SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Hakem ve Futbolcular Karakolluk Oldu

0
Güncellendi - 2018-04-23 18:47:47
Hakem ve Futbolcular Karakolluk Oldu
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya 2.Amatör Büyükler Futbol Ligi'nde dokuzuncu hafta karşılaşmaları oynandı. Malatya İdmanyurdu-Yazıhan Belediyespor karşılaşması çıkan saha olayları nedeniyle 64.dakikada hakem tarafından tatil edildi.

İkinci amatörde dokuzuncu hafta geride kaldı. A Grubu'nda lider Malatya İdmanyurdu ile Yazıhan Belediyespor arasında oynanan karşılaşma, 2-0 İdmanyurdu'nun üstünlüğüyle devam ederken çıkan saha olayları nedeniyle yarıda kalırken, bir maç ise hükmen sonuçlandı.

Yeşiltepe 3 nolu sahada oynanan Malatya İdmanyurdu-Yazıhan Belediyespor karşılaşması 2-0 İdmanyurdu'nun üstünlüğüyle devam ederken, Yazıhan Belediyesporlu futbolcuların maçın hakemi Furkan Bakan'a yönelik hareketi nedeniyle karşılaşma 64.dakikada tatil edildi. Yazıhan Belediyespor'dan 5 oyuncunun kırmızı kart gördüğü bildirildi.

Yarıda kalan karşılaşmayla ilgili Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Malatya Şubesi tarafından yapılan açıklamada, "Yeşiltepe 3 no'lu sahada oynana Malatya İdmanyurdu-Yazıhan Belediyespor müsabakasının 64. dakikasında, Yazıhan Belediyesporlu 5 futbolcunun  müsabakanın hakemi Furkan Bakan'a yönelik darp ve fiziksel temas ile saldırıda bulunması ve akabinde hakemimize söylemiş oldukları küfürler sonrasında müsabaka hakem tarafından tatil edilmiştir. Hakem arkadaşımız; yapılan bu saldırı ve darp girişiminin ardından hastaneye giderek gerekli sağlık kontrolünden geçmiş ve darp raporu alarak akabinde yapılan bu çağ dışı eylemi gerçekleştiren kişi ve kişiler hakkında karakolda şikayette bulunmuştur. Yazıhan Belediyesporlu futbolcuların sporun fair-play ruhuna ve onuruna yakışmayan eylem ve söylemleri futbol ailesinin bir parçası olan hakem camiamızı ve dolayısı ile futbolun içerisinde var olan bütün herkesi üzerek derinden sarsmıştır. Saha içinde bekledikleri sonucu alamayan fanatik ruhlu, sporun asıl amacının dostluk, centilmenlik ve fair-play olduğunu göz ardı eden bu ve benzeri kişilerin tutum ve eylemleri bundan önce olduğu gibi, bugün ve bundan sonra da Türk Sporuna derin yaralar açmaya ve büyük zararlar vermeye devam edecektir. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Malatya Şubesi olarak;  bu olayı şiddetle kınıyor ve  başlamış olan hukuki sürecin sonuna kadar  takipçisi olacağımızın kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz. Hakem arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi tekrar iletiyor, böyle bir olayın bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Ligin dokuzuncu haftasında şu sonuçlar alındı:

A Grubu

Şire Pazarıspor-Yeni Balabanspor: 1-6

Malatya İdmanyurdu-Yazıhan Belediyespor tatil edildi

Sancaktarspor-Çatyol Belediyespor: 0-1

Arapgirspor-Erkenek Hürriyet: 2-1

B Grubu

Tandoğanspor-Doğanyol Belediyespor: 8-1

Malatya Galataspor-Malatya Fenerspor: 5-0

Ören Gençlik-Çöşnük Gençlik: 1-0

Hekimhanspor-Polat Belediyespor: 3-0 (hükmen).

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Dayı (6 yıl önce)
    Malatya hakemleri cok kötü bir an önce tff el atmalı bir hakem şahsi meselesini maça yansıtmamalı ve bazı hakem kardeslerimiz kuralları bilmiyo bu macta oldugu gibi oyuncu yerdeyse durum iyi degilse dünyanin neresine gidersen git oyun duruyor. Birde hakemlerden ricamız sahada futbol oynanıyosa bir pozisyon yada sahada olan bir gerilime müdale ve gerek yerine iyice oyun geriyolar futbolcu da ister istemez gaza geliyo aynı sekil tribünde yedek kulübeleride daha iyi olmaları lazim sonucta amatör lig ama hakemler umursamıyo örnek bir macta hatırkamıyom yan hakem bayan bir futbolcu bir pozisyonda gelip bayan hakeme git evde yemek yap bulaşık yıka burda ne işin var dedidigi gibi iyi günler
    0
    0
    Yanıtla
  • Dertlidayi (6 yıl önce)
    Hakem ilk yarısını izlediğim maçta yazıhanlı futbolcu darbe aldı yerde kivraniyor.hoca devam ettirdi yazihanlın oyucular hakeme yatan oyuncu yerde bağırmasımı lazım oyunu niye durdurmadin diye itiraz edince hakem külhan beyi gibi oyuncunun üzerine yürüdü.macta tribünde malatya futbolunun hakem camiasıni önde gelenleri vardı izledi bakalim ne rapor cıkar ikinci yariyı izlemediğim için ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar Kaplan (6 yıl önce)
    Fair Play futbolun bir parçası olan hakem ile başlar hakem ile biter.
    0
    0
    Yanıtla