SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gevrek, "Tek Başımıza 8 Yıldır Mücadele Ediyoruz"

Gevrek,
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor Başkanı AdilGevrek, görevden alınan hakemler için yaptığı açıklamada, "Bu hakemlerin performansı mı düşüktü? O hakemlerle ilgili bir sıkıntı mı var? Bir şaibe mi var? Ne varsa bilmek istiyoruz. Eğer böyle bir şey varsa lig bu şekilde tescil edilemez. Yoksa o zaman bu hakemler niye görevden aldınız?" dedi.

Yeni Malatyaspor Başkanı AdilGevrek, İstanbul’da bir otelde basın toplantısı düzenledi. Bazı gerçeklerin üstünün örtülemez olduğunu söyleyen AdilGevrek, "Ligin yüzde 80’i bitti. Futbolda maalesef çok konuşulacak özellikle de hakem hataları var. Yeni Malatyaspor olarak hakemlerden dolayı çok ciddi şekilde canımız yandı. Ligin sonuncuyuz. Futbolda her zaman şampiyon olamazsın, her zaman kazanmazsın. Futbolun güzelliği de bu. 8 yıldır yöneticilik yapıyorum. Başarılar yakaladık, başarısız olduk. Her zaman adalet olmalı dedik. Adaleti sadece kendimiz için değil, tüm takımlar için istedik. Bu sene hakem hatalarından dolayı çok ciddi puanlar kaybettik. Bariz hatalardan en az 13 puan kaybettik. Bu puan kayıpları sadece Malatya için değil. Türk futbolunda gerçekten diğer rakiplerimiz için de geçerli. Hakem hataları da olur. Ama VAR denen bir şey var. VAR bazen çare olmazken, bazen de çağrılırken, göz göre göre bazı penaltılar kararlar veriliyor ki bunlar da çok ciddi şekilde tartışılacak kararlar. Son maçımızda bir penaltı kararı verildi, emin olun ki penaltı o verilen penaltı kararını o kadar inceledim ki, hakemlere sordum. Hakem vermiyor, VAR’daki hakem çağırıyor. VAR’daki hakem penaltıyı verirken, ‘Ver gitsin’ diyor. Bu bizim kulağımıza geldi. Bugüne kadar öyle mi yaptınız? Penaltı ile alakası yok. Ne konuşuldu açıklanmasını istiyoruz. Penaltıdan sonra tekrarladı. Türkiye’de bunun gibi kaç tane oldu da tekrarladınız" diye konuştu.

"Eğer böyle bir şey varsa lig bu şekilde tescil edilemez"

Hakemlerin görevden alınmasıyla ilgili düşünlerini dile getiren Gevrek, "Tek taraflı feshedildi. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yapılmış mı? Ligin bitmesine 10 hafta kala, bir anda karar verip, hakemleri görevden alıyorsunuz. Soruyoruz, merak ediyoruz. O hakemler maçlarımızı yönetti. Bu hakemlerin performansı mı düşüktü? O hakemlerle ilgili bir sıkıntı mı var? Bir şaibe mi var? Ne varsa bilmek istiyoruz. Eğer böyle bir şey varsa lig bu şekilde tescil edilemez. Yoksa o zaman bu hakemler niye görevden aldınız? Avrupa kupalarında maç yönetmiş hakemleri bir anda siz görevden alıyorsanız bir sıkıntı var. Bana göre yapmanız gereken, 10 haftayı bitirip, hakemleri çağırıp ödüllendirip, teşekkür etmeniz lazım. Biz bunun altında bir şey aramayacak mıyız? Sadece biz mi, Türk futbolunda kimse bir şey aramayacak mı? Bence aranır. Eğer bu hakemlerin yönettiği maçlarda sıkıntı varsa biz o zaman sonuna kadar Yeni Malatyaspor olarak haklarımızı arayacağız. Dünyada ilk defa böyle bir şey yapılıyor. Hakemlerin verdiği kararlar o kadar etkin ki 90 dakikaya. Bu kadar hatalar varsa o zaman yönetimden bir hata varsa bizim de çıkıp bir şeyler yapmamız lazım. Hakemlerden çok canımız yandı" şeklinde konuştu.

"TFF yönetimi ve başkanı sınıfta kalmıştır"

Türk futbolunun çok sıkıntılar yaşadığını belirten Başkan Gevrek, "Yayın ihalesi ile alakalı. İlk indirim yapılacağı zaman pandemiden dolayı sıkıntı vardı, konuştuk bir kereye mahsus indirim yapılacak dedik. Bunun devamı olmayacak denildi. Maalesef her sene indirim yapıldı. Bu Anadolu takımlarını uçuruma götürdü. Son 3 yıl içerisinde Anadolu takımlarının yayın gelirlerinde kayıplar yaşadı. Bunların sebebi nedir? Marka değerimizi düşüren, hakem hatalarından tutun çok şey var. TFF’nin sadece işi gelen parayı bir kısmını ayırıp, bir kısmını yollamak mıdır? Proje üretmek değil midir? Marka değerini yükseltmek değil midir? Maalesef bunların hiçbiri yapılmadı. Biz yönetici olarak hatalarımız vardır. Türk futbolunun ekonomisini yöneten TFF’dir. Son 3 yıl içerisinde Anadolu kulüpleri kendini çeviremez hale geldi. Maalesef biz siyasilerden destek alamıyoruz. Kaynağı oyuncu alıp, satarak yaptık. 11 milyon Euro’ya yakın oyuncu sattık. Eğer doğruları söylemezsek Türk futbolu düzelemez. 8 yılın 6 yılını borçsuz götürdük. Türk futbolunu sıkıntılı günler bekliyor. Biz Süper Lig’e çıkarken 17 milyon 500 bin Euro alırken, bugün ligde kalan bir takım 5 milyon Euro alamıyor. Şu anki mevcut sözleşmeden bahsediyorum. Yapılacak ihalede bunu da alamayacak. Bu işin başına olan insanlar bu hesabı yapmıyor mu? Kusura bakmasınlar TFF yönetimi ve başkanı sınıfta kalmıştır. Türk futbolu ekonomi anlamında çok büyük bir sıkıntıya sokmuştur. İndirimlere ilk sene evet dedik. Sonrasına imza atmadım. Biz hesabımızı gelecek paraya göre yaptık. Anadolu takımları ciddi bir darbe almıştır" değerlendirmesinde bulundu.

"Türk futbolunun radikal kararlar alması gerekiyor"

Malatya’da gereken mücadeleyi verdiklerinin altını çizen AdilGevrek, "Yalnız bırakıldık. Tek başımıza 8 yıldır mücadele ediyoruz. Zor zamanımızda ne siyasetçilerimiz ne de iş adamlarımızdan destek alabildik. Takım iyiyken, herkes ön tarafa dizilmişti. O zaman siz buraya fotoğraf vermeye gelmişiniz. İyi günde varım diyorsanız, kötü günde de sahip çıkacaksınız. Düştüğü gibi yerden kalkması için de bir olmamız lazım. Türk futbolunun radikal kararlar alması gerekiyor. Radikal kararlar bir gecede hakemleri değiştirmek değil. Bu bir kaostur. Bu hakemlerin yönettiği maçı her yerde hakkımızı arayacağız. Sen bu hakemleri ne diye aldın? Demek bir sıkıntı var ki bunlar oldu. Eğer yoksa bu insanların günahına niye girdiniz. Eğer varsa bu lig nasıl tescil edilecek? Trabzonpor’u tebrik ediyorum. Bu takımlara asla bir şey diyemezsin. Buraya gelmişler, emek vermişler. Emeğine çok büyük saygımız var. Bir şey söylemek adaletli olmaz. Bu takımların emeklerine saygı duyuyoruz. Hakemlerden dolay kaybedilen puanlar o kadar çok şey değiştiriyor ki. Ben 3., 4. olsaydım da bu açıklamayı yapacaktım. Herkesin çıkıp konuşması lazım. Bugün 12-13 puan olsa farklı olacaktı. Bu iş nasıl olur bilmiyorum. Karakolda mı biter, mahkemelere mi gider bilmiyorum. İnşallah aramızda anlaşır, bu işler çözülür, yukarılara gitmez. Türk futbolunu bundan sonra çok zor günler bekliyor. Herkesin çıkıp doğruları konuşup, Türk futboluna yardım etmesi lazım" açıklamasında bulundu.

İstanbul-İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • sezer (2 yıl önce)
    hala ne yüzle konuşuyorsun gevek inadın yüzünden takım bu hale geldi git artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (2 yıl önce)
    Adil Gevrek seni hala bu takımın başında Malatya ya sokan taraftarlara yazıklar olsun. Ne bu şehir nede bu takımın taraftarıyım diyenler süper ligi hak etmiyor, sizin yeriniz amatör gerçi o bile size bol gelir.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Dusecek takimlar belli yeni malatya rize spor Altay goztepe tek kurtulus var hakemlerin yapmis oldugu kotu yonetim bu karara uyarak kume dusmeyi kaldirsinlar her macta hakemler yeni malatya sporun canini yaktilar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hüsnü (2 yıl önce)
    5 yıldır yeter yoruldun istifa et dediler niye oraya yapıştın?N
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hoca444 (2 yıl önce)
    Başkan yerden göğe kadar haklısın... yiğit düştüğü yerden kalkar sen bu ligin en tecrübeli başkanısın kimse teşekkür etmesede ben bir taraftar olarak bize süper lig şerefini yaşattığın için teşekkür ederim..bu kadar muhalefete rağmen yiğidin hakkı yiğidin .. İzmir'in iki takımı düşüyor reisin memeleketinin takımı düşüyor Rizespor ...ne başkanlar gördük amatörde Malatyaspor kimse onları suçlanıyor varsa yoksa adil gevrek bu ne kadar muhalefet yerel kanalların spor programlarını açıyoruz futbol.kareyerleri amatörden bir yere gitmemiş yorumcular sadece eleştiri ne oldu düştük gibi herkesin sesi kısıldı yazık ya bu kadar olmaz.bu memlekete adil gevrek gibi bir başkan gelmemiştir..
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Uğur tn (2 yıl önce)
    Sayın başkan zehirli bir zihniyete sahipsin. Bir an yazıyı okurken hiç bir sorumluluğum yok bütün sorumluluk ben hariç herkeste diyeceksin diye ağzı açık bir şekilde yazıyı takip ettim. Resmen rezalet koca takımı son 3 sezondur düşürmek için her şey yaptım ve nihayet bu sezon bu takımı bir güzel düşürdüm demen daha hakkaniyetli ve Allah katında da,mantık katında da çok doğru bir açıklama olurdu ve açıkcası senden bunu da beklerdim ! Velasıl türk futbolunun en üst kategorisi olan süper lig senin gibi bir başkana ilk defa tanıklık etti. Her düştüğünde tff'yr bizi kuret diye yalvaran tartışmasız sayın başkan siz oldunuz ve adınızı süper lig tarihine ne yaptığını bilmeyen tutarsız bir başkan olarak geçirmeyi başardın.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Volkan (2 yıl önce)
    Türk futbolu mhk başkanı seçildiğinde bittiydi.Malatyasporda siz sayın başkan klubun arabalarini satınca bittiydi.Saglam yönetim güçlü yönetim paralı ve lobisi olan iş insanlarini özelliklere Malatya doğumlu iş insanı secseydin böyle olmazdı sayın başkan.Sosyal medyada seni göklere çıkaran hiç hata yapmamışsin gibi sana tapan yalaka tayfası seni dahi kandırdı ki sen hatalarını göremedim aslında onlar Malatyasporla ve sana iyilik yaptıklarını sandılar ama malesef en büyük kötülüğü yapanlarda sosyal medyadaki klavye delikanlilariydi.Gecmis olsun bu klüp amatöre kadar dusecege benziyor bu toplantıdan ben sizin istifa edip kacacaginizi düşünüyorum büyük bir enkaz bıraktınız arkanızda bırakıp gidiyorsunuz şimdi.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (2 yıl önce)
    Sayın başkan bu hareketinizi taktirle Gururla desteliyoruz Yanlız o hakemler kadar sizde suçlusunuh 1 hakemler 2 yönetim yani başkan suçlu hakemler cezasını aldı siz halen ordasınız Bizim kadro süper oyuncuların parası ödenmese oynamazlar haklılar başkan sen kendini nasıl aff etirdceksin düşün kararını ver
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Metoo (2 yıl önce)
    Adam akilli bi yildiz transferi yapmadin her sene dusme korkusu yasattin surekli para yok dedin her transfer donemi insanlari 9 dogurttun soyle geriye yaslanip rahat bi mac izletmedin vesselam..artik dustuk sayin baskan icimi acittiniz canimi yaktiniz..ahir omrumde bir daha super lige cikarmiyiz onu da bilemiyorum..
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (2 yıl önce)
    Sayın başkan yapamıyorsaniz sizi kimse zorla orada tutmuyor istifa eder gidersiniz orası dert yanma yeri değildir çözüm bulup kulübü yönetme yeridir .
    %94
    %6
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Baskan dusecek takimlari hakemler sezon basinda belirtiler yenimalatya spor rize spor dikkat edin malatyanin en az 15 puani gitti artik kurtulus yok. Ama unutmasinlar basta vekiler belediye baskanlarida secimlerde makamlarini kayip edecek baskan artik gorevi birakin
    %46
    %54
    Yanıtla
  • 1647536583 (2 yıl önce)44malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Başkan artık görevi bırakın..Hadi ya..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hikmet (2 yıl önce)
    Başkan aldın takımı 3 ligden UEFA'ya götürdün. Büyük başarı şimdide aynı hızla geldiğimiz yere geri gidiyoruz. Açıklamaların yarım yamalak bu başarıdan hangi siyasiler ne rant devşirmek istedide olmayınca sana sırt çevirdiler. Bu memleketin takımını düşürmek için sadece yardım etmemekle kalmayip neler yaptılar tek tek isim isim açıkla ki temize cikabilesin.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • optik yazad (2 yıl önce)
    yapacağın açıklama bu mu sayın gevrek? boşuna medyayı meşgul etmişsin
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Adil Gevrek Malatyaya bir iyilik yap istifa et.
    %84
    %16
    Yanıtla