SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Halisdemir'in Mezarına Gittiler

0
Güncellendi - 2017-10-07 01:32:16
Halisdemir'in Mezarına Gittiler
A- A+ PAYLAŞ

Vali Ali Kaban, Yeşilyurt Belediyesinin organizasyonu ile 15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren ve darbeye karşı direnişin temsili haline gelen ve darbe girişimi sırasında şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in kabrini ziyarete giden öğrenciler, şehit aileleri, STK üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve Basın Mensuplarından oluşan 350 kişilik gurubun uğurlama programına katıldı.

Programda İl Jandarma Komutanı J. Alb. Şerafettin Yılmaz, İl Emniyet Md. Dr. Ömer Urhal, Yeşilyurt Kaymakamı Ali Sakar, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve İlçe protokol üyeleri de yer aldı.

Dönemin Özel Kuvvetler Komutanı Tümg. Zekai Aksakallı’nın emri ile Komutanlığı ele geçirmek isteyen darbeci Tuğg. Semih Terzi’yi gözünü kırpmadan öldürerek darbenin engellenmesinde büyük rol oynayan, olay yerinde darbeci askerler tarafından defalarca kurşunlanarak şehit edilen ve gösterdiği kahramanlıkta adını unutulmazların arasına yazdıran Koruma Astsubayı Halisdemir’in Niğde'nin Bor ilçesi Çukurkuyu beldesindeki kabrini ziyarete giden gurubu Malatya Garından trenle uğurlayan Vali Kaban;” 15 Temuzun üzerinden 15 ay gibi bir süre geçti, bu süre içerisinde zaman zaman bize gelen bu konu ile alakalı gerek film düzeyinde, gerek kitap düzeyindeki çalışmalara baktığımızda çok ciddi bir yekûn oluşturduğunu görüyoruz, zaman zaman televizyonlarda bu konunun dönem dönem işlendiğini görüyoruz.

15 ay sonra bugün yaptığımız değerlendirmemizde anlıyoruz ki bu konuda ne kadar çok çalışma yapılsa henüz tüm boyutları ile olayın vahameti açığa çıkmış değil. Bir taraftan bunun açığa çıkartılması için bu tip çalışmalar yapılırken bir taraftan da hayatın içerisinde bunun karşılığının bulunması gerekiyor. Bu gün yapılan bu program belki nicelik olarak çok çok büyük bir iş değil, 350 kişilik bir gurupla 2 günlüğüne yapılan bu ziyaret nicelik olarak çok büyük bir iş görülmeyebilir ama nitelik olarak çok büyük bir önem arz ediyor. Zira hayatın içerisinde bizim yakın tarihimizi gerek orta vade de gerekse uzak tarihimize dair olayları bir şekilde özellikle de geleceğimiz olan çocuklarımıza, gençlerimize tanıtmamız, bildirmemiz gerekiyor.

Bu anlamda nasıl bir Çanakkale’ye gitmek o günleri anlamak açısından atalarımızın yaşadıklarını bu güne taşıyıp hissedebilmek adına önem arz ediyorsa bu günde 15 Temmuz olayını anlayabilmek için o günün önemli bir figürünü ebedi istirahatgahında ziyaret etmek büyük bir ehemmiyet taşıyor. Bu anlamda gerek belediye başkanımızın nezdinde tüm Yeşilyurt Belediyesini gerekse de bu işe ortaklık düzeyinde katkı veren Devlet Demiryollarını kutluyor bu iş için çaba sarf eden herkese teşekkür ediyorum.

Allah bir daha bize bu tarz hadiseleri yaşamamayı, çok büyük bedel ödemeden atlatabilmeyi nasip etsin diyerek yolunuz açık olsun, selametle gidin selametle dönün.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Yerelli (6 yıl önce)
    350 kişilik ekibin içinde, Rahmetli Ömer HALİSDEMİR’İN Malatya’da bulunan meslektaşlarının(TEMAD) da olmasını çok isterdim. Beraber mesai gittiği görev yaptığı can ciğer arkadaşlarının kabri başında bir Fatiha okuması ne güzel olurdu...
    0
    0
    Yanıtla