SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Geldi, Katkı Sağladı, Kazandırdı, Gitti..

0
Güncellendi - 2019-01-10 01:52:33
Geldi, Katkı Sağladı, Kazandırdı, Gitti..
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor'un geçtiğimiz sezon transfer ettiği forvet oyuncusu Khalid Boutaib, takıma büyük katkılar sağlarken, sessiz sedasız takıma kazandırarak gitti.

Yeni Malatyaspor'un geçen sezon kadrosuna kattığı Khalid Boutaib, 1,5 sezonun ardından Mısır ekibi Zamalek'e transfer oldu. Sarı kırmızılı takım, Boutaib'in transferinden 1,5 milyon Euro kazandı.

Fas uyruklu olan Boutaib, Fransa'nın Bagnols-sur-Cèze kentinde dünyaya geldi. 1,89 metre boyundaki santrafor, 2017-2018 sezonunda RC Strasbourg Alsace takımından transfer edildi.

Evkur Yeni Malatyaspor'da ilk sezonunda 32 karşılaşmada 2 bin 713 dakika görev alan Khalid Boutaib, 12 gol, 5 asitlik performans sergiledi. Aynı sezonda Dünya Kupası Elemeleri'nde Fas Milli Takımı'nın formasını da giyen Boutaib, 4 karşılaşmada 4 gol kaydettiği ve takımının Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası'na gitmesinde büyük rol oynadı.

Dünya Kupası'nda görev aldığı 2 karşılaşmada 1 gol atan Khalid Boutaib, hem kulüp performansı hem de milli takımdaki performansıyla bütün dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Fas Milli Takımı'nda görev aldığı 20 karşılaşmada 8 gol kaydeden Khalid Boutaib, bu sezon Süper Lig'de görev aldığı 16 karşılaşmada bin 236 dakika sahada kaldı ve 4 gol, 3 asistlik performans sergiledi.

1,5 sezonunda Evkur Yeni Malatyaspor formasıyla 51 karşılaşmada görev alan golcü futbolcu, 17 kez ağları havalandırırken, 9'da asist yaptı.

Fransa Lig 1'de 31 karşılaşmada 6 gol, 1 asistlik performans sergileyen Boutaib, Lig 2'de ise 62 karşılaşmada 26 gol atıp, 8'de asist yapma başarısını gösterdi. Boutaib, Süper Lig'de ise 48 karşılaşmada 16 gol atıp, 8 asist yaptı.

Güncel piyasa değeri 2 milyon Euro olan 32 yaşındaki Khalid Boutaib, Evkur Yeni Malatyaspor'dan önce İstres, Ajaccio ve Strasbourg takımlarının formalarını giymişti.

Evkur Yeni Malatyaspor, Boutaib'in Zamalek'e transferinden 1,5 milyon Euro kasasına koyarken, Fas asıllı oyuncunun dünya kupasında forma giymesinden dolayı da 152 bin 820 dolar aldı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Kemal (5 yıl önce)
    boutaib iyi bir oyuncuydu.Teşekkürler khalid
    0
    0
    Yanıtla
  • hayta (5 yıl önce)
    Tam bir defans oyuncusu aynı zamanda forvet top kazanma oranı Sadıktan yüksek fizik gücü de....
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (5 yıl önce)
    işte bahsettiğim futbol dahilerinden biri de bu.Kurtulmuş muş.
    0
    0
    Yanıtla
  • VAİZİN OĞLU (5 yıl önce)
    ÇOK ŞÜKÜR SONUNDA GİTTİ DE KURTULDUK KÖR ÖLÜR BADEM GÖZLÜ OLURMUŞ!
    0
    0
    Yanıtla
  • haluk demir (5 yıl önce)
    ERKAN BAKAN MENEJER GETİRDİ İDİ CANIM BENİM ELİNE SAĞLIK
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (5 yıl önce)
    Bedelsiz geldi.Sahanın her yerinde görev aldı.17 gol attı.Tüm medyada,Futbol yorumcuları her takımın böyle oyunculara ihtiyacı var derken,Malatyamızda futbolu çok bildiğini zanneden,bu adamdan her hafta en az 2 gol bekliyen futbol dahilerı!.Adamı Giderken bile eleştirdiler.Boutaib ayrılırken bile 2 milyon euro para kazandırarak gitti. .Çok çalıştı.Emeklerin için teşekkürler Boutaib işin rast gelsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulvahap gulezgin (5 yıl önce)
    teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSA (5 yıl önce)
    KIYMETİN SONRA ANLAŞILIR HAKKINI BİZLERE HELAL ET BOUTAIB
    0
    0
    Yanıtla