SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gürkan Konuştu.. "Çok Ayıp Ediyorlar!"

Gürkan Konuştu..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, Belediye Başkanı Sami Er başkanlığında geçtiğimiz Salı günü yaptığı ilk toplantısında, Büyükşehir Belediyesi, bağlı şirketler ve MASKİ'nin 2019- 2024 arasındaki dönemindeki borcunun 17 milyar 080 milyon 045 bin 700 TL (17 katrilyon 080 trilyon 045 milyar 700 bin lira) borç açıklanmasının üzerine, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tepki gösterdi ve açıklanan rakamların doğru olmadığını söyledi. Gürkan, seçimden sonra personele 85 milyon TL kredi çekilerek maaş ödendiğine ilişkin ifadelerin de gerçek dışı olduğunu belirterek, "Çok ayıp ediyorlar. Sami Beyi yanıltıyorlar, yanlış yönlendiriyorlar" diye konuştu.

Büyükşehir Meclisi'nin toplantısında, Büyükşehir, MASKİ ve bağlı şirketlerin borç tablosunun açıklanmasından sonra ağır eleştirilere muhatap olan Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Gürkan, açıklanan rakamların "devlet aklıyla izah edilecek durumunun olmadığını", belediyenin, şirketlerin ve MASKİ'nin iddia edildiği miktarda borçlarının bulunmadığını söyledi. Gürkan, tümüyle doğru olmayan borç rakamları ortaya konulurken mevcut varlıkların, alacakların da belirtilmesi, şirketlerin aktif ve pasifiyle değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Gürkan, belediyenin eski Şoför Okulu'nda 3 milyon metrekare, Bulgurlu'da 1500 dönüm, Beydağı bölgesinde 200 dönüm başta olmak üzere birçok yerde önemli sayıda gayrimenkulunun bulunduğunu, yine kendi dönemlerinde belediyenin makine parkına önemli harcamalar yapıldığını, görevi döneminde şeffaf çalıştıklarını, Büyükşehir ve MASKİ'nin daha önceki yıllardan gelen, daha sonra da vadesi olan borçlarının olduğunu, bunun da iddia edilen miktarlarda olmadığını, Büyükşehir Belediyesi'nin  3 milyar 600 milyon TL borcunun bulunduğunu bildirdi.

GÖRSEL: Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin yeni dönem ilk toplantısında açıklanan borç tablosu..

Büyükşehir Belediyesi'nin seçimlerden sonra personel maaşını krediyle ödendiği iddiasının gerçek dışı olduğunu, mevcut yönetimin kredi kullanımı için meclisten aldığı bir yetkinin bulunmadığını, bahsedilen 85 milyon TL'nin kendileri döneminde alınan kredinin İller Bankası'nda bulunan bölümü olduğunu, dolayısıyla bir kredi çekilmesinin söz konusu olmadığını, bu konuda da kamuoyunun yanıltıldığını belirten Gürkan, borç rakamlarıyla ilgili yapılan açıklama ve yorumlar konusunda da "Çok ayıp ediyorlar. Sami Beyi yanıltıyorlar, gerçek olmayan bilgilerle yanlış yönlendiriyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir muhasebe kaydı açıklanamaz" dedi.

YİMPAŞ ve Dünya Kayısı Ticaret Merkezi ile ilgili ihalelerin de açık ve şeffaf bir şekilde yapıldığını savunan Gürkan, konuya ilişkin olarak önümüzdeki günlerde detaylı bir açıklama yapacağını, Büyükşehir Belediyesi'nin, MASKİ'nin ve şirketlerin gerçek durumunu kamuoyuna aktaracağını bildirdi.

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: 31 Mart seçimlerinden önce AKP'nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Sami Er, yeniden aday gösterilmeyen Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret etmişti..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

102 yorum yapılmış

  • Ahmet (1 hafta önce)
    Tamam belki Belediye Bașkanlığı da biraz vasat kaldı ama hırsızlık yapacağını zannetmiyorum..
    %0
    %100
    Yanıtla
  • ramazan kızmaz (1 hafta önce)
    bırakın dertleri halay çekin malatyalı ya halay yakışır yazık oldu şanlı battalgazinin torunlarına kültür ü bitmiş duruşu bitmiş bir muz a değermi?
    %50
    %50
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 hafta önce)
    Sayın Gürkan iddianızın arkasındaysanız verin mahkemeye. Kim doğru, kim yanlış çıksın ortaya.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İğneli Klavye (1 hafta önce)
    Yani kısacası malum parti bu şehirden alması gereken oyu aldı ve bi 4 sene buraya belediye çapında yatırım yapılmayıp bu yatırımları en önemli rakibine kaptırdığı Adıyamana aktaracakki orada kaybettiği oyu tekrar kazansın. Bu borç olayıda bu şehre bi icraat yapılmayacağının bahanesi olacak...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • AlszÖğretmen (1 hafta önce)
    Selahattin Gürkan! bitti her şey, gündemi manüple etmenin, trolleri sahaya sürmenin bir anlamı yok. Sami başkan seçildi yanında olmak gerekiyor. Uzun lafın kısası bu.
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 hafta önce)
    Ne yaptiniz malatyaya 5 yilda eyy selahattin gurkan acikla hadi . Altgecitmi yaptin koprumu yaptin kentsel donusum mu yaptin yollar bile yama sifir asfalt bile degil hep önceki baskanin yaptigi eserler var senin 1 eserin bile yok .bu borcla 6 bin konut yapilirdi kendini aklamaya calisma surda burda
    %47
    %53
    Yanıtla
  • ÇÖŞNÜKLÜ (1 hafta önce)
    Bu işin içinde bir FETÖ parmağı var gibi geliyor. Çünkü bu konularda bir tek uzman olan FETÖ dür. Arap saçına çevirir içinden çıkılmaz hal alır baba oğulu birbirine düşürür. Her iki tarafla iş tutar her halukarda karlı çıkar. Şimdi Önceki Yönetim AK PARTİDEN Yeni Yönetim AK PARTİDEN şayet usulsüzlük yolsuzluk fazladan harcama gereksiz harcama yani kısaca suç unsuru birşeyler var ise Savcılığı veya Mahkemeye intikal ettirilir. Adli süreç devam ederken herkes gelir işine gücüne bakar. Şimdi böyle bir durum söz konusu değil .Suç teşkil etmeyen bir durum için hem kendilerine hem de Malatya halkına ayıp ediyorlar yazık ediyorlar. Şehir deprem geçirmiş sağlam bina yok denecek kadar az. Biryandan Ağır hasarlı binaları hafif veya orta hasara çevirip can güvenliğimizi mal güvenliğimizi tehlikeye atarak Milyarlık rant elde etmeye çalışan Mafya, Çete oluşmuşken adeta Yargıya dahi sirayet etmişken bunların bu beyanları bir birilerini kötülemeleri karalamaları Malatya' nın Malatya' lının neyine yarayacak neyimizi çözecek. Malatya nın öncelikli konut sorunu var ilk önce konut yapmaya başla derim. İşyeri ihtiyacı var işyeri yapmaya başla derim. Yoksa şu kadar borç bu kadar borç birşeyi çözmez.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Ahmet (1 hafta önce)
    Yimpaş binasının otel kısmı atıl vaziyette öyle duruyor. Sami başkan orayı öğretmenevine ver. Öğretmenevi yapılana kadar onlar kullansın Aksi halde Oraya da birileri çökecek
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Erdoğan Kadir (1 hafta önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Her şey bitti öğretmenevi kaldı.herkes uyanık herkes akıllı
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Lokman (1 hafta önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Olacaksa hekimevi olsun Malatya da hekimevi hiç olmadıki
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Öğretmenler ucuza, vatandaş pahalıya konaklasın öyle mi?
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Burayı da satmış
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    Eski başkanlarımızdan biri de borçsuz belediye bıraktık deyip, devraldığı belediyenin borçlarını açıklamıştı. Hey gidi günler.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • yanlış (1 hafta önce)
    Peki Selahattin Gürkan bey size inan güvenen sizi rekor oy ile seçen Malatya halıkına ayıp etmemişmi oldunuz.Hani ilk geldiğin banka matik memurlar var diyordun Kiralık arabalar son diyordun Ankara belediyesini 20 katrilyon borçu var Malatya Belediyesini 17 Katrilyon borçu var.Size görev geldiğinizde Malatya belediyesin 2 katrilyon borçu var diye isyan ediyordunuz.demek ki sizin kafanıza görev ve yönetimdeki arkadaşlarınız göre 2 sayılısı 17 den büyük.Sana güvenen inanan Malatya halkına sen çok büyük ayıp değil çok büyük aldatmışsınız gibi.......görünüyor...
    %78
    %22
    Yanıtla
  • murat (1 hafta önce)
    DESTAN şehir diye tutturdun , DESTAN şehire DESTAN bir borç nokta nokta nokta
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Haci (1 hafta önce)
    Koskoca Ankaranın borcu 20 milyar iken Malatyanın 17 milyar lira!Nereden nereye...
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 hafta önce)
    Malatya Malatya bulunmaz eşin. Anlayan anladı.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • kara (1 hafta önce)
    Sayın Gürkan ateş olmayan yerde duman tütmez. Belediye Başkanlığını bile devir teslimde bulunmadınız kimse ayıp etmiyor size gider ayak Malatya'ya siz ayıp ettiniz. Yalan ise hukuk içinde hakkınızı arayın...Sizin söylediniz tutar ile Başkanın açıkladığı tutar ile dağlar kadar fark var Yazıklar olsun...
    %78
    %22
    Yanıtla
  • DAVUT (1 hafta önce)
    Isıtıyorsan ısıtıyorsun, yok ısıtmıyor da... çok ayıp ediyorsun
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Nuri (1 hafta önce)
    Kimin ayıp ettiği ortaya çıktı.Yeni Belediye başkanı;Bir kez daha sözlerimin arkasındayım dedi.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Yavuzun Torunu (1 hafta önce)
    Adam bu borçlarını ve daha fazlasını biliyordu. Bunların bir gün ortaya döküleceğini bildiği için, zaten son katıldığı meclis toplantısında toplumda dürüst adam algısını oluşturmak amacıyla, şu şöyledir değil mi falan, bu böyledir değil mi filan diyerek, tasdik edicilere tasdik ettirerek noktalıyordu. 5 yıl toplumda algı oluşturarak hiçbirşey yapmadığını perdeleyen, mesela depremin ikinci günü, herkes can derdindeyken, bu adam vatandaşlara yardım taşıyan Van Belediyesinin arabalarına kendi reklam afişlerini asma talimatı veren biri. Daha ötesini anlatmaya gerek olmadığını düşünüyorum. O gün bile reklam derdinde olan biri normal günlerde ve bütün kaynak imkanları elindeyken neler yapmaz ki. Aslında hakkımı helal etmiyorum. Adalete güvenmek istiyorum. Bir de bu zat belediye teknik personelini sürekli aşağılayarak diplomalarını sorguluyordu. Bu şüphe neden anlayamıyoruz. Bildiği veya şahit olduğu kimse mi var da herkesi öyle biliyor çooook merak emiştim.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Yav he he (1 hafta önce)
    Bir sürü borc var yani gerçek olan borç olması ve bu borç karşılığında Malatya'ya bir şey yapılmamış olması.Ne diyordu büyüklerimiz ciğer burdaysa kedi nerde kedi burdaysa ciğer nerdeeeeeee
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ali (1 hafta önce)
    Demeç vereceğine git karşısına otur.Nasil olsa ikiniz de AKP lısınız.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • MALATYALI (1 hafta önce)
    peki Selehattin Gürkan devir teslim törenine katılmayarak sen ÇOK AYIP ETMEDİNMİ!!!, madem bu borç senin değildi gelip şeffaf şekilde teslimini yapıp gitseydin. Tabi yapamazsın çünkü bu harcamanın çoğu senin egonu tatmin etmen için Ulusal ve yerel basına harcadığın paralar. Hergün Ulusal basında boy boy röpartajların vardı. Bunların maliyetini açıklarmısın
    %86
    %14
    Yanıtla
  • murat (1 hafta önce)
    Savcılığa git suç duyurusunda bulun, kendini temize çıkar, madem öyle...
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Battalgazi (1 hafta önce)
    Malatya tarihinde hiçbir belediye başkanı bu kadar zarar vermedi şehrimize . Gider ayak inanılmaz işçi alımları yaptınız yetmedi bu güne kadar yapmadığınız promosyonları bile çok gördüğünüz işçilere rekor maaş zammı yaptınız ve son vuruş olarak da eser olarak akıllardan hiç silinmeyecek bir borç bıraktınız . Peki yakıştı mı size ? Onca yaptıklarınızdan sonra çok ayıp ediyorlar diyorsunuz . Yazık size .
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ottoman Empire (1 hafta önce)
    Ülkede siyasetçi erozyonu olduğu her kesim tarafından kabul edilen birsey.Tekel ve şeker fabrikaları ttkom Tüpraş vs ne büyük kurumlar bu siyasilerin elinde zamanında bataklığa dönüştü. Şimdide belediyeler bunların çiftliğine donustu.. belediyeler valilik ile birleştirilip yeniden teskilatlandirilip başına seçilmiş değil atanmış getirilmelidir.bi sayede hesap verebilir kişi hizmet edecektir.adamlar ruyalarinizda göremeyeceğiniz paraları sadece kendi reklamlarına veriyor. Nasılsa kimse hesap sormuyor
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Nuri (1 hafta önce)
    Sayın Gürkan,çok ayıp ediyorlar diyorsunuzda Sayın sami er sözümüzün arkasındayız diyor.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • sevda ÜLKÜ (1 hafta önce)
    Halkın Aklıyla Dalga mı geçiyorsunuz Hesap kitap Kayıtları isbat edilebilir bi Borçta rakamları farklı söylemek nedir ? Çıkın CHP gibi borcu pankarta asın herkes görsün tabi o yürek cesaret varsa.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 hafta önce)
    O hesaplamayı bilimsel matematik verileriyle mi yaptın yoksa kendine özgü meşhur matematik hesabınla mı yaptın sayın gürkan
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Haco (1 hafta önce)
    Gürkan geldiğinde Malatya belediyesinin borcunu açıklıyordu 680 milyon diye ve kendinden öncekileri kötülüyordu yanılmıyorsam. 17 milyar borç nedir ya ne hizmet yaptınız ki bu borcu yaptınız.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Mahmut (1 hafta önce)
    Bir belediye başkanı dusununki sadece kendini over Malatya'nın her yerinde reklamlari olur ve bu borca biz Malatyalılar sasirmadik . Hala belediyenin mülkleri var diyor onları saymiyorsunuz diyor bu nasıl bir belediye anlayışı yani belediyenin her şeyini satalım senin yaptigin borcu mu ödeyelim nasıl bir muhasebe hesabı bu Selahattin Gürkan in bence önce kendi mal varlığını açıklaması lazım memuriyetten gelen ve başkan iken aldığı maaş belli olan bir insanın mal varlığını görmemiz lazım ki biz Malatyalılar hakkımızı helal edelim sana
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Ahmet (1 hafta önce)
    Dar ül Rıfat diyordu eski başkan . Seçkin insanlar şehri . Baya seçkin işler yapılmış. Hizmet destanları yapacağız diyordu. Baya destan yazmış
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Şemmamme (1 hafta önce)
    Yimpaş şire pazarı yolsuzluk yapılan işlere bakan daire başkanları ve müdürler neden halen görevde ?
    %89
    %11
    Yanıtla
  • İnceleme den sonra alırlar görevden merak etme sonuçta orda bilgiyi verecek kişiler onlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Metin (1 hafta önce)
    Meşale kaldığı yerden devam ediyor Ahmet Çakır dönemi meşale çiler yeniden belediyede görevlerine kaldığı yerden devam uyan Malatya uyan
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Yıldırım (1 hafta önce)
    Savcıları göreve davet ediyorum yolsuzluk veya terör yapılanması varsa gereken yapılsın
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Sen ver kardeşim. (1 hafta önce)Yıldırım isimli kullanıcı yorumuna
    Vatandaşlık görevinizi başkasına havale etmeyin.Suç duyurusunda bulunmak burada yazmaktan daha haysiyetli bir şeydir.Siz şikayetçi olun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (1 hafta önce)
    Ayıp etmişler kudretli eski başkanımıza. Kendisi de beş yıl önce ayıp etti o zaman. Şimdi AKP meclis üyeleri veya MHP liler dava açmaz açamaz. STK lar hesap sormaz soramaz. Muhalefet partileri başta CHP olmak üzere biri mahkemeye versin. Veli Ağbaba çıksın Selahattin Gürkan dan hesap sorsun. Hatta Selahattin Gürkan ı elestirsin. Yapamaz. Yapmaz. Siz hiç CHP li birinde Selahattin Gürkan ı elestireni gördünüz mü? Ben görmedim. Bence AKP CHP den Malatya Büyükşehir Belediyesini aldı. Ahmet Çakır ve Hacı Uğur Polat ı hırsız tefeci ilan eden Gürkan şimdi kendi derdine düşmüş. Eden bulur arkadaş. Eden bulur.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Hala doğru yok (1 hafta önce)
    Ayıp demiş Selo. Ayıbı mı biliyor? Yimpaş binası mızrak gibi duruyor. Çuvala sığmıyor. O araziyi ve binayı 8 milyona satan bir adama sadece Allah bir derse inanırım. Malatyada duyarlı vatandaş varsa, mert dürüst STK varsa gider suç duyurusunda bulunur. Kardeşim adam Malatya’nın geleceğini satmış. Ya şire pazarı, ya buğday pazarı. Başta gen sekreteri Cemal olmak üzere imza atan herkes dava edilmeli. Doğan milyarlarca zarar bunlardan tahsil edilmeli. İbreti alem olsun diye mallarına el konmalı. Ki bir daha kimse böyle işlere tevessül etmesin. Sami bey AKP li diye bunu yapamaz. Çünkü AKP de gelenek eskiye suç duyurusu yapmamak. Bundan sonra Sami bey dahil kimse bana yetim hakkı demesin. Haksa ver kardeşim suç duyurunu. İsterse seni görevden alsınlar. Türkiye’nin en borçlu belediyesi olmuşuz. Yazıklar olsun susanlara, hapis olsun çalanlara. CHP Meclis üyeleri hadi bari siz sahip çıkın Malatya’ya. Yapın suç duyurunuzu kahraman olun. Mızrak çuvala sığmıyor
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Cem (1 hafta önce)
    Sonuçta halay ekibi bedavaya tepinmiyordu Olacağı buydu Cenazelerin üzerinde tepinirsiniz ha. Allah sizi bildiği gibi yapsın Gözünüzü ne zaman açacaksınız Hangi AKP belediyesi malatyaya bir çivi çaktı Nerede senin alt yapın nerede asfaltın nerede ulaşımın nerede hizmetlerin. Allahtan selo demiyor ki biz o parayla uzaya yol yaptık
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Malatya (1 hafta önce)Cem isimli kullanıcı yorumuna
    Bu şehre bakınız imar varmı, aynı mahallede yanyana 6,15 arası kat izni verilen binalar, kıvrım kıvrım fahri kayahan, bostanbaşı, Adıyaman yolu vb caddeler, bitişik nizam apartmanlar, sivil havaalanı yok, hastane tabelası sürekli değişiyor sonunda şehir hastanesi olduk, en son çevre yolu yapılan şehir burası, 2023 hızlı tren gelecekti inşallah Erzincan dan sonra gelir yapılacak bir şey yok kurunun yanında maalesef yaşlarda yanıyor.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Necatin (1 hafta önce)
    Sende aynısını ahmet çakır başkana yapmıştın yaşattığını yaşıyorsun...
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ezan (1 hafta önce)
    Ezan susmaz bayrak inmez
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Yusuf (1 hafta önce)
    Allah var zengine güzel dükkanlar yaptı borcunu da garibana bıraktı hane başı 133.300 ediyor
    %90
    %10
    Yanıtla
  • kadir (1 hafta önce)
    sayın gürkan beş yıl belediye başkanlığı yaptın ve beş yıl boşa geçtti. delik deşik yollara yamalık vurmakttan aciz bir belediyeydi. kar yağrığında sınıfta kalan bir belediyeydi. kuruyan ağaçların yerine yenisini dikme aklına gelmeyen belediyeydi. ağaçların yaprakları solmuş sulamakttan aciz belediyeydi. kernek civarı hariç orta yaşlıların ağaç gölgesinde oturmaya hasret bırakılan belediyeydi.süs havuzlarını kapatan belediyeydi. depremde sınıfta kalan belediyeydi. her türlü aktivitelerden uzak belediyeydi. vs.. vs.. vs.. vs. ya arkadaş sizden çılgın proje istemedik basit işleri yapamadınız ve üstüne üstlük birde 17. milyar yani (katriliyon) borç. gelen gideni aratmaması dileğiyle diyelim gerçi daha erken ama aratacak gibi görüntü var bakacaz görecez
    %81
    %19
    Yanıtla
  • ENKAZ (1 hafta önce)
    Enkaz Devir Aldık
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 hafta önce)
    Allah tan chp almadi akp körüklüyor derlerdi alan akp li veren akp li selo baskanami inanak sami başkana mi inanak günlük cadde lerde birboplarda verha resim aşıyorlardı battalgazi olsun büyük şehir olsun tabiki bunların da bir maliyeti var vatandaş da debremde sonra çamurlu akan suda bir ton para aldılar bir su aboneligi 1400 tl nasıl olsa vatandaş öder
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nuri (1 hafta önce)
    O zaman Sayın S.Gürkan gerçek borcu siz açıklayın.Böylece gerçek rakamı herkes öğrenmiş olur.Şaibelerde ortadan kalkmış olur.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Haci (1 hafta önce)
    Ya eski başkan yalan söylüyor yada yeni başkan.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • ayıp (1 hafta önce)
    Siz, yani gelmiş-geçmiş aynı zihniyetin başkanları esasen 25 yıldır top yekün ayıp ediyorsunuz. Sorun orada, sizlerin bu millete hizmet falan verdiğiniz ve verme niyetiniz de yok esasen. Ama ya siz bunu hiç umursamıyorsunuz (ki bu büyük olasılık) ya da gerçekten bunun farkında bile değilsiniz (ki bu olasılık oldukça düşük). Ama ne fayda ki, millet de bunun farkında değil ve aynı yanlış zihniyeti yıllardır seçmeye devam ediyor, sırf din istismarınıza kandıkları için...
    %87
    %13
    Yanıtla
  • En Has Malatyalı (1 hafta önce)
    Anaddoluyu atadolu, çevre yolunu anayurt yapan testan şehir Maldiam! Sen nankör bir şehirsin ve olmaz olmazsa olmaz olmaz vecizesinde de dendiği gibi borç yoktur. Sami Bey kredi çekmemiştir, Gürkan'a zarar vermek isteyen Lale ekibi sırf bu nedenle maaşları ceplerinden ödemiş ve sonra da biz kredi çektik demişlerdir. Çünkü Sami Bey belediyenin kredi çekmesi nedir ne değildir bilmez, köyden dün gelmiştir. Yimpaş ihalesi falan da şeffaftı, şöyle bi bakıyodun ta arkası gözüküyordu ama Malatya'da kimse almak istemedi nedense. İşte öyle.
    %57
    %43
    Yanıtla
  • Anka (1 hafta önce)
    Şöyle bir geriye dönüp bakalım. Selahattin bey seçildikten sonra ilk işi belediyenin borçlarını açıklamak olmuştu. Buna cevap Ahmet beyden gelmişti. Ahmet Çakır'ın ne söylediğinin hiç bir önemi olmadı ve yeni seçilen Selahattin Başkanın sözleri ve açıkladığı borç akıllarda kaldı. Belediye devir teslim töreni arada yaşanan soğukluğun yansıması idi. Nezaketen de olsa Selahattin bey devir teslim törenine katılması gerekirdi. Ülkedeki siyasetçilerde şöyle bir sorun var. Seçildiği makamı ölünceye kadar bırakmama arzusu. 20 yıldırı belediye başkanlığını yürüten Selahattin GÜRKAN ne zaman bu işi bırakmayı düşünüyordu. Şayet kendisini başarılı görüyor ise genel merkez tarafından neden veto yediğini Malatya kamuoyuyla paylaşması gerekmez mi. Genel merkezin gördüğünü Malatya kamuoyu gördü ise ki gördü, Bu makamda kalmak ne kadar etik olurdu. Ülkede en büyük Tehlike 20-25 yıl 1 kişinin koltuğu işgal etmesi. Bu sadece belediye başkanlığı ile alakalı değil, Okul müdürleri, Oda başkanları, Muhtarlar, Daire Müdürleri. Alternatif idareci olmadığında keyfiyet hasıl oluyor. İlimizin en büyük sorunu aldığı göç ve bu göç ile birlikte siyasi yapının il menfaatlerinden ziyade kendi menfaatlerine yönelmesi. AKP kuruluş kodlarına dönmeli, bir vekili 2 dönem bir belediye başkanının 2 dönem, daire müdürlerinin 5 yıl STK'ların 2 dönem muhtarların 2 dönem Müdürlerin 5 yıl olmak üzere ülkedeki tüm seçilme süreleri değişmelidir. Bir ülkenin cumhur başkanı 2 dönem seçiliyor ise bu tüm kurumlara sirayet etmesi gerekir. Değneği siyasi gücü parası olan değil halkın teveccühü sandığa yansımalıdır. Netice itibariyle Malatya Halkının akılında kalan, Selahattin GÜRKAN beyefendinin görsel ve yazılı medyada yer alan haberlerinde Telaffuz edilen 19 Trilyon borç ile bıraktığı kalacaktır. Tıpkı Ahmet ÇAKIR gibi!
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Burak (1 hafta önce)
    Şelale saldırıyor Malatya uyanık olmalı ayağa kalkıp tepki vermeli. Yazık edecekler şehre.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • bu yalanla beş yıldır şehri talan ettiniz artık kimse buna inanmıyor, artık mumunuz söndü
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Seyfettin (1 hafta önce)Burak isimli kullanıcı yorumuna
    Harbiden saldırıyorlar. 17 milyar lira borç takmışlar bu meşaleciler. Korkulur valla bu meşalecilerden 5 yıl boyunca Selahattin Gürkan zamanında 17 milyar borç takmışlar. 2500 kişiyi işe almışlar. Tüm belediye meşaleciler dolmurmuşlar. Yimpaş binasını birilerine 8 milyona vermişler. Yav he he.... Adamlar saldırıyorlar. 10 yıldır bunu söylediler. Milleti uyuttular. Yazık. Şehre yazık.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • abdulvahap (1 hafta önce)
    Tablo ortada yayınlamışlar sen nerelre gittin aynı partinin kazandığı başkannın devir teslimine bile tenezzül edip katılmadın sen ayıp etmedinmi şu gerçekki biz sana asla şahsına oy vermedik sadece AK Parti adaylığından dolayı oy verdik ama sen hiç bir zaman anladıkki AK Partilii olmadın ama partiyi çok iyi kullamdın sadece kendi menfaatlerin için yönetim gösterdin hiç bir zaman alçakgönüllü olmadın herşeyi ben yaparım ederim nidasıyla halka karşı sempatik olmadın zorle kendini övdürdün bu halka basit basit hizmetlerle
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Hüseyin (1 hafta önce)
    Her iki tarafa söylüyorum. Lafa karnımız tok, belge ıspat görelim; görelim paramızı nasıl harcadınız? Öyle ayıp ediyorsunuzla sıvışmak yok. DEVLET ADAMI CİDDİYETİ VE BELGE İLE HALKA HESAP VERİN.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • turan (1 hafta önce)
    Hikaye çocuklar için uyku saati.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Harun (1 hafta önce)
    Eski başkan bilim adamı ve filozoftu, yeni başkan mühendis. Hangisi biri bin yapardı, hangisinin rakamlarına güvenelim biliyoruz.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mücahit (1 hafta önce)
    Madem doğru değil bu rakamlar aslanlar gibi gelip devir teslim töreninde şeffaf olarak borcunuzu alacağınızı teslim etseydiniz
    %95
    %5
    Yanıtla
  • malatyalı (1 hafta önce)
    şoför okulu arazisi ve yandaki arazi zaten hazine arazisi ve mera arazisi belediyenin satın alması ile kazanılmış bir yer değil.belediye şoför okuluna bazı inşaatlar yaptı .onun karşılığında arazi takası yaptılar.insanları kandırmasın sanki 3 milyon metrekare araziyi belediye istimlak etmiş yok öyle birşey orası sanayi sitesi yapılmak kaydı ile mera vasfından sanayi arsa vasfına dönüştürülmüş bir arazidir.yıllarca işi belediye kapmak istemiş sanayi dükkanlarını kendisi yapmak (şire pazarı gibi) için işi uzatmıştır.bu gün şehir içindeki sanayinin halen sorununun çözülmemesi gürkandan dolayıdır.ayrıca kendisi seçildiğinde borcu açıklayarak ,sami er inde açıklamasına zemin hazırlamıştır.her şey şeffaf keşke seçimden 1 ay önce borcu, alacağı sen açıklasaydın da millet doğru rakamları göreydi.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • hasan (1 hafta önce)
    yöneticilerin hesap vermeden böyle çekip gitmesi engellenmeli. belediyelerin gelirine göre belli oranda borçlanması kanunla belirlenmeli. o oranı geçende cezasını çekmeli. 700 bin nufüsumuz olduğunu varsayarsak kişi başı 24 bin borcumuz var şu an. Gürkan ın yazdığı bir destan daha.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ali Koç (1 hafta önce)
    Anlamış değilim bunlar aynı partideler o onu atıyor bu onu atıyor tamam da bu ülkede müfettişler var savcılar var nerdeler neden vermiyorlar yazık çok yazık...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Rmz (1 hafta önce)
    Meclis onay vermeden kredi kullanamaz Peki kredi cektim derken milleti kandirip kotu niyetle mi soyledin yoksa kandirildin mi kandirildiysan yazik malatyanin haline 5 sene seni ayakta uyuturlar Sami bey.
    %53
    %47
    Yanıtla
  • He he (1 hafta önce)
    Selattin başkanım, yimpaş ihalesi ve kayısı ticaret merkezi ihalesi için ya siz yada gs iniz cemal bey suç duyurusunda bulunun. Bu kadar mükemmel iş yapıp bu iftira nedir? 7 milyona yimpaş binasını satardı sizin gibi bir insan. Cemal bey gibi mükemmel biri. Siz suç duyurusunda bulunmazsaniz sami başkan bulunsun. Oda akp li olduğu için bulunamayacaksa malatyanın stk larina görev düşüyor. En azından Baro her iki başkanın zıt açıklamalarını ortadan kaldırmak ve malatyanin malatyalinin hakkını korumak için suç duyurusunda bulunsun
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Ahmet (1 hafta önce)
    Son meclis toplantısında belediyenin bir kuruş borcu yok demişti şimdi 3,6 milyar borcu var diyor. Bunun nesine güveneceksin. Kredinin nasıl ve ne şekilde çekildiğinin önemi yok sonuç olarak kasa bomboş ve kredi alınarak maaş ödenmiş.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • e.g. (1 hafta önce)
    Sami Er'i yanılttıkları gibi sizi de yanıltmışlar galiba. 13 Mart tarihinde dedikleriniz ile şimdi dedikleriniz birbirini tutmuyor. 13 Mart 2024'de Belediyeyi 8 milyar borç, 9 milyar alacak bıraktık demişsiniz. Bugün 3,6 milyar borç var diyorsunuz. Kim doğruyu söylüyor kim yanlışı? (İnternette 'Başkan Gürkan Büyükşehir'in borcunu açıkladı' yazarak haberi bulabilirsiniz.)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mlx (1 hafta önce)
    Yani şu açıklamada şurası açıklayıcı.daha meclis teşekkül etmemiş,sami beye yetki verilmemiş nasıl gidip kredi kullanıp maaş ödemesi yapıyor. Mantıklı bir açıklama . Anladığım kadarı ile sami er çokta fazla bir yatırım ve söz verdiği projeleri yapamayacak kendine bahane arıyor. En önemli iki sözü birisi 15 bin sosyal konut bir diğeri çimento fabrikası , hele bakalım nasıl olacak...
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Reel (1 hafta önce)
    Yerel halkı ikna etmeniz lazım,yerel halk olarak gelişmeleri yakından takip ediyoruz.Yerel halk endişeli,meraklı bir şekilde bu paraların akıbetini düşünüyor!!!
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Ahmet (1 hafta önce)
    Gürkan Bey, borç ne kadar siz açıklasaydınız
    %89
    %11
    Yanıtla
  • A. Kamil (1 hafta önce)
    Selahaddin Bey görevi devraldığinda borcu nasıl açıklamıştı? İnsanda biraz utanma olur. 80 milyona sattıkları araside yapılan depoları 650 milyona satın al, sonra onu odeyebilmek için kredi çek ve 3 milyar geri odemeyi milletin sırtına bırak. YİMPAŞ rezaletine ne demeli. Muteahhit yaptığı masrafları düşmüş. 8 milyona koca YİMPAŞ binası peşkeş çekilmiş. Allah'tan muteahhit 300 milyon masraf cıkartip uste para istememiş. Yavuz hirsız ev sahibini bastırır sözünu hatırladım
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    3 milyar az paramı. ne iş yaptınız da bu kadar zarar ettiniz.Tabi belediyenin bu kadar zararının hesabı sorulmadığı için bir de üste geçmeye başlamışlar. Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış . O kadar yetim hakkı yediniz ne hizmet yaptınız.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Hasen (1 hafta önce)
    Sanki belediyeyi muhalefet partisi almış gibi açıklama olmuş. Bir önceki yönetimi karalayarak işe başlamak artık moda haline geldi. Yahu kardeşim siz açıklama yapacaksanız evvela yüzde 48 oy alarak 20 puan geriye düşüşün hesabını verin. Meclis toplantısına baktım, kalite dibe vurmuş. Bakalım kimin hangi derdine merhem olacaksınız, onu da zaman gösterecek.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatya (1 hafta önce)
    Sayın Gürkan madem gelirin vardı neden bu borç yükseldi?
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Agasarli (1 hafta önce)
    Bı de dalga geçmiş "çok ayıp ediyorlar" diyerek. Bu de teessüf et bari. Söylediği yalana inanan kimse herkesi buna ortak eder.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • yıldırım (1 hafta önce)
    o ne bee belediye borcu 17. milyardan 3.milyar 600. milyona düşmesi çok tuaf birden bire fark 13.milyar 400 bu kadar fark açığını hesaplamamak asıl bu manidar.. her neyse borç 17. milyar veya 3.milyar 600. milyon işin içinde hile hurda veya şişirme faturalar varsa ahmet veya mehmet kim bu milletin parasını yemişse kim devletin kurumu üzerine serbetinin üzerine servet eklediyse allah belasını versin kemiği olmayab fok balığı gibi yerlerde sürüne inşallah o ne bee şu memlekete hiç bir çivi çakılmasın malatya çöplükler içinde olsun hiçbir yatırım ve sosyal aktivite olmasın bide bu kadar borç. malatyanın ve malatyalının kıymetini bilin ve şu memlekete adam gibi hizmet edin etmiyorsanız allah aşkına koltuklarınızı terk edin. yaşanabilirlik şehirler arasında çevremizdeki iller arasında en gerideyiz. selahattin gürkan sen deprem öncesi ve deprem sonrası şu memlekete ne yaptın sen hiç bişe fuarları bitirdin.. festivalleri bitirdin... sosyal aktiviteleri bitirdin spor.. sanat.. kültür.. müzik aktivitelerini bitirdin.. kocaman şehirde ailelerin oturup şöyle havuzlu çay bahçesi yok yaa üniversite öğrencilerin ders çalışacakları çaybahçesi yok ayıp... deprem öncesi için söylüyorum halbur üstü hemşerilerimizi şu memlekette kaçırttınız ya malatya yaşanabilirlik şehir değill selahattin gürkan eskiden göç alan şehirdik şimdi göç veren şehiriz ben bunu söylerken deprem öncesi istatistik öyleydi
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Porgalı (1 hafta önce)
    Dün Selo Başkan göreve gelir gelmez Ahmet Çakırı ifşa etti.Şimdi Sami de onu.Etme bulma dünyası. "Kınadığız yerden kınanırsınız." Bu dünya kolay da Ahiret ne olacak dostlar..
    %77
    %23
    Yanıtla
  • muhittin (1 hafta önce)
    5 yıl önce kendisi varlıkları - alacakları dahil edipte mi açıklamıştı borcu tabiki hayır, ayıp etmiş miydi? kendisi düşünsün. İller bankasından alınan kredi değil mi Sami beyin söylediğinde bir yanlış yok selahaddin bey ama sizin yaptıklarınızda baya yanlış var boşuna kıvırmaya gerek yok. Takke (makam) düştü kel göründü.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (1 hafta önce)
    Kim doğru söylüyor O zaman müfettiş istenilsin doğru ortaya çıksın Milletin aklıyla alay etmeyin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gerçek belediyecilik yalan beyanat Sami:) (1 hafta önce)
    Merak ettiğim büyükşehir belediye başkanı seçilmiş bir adam ilk günden meclise ve vatandaşa nasıl yalan söyleyebiliyor. Herkesin GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA KREDİ ÇEKTİM DEDİ VE YALANMIŞ !!!!
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Ahmet (1 hafta önce)
    2019 yılında ki araç sayısı çıkarılsın 2024 yılında ki araç sayısı çıkarılsın bakalım araç sayısı azalmış mı azalmamış mı. Etme bulma dünyası "dünyanın hiçbir yerinde böyle bir muhasebe kaydı açıklanmaz" diyor şehrül emin kendisi bu kadar veri bile vermeden sadece bu kadar borç dedi. Yüzde 50 fazilet kredi çekmişler dedi. Maski tarihinde ilk defa 38 milyon krediyi 2 ay önce çekti. Ve personel maaşını ödemek için. Her ay düzenli su faturası gelen kurumun geldiği hale bak. Maski bütçesinin yüzde 70 i personel maaşına gidiyor. Yasal zorunluluk yüzde 30. yaklaşık 2.5 katı aşmış. Ölmüşte ağlayanımız yok.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • fatih (1 hafta önce)
    valla 3.5 km yol için 30 km diyen selahattin başkan, battalgazi belediyesi içinde hiç borcu yoktur diyen selahattin başkan. (100 milyondan fazla borcu çıktı.) 6500 personelden 5800 personele düşürdüm diyen selahattin başkan. (2500 personel almış). en son meclis toplantısında Büyükşehirin borcu 8 Milyar Lira diyen Selahattin Başkan ( Şimdi 3 Milyar 600 Milyon diyor). Yimpaş Şeffaf bir şekilde yapıldı diyen selahattin başkan. çok şeffafmış kimse görmemiş. teşekkürler Selahattin Başkan.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • hanlı (1 hafta önce)
    memleketin tüm yatırımı makina parkımı yani yapılan yatırımlar neden malatya esnafıyla değilde dışarının esnafıyla oldu acaba
    %84
    %16
    Yanıtla
  • MURAT (1 hafta önce)
    Acaba Sami Bey bu borçları kamuoyu'na sunarak benden Malatya için bir hizmet beklemeyin mi demek istiyor acaba.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Bir tek sen anladin (1 hafta önce)MURAT isimli kullanıcı yorumuna
    Şu malatyada bir tek sen anladın bunu ciddi söylüyorum kimse gerçeği görmüyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İsimsiz cengaver (1 hafta önce)
    Ne olursa olsun bu gündem olmamalıydı, selahaddin gürkan çalışmış ki hizmet etmiş ki bu kadar borç var sonuçta aynı partinin biri eski biri de yeni başkanı olmadı bence
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Emrah (1 hafta önce)
    Halen konuşuyorlar ve burada savunan cevaplar yazıyorlar. İnsan biraz utanır. Elazığa bakın Malatyayı katlamış. Bu kafalar gitmedikçe ve yapılanların hesabı sorulmadıkça bunlar böyle üste geçmeye devam eder. Sami başkana güvenim tam. Veli Ağbabanın ve dönemin CHP meclis üyelerinin yıllardır açıklamadığını Sami Er açıklamış yüreğimize bir nebze su serpmiştir. Kendisine başarılar diliyor Malatyayı ayağa kaldırması için destekliyorum
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mustafa (1 hafta önce)
    Sayın gürkan 2019 da belediyeyi ne kadar borçla devraldığını söylerse bu iş tamam olur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ülkücü (1 hafta önce)
    Herkim ki bu yüce Devletin ve bu Aziz Milletin parasını kendi çıkarlarına kullanır veya birilerine peşkeş çeker Allah onun ve Ailesinin yanına bırakmaz.Zaman gösterecektir.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ahmet (1 hafta önce)
    Arsa dukkanlari satalım o zaman. Ya bu borç borç. Sanki gelir çok olan paraylada yeni yer almış gibi konuşuyor. Sen önce Yimpasi bize açıkla. Kime peşkeş çektin??
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Berk (1 hafta önce)
    Adamlar kalem kalem firma firma bütün borcu dökmüşler, itiraz edecek ne var? Gürkan önce dönüp kendi açıkladığı muhasebe kayıtlarına baksın sonra başkasını eleştirsin.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (1 hafta önce)
    Eskiden bir parti gider diğeri gelir ve seçim öncesi bol keseden attığı vaadleri zihinlerde rafa kaldırmak için enkaz devraldık edebiyatı yapardı, sanırım 5 seçimdir aynı parti kazanıyor Malatya da ama hep gelen gideni kötüleyip borçlardan yakınıp, mevcut ekibi dağıtıp yenisini atıyor bu kendiyle yarışma değildir bir partide, kendi içinde kocaman bir kaostur bence, evvel dediğim gibi Sami beye zor geliyorsa reddimiras yapsın vesselam.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ramazan (1 hafta önce)
    Bu işin Sayıştay neresinde. Adamları cagirirsiniz hesabı çıkarır. Olay bu kadar basit. Birbirini suçlamak hem etik değil hem İslami değil. Bir an önce Sayıştay davet edilmeli ve raporu açıklanmalı
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Borç (1 hafta önce)
    Bahsettiği gayri menkullara para verip aldıysa borç ondandır, kolayı var geri satın borcu ödeyin kâra bile geçebilirsiniz.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Tekerrür (1 hafta önce)
    Seladdin başkan yaptıgının. Aynısını bugün kendisi yaşıyor ne hikmetse etme bulma dünyası madem herşey usule uygun ozaman çıkıp açıklaman lazım
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Ahmet (1 hafta önce)
    Selahattin den intikam alıyorlar kimler alıyor oda size kalmış.
    %39
    %61
    Yanıtla
  • memiş (1 hafta önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    kim alacak en son selahattin başkan yeşil pasaportçu ile dövüşmüştü birde selahattin başkan ablaların ablasını sallamıyordu dediklerini yapmıyordu kim ne derse desin adamdır selahattin.
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Bureli (1 hafta önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Selahatin Gürkan nın kıyım yaptığı ekibtir. Sahne yine aynı cambaza bak cambaza
    %65
    %35
    Yanıtla
  • ahmet bey, kimse intikam filan almıyor rahat olun, aynı borç açıklamayı gürkan beyde yapmıştı ve bu adamlar her şeyi açıkça paylaştılar, Allah aşkına bunun daha neyini savunuyorsunuz halen birilerini hedef gösterip işe birde gizemli görüntü vererek, kim zerre kadar kul hakkı yemiş ve kim bunları savunuyorsa bilinki ALLAHIN AZABI ÇOK ÇETİN OLACAK
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Deka (1 hafta önce)
    Sami başkana yakışmadı meclis kararı olmadan zaten kredi çekemez bellik Sami başkan hiç bı şey yapamiyacak bahanesi borç çok
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Her şeye bir bahaneniz var :)
    %78
    %22
    Yanıtla