SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gazi Parkı'na 'Hanımeli Pazarı'

0
Güncellendi - 2020-10-26 23:03:16
Gazi Parkı'na 'Hanımeli Pazarı'
A- A+ PAYLAŞ

300 gönüllü üyesiyle Malatya’da ilklere imza atan Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi, üretimi güçlendirmek ve vatandaşların doğal ürünlere ulaşımını kolaylaştırmak için Gazi İlkokulu'nun yanındaki Gazi Parkı’nda haftanın bir günü hizmet verecek ‘Hanımeli Pazar’ı projesini hayata geçiriyor.

Paylaşım, dayanışma ve birlikte kazanma gibi ulvi kazançlar içeren kooperatif girişimciliğinde Malatya’da farkındalık yaratan Battalgazi'nin Kalbi Kadın Kooperatifi, zoru başaran kadınlarla çıktıkları yolda istikrarlı ve emin adımlarla yürümeye devam ediyor. Battalgazi Belediyesi destekli 300 gönüllü üyesiyle Malatya’da ilklerin öncüsü olmayı başaran ve Türkiye’nin ilk endüstriyel mutfağına sahip Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi, Kafe-Market, Uygulamalı Eğitim ve Üretim merkezinin ardından bu kez de ‘Hanımeli Pazar’ı projesini hayata geçiriyor.

Battalgazi'nin Kalbi Kadın Kooperatifi’nin Fahri Başkanı Yıldız Güder’in üretimi güçlendirmek, kadınların iş hayatında yer alması ve Malatya’da ki vatandaşların doğal ve yöresel ürünlere ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla Gazi Parkı’nda hayata geçireceği projenin açılışı ise 28 Ekim Çarşamba günü yapılacak. İlk etapta sadece Gazi Parkı’nda açık olacak olan vergi mükellefiyeti bulunmayan her bayanın tezgah açabileceği Hanımeli Pazarı, her Çarşamba günü kapılarını vatandaşlara açacak.

“BU PROJEYLE KADINLARIMIZA DOKUNMAK İSTİYORUZ”

Seçkin ürünlerin yer alacağı Pazar’ın açılışında Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in Covid-19 testinin pozitif olması sebebiyle evde izolasyonda olduğu için katılamayacak olan Fahri Başkan Yıldız Güder, “Kadınlarımızın sosyal, kültürel ve ekonomik menfaatlerini gözetmek, mesleki veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile istihdam ve eğitim ortamı hazırlayarak karşılıklı yardımlaşma ve dayanışma suretiyle Kooperatifimizde hep birlikte çalışıyoruz. Malatya’da ilklere imza attığımız Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi olarak vatandaşlarımıza daha iyi hizmet etmek ve kadınlarımızı ekonomisine katkı sağlamak için Hanımeli Pazarı’nı kurma kararı aldık. Haftanın bir günü yani Çarşamba günü pazarımız açık olacak. Kadınlarımızın evlerinde ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri artık kuracağımız bu pazarda sergileyebilecekler. Kimler bu pazarda satış yapabilecek. Vergi mükellefi olmayan kadınlarımız bu pazarda tezgah açabilecek. Kadınlarımızdan her hangi bir tezgah ücreti alınmayacak. Amacımız ev hanımlarının evlerine katkı sunmalarını sağlamak. Pazarımızı ne kadar büyütürsek, pazarımızın sürekliliğini o kadar arttırmış oluruz. Bizler bu projeyle kadınlarımıza dokunmak istiyoruz. Kadınlarımızla birlikte hikayelerimizi yazmak istiyoruz. Açılışını 28 Ekim günü yapacağız. Ben şimdiden bol kazançlar diliyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız