına dikkat çeken Nalçacı, “Bu fuarın amacı; kitap okumayı sevdirmek ve özellikle Sayın Belediye Başkanımız Ahmet Çakır'ın geçtiğimiz yıl başlatmış olduğu "Sevdiklerinize Kitap Hediye Edin" kampanyasını yürütmekti. Bu yıl yapılan fuarda ziyaretçi sayısının rekor düzeyde olması bu fuarımızın da ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu. Diğer fuarlarımız gibi bu fuarımızda gelecek yıllarda devam edecek" şeklinde konuştu.
"Her fuarı bu şekilde sahiplenen hemşehrilerimizin sayesinde Malatya'nın, bölgenin cazibe merkezi olması yolunda emin adımlarla ilerlemesini sağlıyor " diyen Nalçacı, daha sonra şunları belirtti: "Gelecek yıllar için şimdiden çeşitli ihtisas fuarlarının yapılması için çalışmaların alt yapı hazırlıkları başlamış durumda. Fuarlar merkezi olma yolunda büyük adımların atıldığı Malatya'da özellikle komşu ülkelerden
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.