SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"5'inci Yoğun Bakım Doldu, 6'ncısı Açıldı'

0
Güncellendi - 2021-04-09 19:15:20
A- A+ PAYLAŞ

GÜNLÜK 30'A YAKIN HASTA YATIRILIYOR.. Korona virüs vakalarının her geçen gün arttığı Malatya’da yoğun bakım doluluk oranları da oldukça yüksek seviyelere çıktı. Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erdal Aktürk, günlük 30’a yakın vakanın yatışının yapıldığını belirterek vatandaşları tedbirler konusunda uyardı.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erdal Aktürk, son günlerde artan vaka sayıları ile birlikte hastanelerine başvuru sayılarında da ciddi bir artış yaşandığını dile getirdi. Günlük korona testi başvurusunun 150’den binin üzerine çıktığını belirten Aktürk, yoğun bakım ve servislerdeki doluluk oranının da bir hayli artığına dikkat çekti. Şu anda 5’inci yoğun bakımın da dolduğunu ve 6’ncı yoğun bakımı açtıklarını ifade eden Aktürk, 24 saatte 30’a yakın hastanın Covid-19 tanıtısı ile hastaneye yatışının yapıldığını ifade etti.

Korona virüs (Covid-19)’a dair tüm parametrelerde hızlı bir artışın söz konusu olduğunu ifade eden Aktürk, vatandaşları uyararak kurallara uymamaları konusunda dikkatli olmalarını istedi.

Prof. Dr. Aktürk, aşı sürecinin halen devam ettiğini ve bu süreç tamamlana kadar alınan tedbirlere birebir uyulması gerektiğinin altını çizdi. Malatya’da son dönemde vakaların ciddi olarak artış gösterdiğini ve bu doğrultuda vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğini ifade eden Aktürk, özellikle toplu olarak bir araya gelinmesi gibi etkinliklerden de kaçınılması gerektiğini dile getirdi.

Önümüzün Ramazan ayı olduğunu ve bu nedenle de toplu iftar ve sahur yemeklerinin de virüsün yayılımını arttıracağına işaret eden Aktürk, “Şu an bu artışı virüs de 3. dalga kabul edersek en hızlı artış periyodu bu dalga da gözlemleniyor. Son alınan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamalarının etkisi henüz görülmedi” dedi.

Aşı olanların virüse enfekte olabileceğini de dile getiren Başhekim Aktürk, bu nedenle aşılandıktan sonra da aynı korunma tedbirlerine devam edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • eren (3 yıl önce)
    ali amca yani siz diyorsunuz ki kişi başı yıllık geliri 50 bin dolar olan kanada kötü durumda biz çok daha iyi durumdayız günlük 55 bin vaka dünya biriciliği evet çok iyi durumdayız
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih B (3 yıl önce)
    yoğun bakımlar rezil durumda, ölen hastayı saatler sonra fark ediyorlar. Sözde sorumlu diye bi başhekim yardımcısı koymuşlar ama hastaneden hastalardan bi haber. Öznur abla diye diye ortalıkta dolaşıyor. Öznur ablası bunun gibilere referans oldukça bir daha oy değil selam bile alamaz bu milletten.
    0
    0
    Yanıtla
  • Senin galiba ağbaban var
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    İşte büyükşehirlerde ki şehir hastanelerinin mantığı burada yatıyor. Şehir hastaneleri yapılırken nüfus bakımdan büyük olan şehirler seçildi. Nedeni de ona göre hizmet verilmesi. Bizim vekiller ne yaptı Malatya için seçilen büyükşehir hakkını Elazığa bağışladılar. Malatya ya da yıkılan hastanelerin yerine yenisini yapmaya çalışıyorlar ancak onu bile daha başaramadılar. Oysa Malatya 806 bin nüfusa sahip iken, Elazığ 587 bin nüfusa sahiptir. Peki neden Malatya ya yapılması gereken şehir hastanesi Elazığa verildi?? Olması gerekeni bile yapmadılar Malatya nın hakkını yediler. Şehir hastanesi Malatya da olsa ne olurdu? Bugün yoğun bakım yatağı sıkıntısı olmazdı. Beceriksiz vekil ve yerel yöneticiler olduğu sürece daha çoook Malatya nın hakkı yenir merka etmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazım Ünsal (3 yıl önce)
    Bu süreç çok kötü yönetildi/yönetiliyor ve sonuçlarını isanlar canlarıyla ödüyor. Çok kötü.
    0
    0
    Yanıtla
  • Süreci kötü yöneten vatandaslar. Hiç bir kurala uymuyorlar.. Devlet Süreci gayet iyi yönetiyor....
    0
    0
    Yanıtla
  • Fehmi amca (3 yıl önce)Ayilmaz isimli kullanıcı yorumuna
    Makarna yan etki yapmış sende
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazim kardes devlet sureci yonetemiyor diyor. Iyi yonetmek nasil oluyor merak ettigimden soruyorum. Öneriniz neyse alalım. Ayilmaz kardeş hayır halk kötü yönetiyor diyor onunda fikrini merak ediyorum önerisi ne acaba . Fehmi amcayi hiç anlamıyorum komiklikmi yapmaya çalışmış korona salgını acaba sadece Türkiye'de ve akp nin sebep olduğunu sanıyor yoksa sadece muhalif olmakmi onun önceliği. Neyse ben kanada da yaşayan bir hemşehri iz olarak size bir şey söyleyim yatın kalkın dua edin hastaneniz iyi kötü var doktor var ücretsiz ilaciniz var burada korona başladı başlayalı insanlar telefonla doktor muayenesi oluyor her ilaç parayla bir kutu antibiyotik minimum 45 dolardan başlıyor hastanede bekleme saati minimum 4 saat acilde .. 2 kez doktor görmeden eve donmuslugum var birisinde kafa travmasiydi.yani uzun lafın kısası vurun abaliya mantığı ile birşey cozemezsiniz birbirinize saygılı olun ulkenize devletimize sahip çıkın beğenirsiniz beğenmezseniz burdan bakınca Türkiye sağlık sistemi ile ovunmeye son derece haklı. Saygilar
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazım Ünsal (3 yıl önce)Ali amca isimli kullanıcı yorumuna
    1) Önlemler zamanında alınmadı, sokağa çıkma yasağı, seyahat yasakları, maske takma zorunluluğu v.s hayata geçirilmesi zaman aldı. 2) Maske takmak zorunlu hale getirildi ama maske satışı yasaklandı.(gerçekten oldu) Maske bulmak zorlaştı, devlet ücretsiz vereceğini söylediği maskeleri vermedi. 3) İlk sokağa çıkma yasağı geç saatlerde açıklandı, insanlar alışveriş yapmak için sokağa akın etti. 4) Sosyal bir devlet olmadığımız için (yani devlet çalışana maddi destek vermediği için) insanlar virüs yokmuş gibi çalışmaya devam etti. 5) Ekonomimiz kötü olduğu için AVMler çalışmaya devam etti, AVMler doldu taştı. 6) Sağlık bakanlığı yayınladığı vaka sayılarında şeffaf davranmadı. 7) Eğitimi söylemeye bile gerek yok, araştırmalara göre pandemi döneminde doğudaki öğrencilerin %40'ı hiç çevirimiçi derse girmemiş. 8) Vaka sayılarının hızla arttığı bir dönemde Akp ağzına kadar dolu (lebaleb) salonlarda kongre düzenledi. Partili Cumhurbaşkanı miting arabasının ürüne çıkıp kalabalığa çay fırlattı. 9) Yasaklar herkese eşit şekilde uygulanmadı, iktidar kalabalık cenaze töreni de yaptı, toplantı da yaptı, gösteri de... 10) Öğretmeler aşılamadan okullar açıldı. 11) Aşılamada en başarısız ülkeler arasındayız. Aşılama oranlarını gösteren çok sayıda veri tabanı var, internetten bakabilirsiniz. Eğer aşı olabilirsek diğer ülkelerdeki gibi aşı seçme şansımız yok. Başarı oranı en düşük olan Çin aşısını yaptırmak zorundayız. 12) Aşılamada siyasetçilere torpil geçildi, siyasetçiler ve danışmanları tabloya göre sıraları gelmediği halde aşılandı. 13) Kanada'dan memnun değilseniz dönün Türkiye'ye :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    Hastane Malatya için yetersiz kalıyor,hasta sayısı çok fazla,tetkik , röntgen ve tahlil gibi işlemleri zamanında yaptıramiyorsunuz,şifa bulayim derken koridor koridor gezip sıra beklerken dahada hasta olup ordan ayriliyorsunuz,burda fedakarca çalışan sağlık emekçilerine teşekkür ediyorum,ilimizde acil Battalgazi devlet hastanesinin hizmete açılması ve Turgut Özal üniversitesi tıp fakultesinin yanında yeni bir üniversite hastanesi yapılması bu sorunu çözecektir diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (3 yıl önce)
    Başhekim değişmediği sürece 10. Da açılır
    0
    0
    Yanıtla