SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gözaltılara Tepki Gösterdiler

0
Güncellendi - 2018-11-29 05:18:05
Gözaltılara Tepki Gösterdiler
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emek ve Demokrasi Platformu, PKK/KCK'ya yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan bazı partili ve İHD'li yöneticilerin serbest bırakılmasını istedi.

Malatya Emek ve Demokrasi Platformu, Kız Meslek Lisesi önünde düzenlediği basın açıklaması ile gözaltıları protesto etti. "Gözaltılar, baskılar, tutuklamalar bizi yıldıramaz" pankartının açıldığı açıklamada platform adına açıklama yapan İHD Yöneticisi Mehmet Tuncel, Şube Başkanları Gönül Öztürkoğlu ve HDP yöneticilerinin gözaltına alınmasının insan haklarına yapılmış ağır bir saldırı olduğunu savundu.

Dernek Başkanı, İHD Üyesi veya yasal bir siyasi parti temsilcisi olmaktan başka hiçbir suçu bulunmadığını öne süren Tuncel, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını istedi.

3 yıl önce öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi cinayetinin hala aydınlatılmadığına da değinen Tuncel, "Cinayet üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen Cinayetle ilgili gerekli hukuki soruşturma ve incelemenin yapılmaması, faillerin yakalanmaması, cezasızlık kuralının işletilmesini insan yaşamına yönelik en ağır ihlal olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Malatya'da polis tarafından terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda, örgüt adına eylem ve faaliyetlerde bulundukları iddiasıyla HDP Battalgazi İlçe Eş Başkanı Ahmet A., HDP eski İl Eş Başkanı Özcan A., DBP İl Eş Başkanı Nermin T., HDP İlçe Eş Başkanı Aziz D., İHD Malatya Şube Başkanı Gönül Ö., HDP eski İlçe Eş Başkanı Ahmet T.S. ve HDP eski İlçe Eş Başkanı Hasan K. gözaltına alınmışlardı.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • ŞEYMUS (5 yıl önce)
    MALATYA EMEK VE DEMOKRASİ PLARTFORMU - İNSAN HAKLARI DERNEĞİ : NE KADAR GÜZEL BİR KELİME. KEŞKE GERÇEK ANLAMDA KULLANILSA. BU KELİMELERİ ENÇOK KULLANAN ÖRGÜTLERİN ORTAK ÖZELLİĞİ ,DEVLET DÜŞMANLIĞI YAPMAK , KENDİSİ İÇİN İSTEDİĞİNİ HAKLARI BAŞKALARINA VERMEZ. KENDİSİ GİBİ DÜŞÜNMEYENLERE TAHAMÜLÜ OLMAYAN ÖRGÜTLERDİR. İNSAN HAKLARI DERNEĞİNİN BÜTÜN İŞİ GÜCÜ TERÖR ÖRGÜTLERİNİN SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPMAK.ÖZELDEDE PKK TERÖR ÖRGÜTÜ .TERÖR ÖRGÜTLERİNİ FALİYETLERİNİN NE KADAR MASUM OLDUĞUNU SAVUNMAK .İNSAN HAKLARI DERNEĞİ İÇİN , ASKERİN ,POLİSİN HAKLARI OLAMAZ. İŞŞİZ İNSANLARIN AÇ İNSANLARIN SORUNLARI ONLARI İLGİLENDİRMEZ.CEZAEVLERİNDEKİ HERTÜRLÜ SUÇLUNUN HAKLARI BUNLARI İLGİLENDİRMEZ.İÇİNDE PKK BAĞI VARSA İLGİLENİRLER.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    burası BATTALGAZİ. haini barındırmaz, teröristi savunmaz. malatya devletine, milletine, dinine örf ve adetine bağlı doğunun yıkılmaz kalesidir. bu böyle biline.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU. (5 yıl önce)murat isimli kullanıcı yorumuna
    Senmi karar veriyorsun bilader...
    0
    0
    Yanıtla
  • yoksa sen terörü ve terör savunucularını mı savunuyorsun. eğer cevabın evet ise malatya platformu rumuzundaki malatya ismini kaldır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen önce kendi ailenden başlayarak söylediklerinin ne kadar geçerli olduğunu düşün sonra Malatya adına konuş..
    0
    0
    Yanıtla