SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Genel Müdür İle Görüştük, Sonuca Vardık'

'Genel Müdür İle Görüştük,  Sonuca Vardık'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta ile Malatya özelindeki yatırımları görüştükleri toplantıya ilişkin açıklamada bulundu.

AKP Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, AKP Malatya İl Başkanı Namık Gören ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ile birlikte Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta ile görüşen Tüfenkci, sulamada önemli konuları sonuca bağladıklarını ifade etti.

Tüfenkci görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Sulama konusu Malatya’mız için hayati bir konu. Bu anlamda DSİ Genel Müdürümüz ile yatırım noktasında verimli geçen bir görüşme gerçekleştirdik.

Buna göre görüşüp sonuca vardığımız konular şöyle:

-Kuluncak Sofular Sulama Kanalı İhalesi yapıldı, yatırım sözleşme aşamasında.

-Yine Kuluncak Kaynarca Proje İhalesinin yapılması talimatı verildi.

-Su birliklerinin bu sene fiyat üzerinden yüzde 12 indirim yapılması yazısı birliklere gönderildi. Ayrıca ön ödemeli kart su alan vatandaşların haklarının bir sonraki yıla devri talimatlandırıldı.

-Darende Çınar Göletinin su sızdırmazlık ek ihale talimatı verildi.

-Çırmıktı (Yeşilyurt) Çay Islah Projesine ödenek noktasında destek verildi.

-Malatya içme suyu ana isale hattı inşaatına ödenek ve ikinci etap için proje ve ihalesi de gündeme alınarak Malatya’nın su altyapısının tamamlanması kararlaştırılıldı.

Malatya’mıza hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • orhan ince (1 gün önce)
    yukarı girmana sulama birliği suyun saati bu sene 600 tl oldu halen borular kırık yapılmadı şu an dahi bahçelre ilk sulama başlamadı duyrulur şimdi başlasa bir ay sonra bana sıra gelir.bir sefer sulanırsa şükredin dememiz gerek der duruma geldik her şeyde.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • BATTALGAZİNİN TORUNU (2 gün önce)
    ŞAHNAHAN'a KAPALI SULAMA ne zaman gelecek...!!!
    %34
    %66
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 gün önce)
    Yoncalı barajını bitirmemek için acaba hangi kararları aldınız. Neredeyse 30 yıl oldu baraj inşaatına başlayalı. Acaba neden bu barajı bitirmek istemiyorsunuz? Memleketin daha çok toprağının sulanmasını mı istemiyorsunuz? Yoksa o bölgeden oy alamıyoruz diye o yörenin halkını cezalandırmak mı istiyorsunuz? Açık konuşun, dürüst olun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çifci (2 gün önce)
    Sulama birlikleri mühendislere değil. İşi bilen aklı başında. Masa başında değil sahada çalışan kişilere teslim edilmeli. Kaysılar dökülmeye başlandı. Daha 1.suyu verdik. Yazın bakım yaptılar. Geçen sene kullanmadığımız karttaki paraları yediler. Arızalara zamanın da müdahale yok. Allah razı olsun diyeceğim bişey bulam diyorum yok. Neresinden tutsan elinde kalıyor.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Kayyum44 (2 gün önce)
    Malatya’yı kim ayağa kaldıracak ?
    %89
    %11
    Yanıtla