SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hara Yıkım Girişiminden Sonra Güder'e de 'Tam' Destek!

0
Güncellendi - 2020-11-24 06:30:15
Hara Yıkım Girişiminden Sonra Güder'e de 'Tam' Destek!
A- A+ PAYLAŞ

MİMARLAR ODASI BAŞKANI ŞAŞIRTMADI.. Tescilli kültür varlığı statüsünden çıkarılarak deprem konutları yapılan Orduzu- Gelinciktepe'yi konut alanı olarak gündeme getirerek, yeşil çevreyi etkilemesi kaçınılmaz olan  yapılaşmanın önünü açmasının yanı sıra, bir süre önce gündeme getirdiği, eleştiri ve tepkilere yolaçan "Villa Kent" projesini "Şehrin zenginini de düşünmek zorundayız" diye savununca daha büyük tepki gören Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ziyarete gittiği Malatya Mimarlar Odası'ndan 'tam destek' aldı.

Şehrin hafızasının yok edilme girişimi olarak adlandırılan Sultansuyu Harası'ndaki 80 yıllık yapılar için, 24 Ocak depreminden yaklaşık 10 ay sonra, özel bir denetim kuruluşundan 'ağır hasarlı' diye rapor alınarak buraların yıkılması sürecini başlatan TİGEM ve Sultansuyu yöneticilerine, bu yapılarda cep telefonu ışığı ile yaptığı 'inceleme(!)' sonucu desteğini açıklayan Malatya Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel'in, Güder'in ziyareti sırasında "Battalgazi belediyemizin her zaman yanındayız" diye açıklamada bulunduğu, tartışmalı imar çalışmalarına destek arayan Battalgazi Belediyesi'nin basın bülteninde yeraldı. Mimarlar Odası Başkanının, Sultansuyu'ndaki kent hafızasını yok etmeye yönelik yıkım kararına destek için yaptığı incelemeye, İnşaat Mühendislerinden tepki gelmiş, bunun mimarların görev alanına girmediği, konunun uzmanlarının inşaat mühendisleri olduğu belirtilmişti.

GÜDER'E DE DESTEĞİ YİNE MİMARLAR ODASI BAŞKANI VERMİŞ!.

Güder'in Mimarlar Odası'nı ziyaretine ilişkin olarak Battalgazi Belediyesi'nin basın kuruluşlarına gönderdiği bülten şöyle:

"Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Yunus Emre Fidanel ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Orduzu ve Hanımınçiftliği mahallelerini kapsayan yaklaşık 1600 hektarlık alanda 1/1000 ölçekli uygulama İmar Planı hakkındaki komisyon raporunun kabul edildiğini ve uzun zamandır üzerinde çalışılan bu gelişme sonrasında Battalgazi’nin gelişiminin önündeki önemli bir engelin daha aşıldığını belirtti.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Sağlam ile birlikte Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Yunus Emre Fidanel ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek, bir süre sohbet etti. 2019 yerel seçimler öncesi Malatya Mimarlar Odası ile yaptığı istişarede Battalgazi’nin en büyük probleminin imar sorunu olduğu konusunda mutabık olduklarını hatırlatan Başkan Güder, göreve gelmelerinin ardından imar sorununa neşter vurduklarını ve son olarak ise önceki gün Malatya Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclis toplantılarının IV. birleşiminde Battalgazi ilçesi Hanımınçiftliği ve Orduzu mahallelerini kapsayan yaklaşık 1600 hektarlık alanda 1/1000 ölçekli uygulama İmar Planı hakkındaki komisyon raporunun kabul edildiğinin altını çizdi. Başkan Güder, Battalgazi’yi güzelleştirmek, vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak, çözüm önerileri ve alternatifler üretmek noktasında Mimarlar Odası ile sürekli istişare içinde olduklarını belirtti.

“BATTALGAZİ BELEDİYEMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Yunus Emre Fidanel, “Öncelikle Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder ve ekibi, bugün bizlere iade-i ziyarette bulundu. Bu ziyaret bizleri onurlandırdı, hoş geldiler. Malumunuz Sivrice depreminden sonra Malatya’mızda ciddi hasarlar oluştu. Bu anlamda kentsel dönüşüm programlarının hızlandırılması anlamında birlikte neler yapabiliriz bunları istişaresi sürekli yapıyoruz. Şehrimiz ile ilgili yeni yapılan binalarla alakalıda fikir alışverişleri, proje geliştirme anlamında da Mimarlar Odası Malatya Şubesi olarak her zaman Battalgazi Belediyemizin yanındayız. Battalgazi Belediyemiz ile bu anlamda tam destek halindeyiz. Umarım memleketimiz için hayırlı kararlar alınır ve hayırlı görüşmeler yapılır” ifadelerini kullandı.

“İKİ MAHALLEMİZDE 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI KABUL EDİLDİ”

Battalgazi’nin en büyük probleminin imar olduğunu ve bu probleme neşter vurduklarını hatırlatan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Bugün Mimarlar Odamız ile bir araya geldik. Battalgazi Belediyesi olarak mimarlar odası ile sürekli istişare içindeyiz. Belediyelerin ve Mimarlar odasının ortak bir amacı var. Battalgazi’yi güzelleştirmek, vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak, çözüm önerileri ve alternatifler üretmek noktasında Mimarlar Odası ile sürekli istişare içindeyiz. Bu bağlamda özellikle göreve gelmeden önce ve geldikten sonra Mimarlar odamızın kıymetli üyeleri ile bir araya gelmiştik. Bu zaman zarfından ilçemizin en büyük sorununun imar problemi olduğunda hem fikir olmuştuk. Bizde göreve gelir gelmez yapmış olduğumuz istişareler neticesinde Battalgazi bölgesinin imarının problemimin çözümü noktasında ilgili başkan yardımcılarımıza talimatlar verdik. Bu talimatlar doğrultusunda ilçemizin imar problemini çözdük. Önceki gün Malatya Büyükşehir Belediyesi meclis toplantımız vardı. Özellikle Battalgazi’deki şehrin gelişimine ön ayak olabilecek ve açılımını sağlayabilecek Orduzu ve Hanımınçiftliği mahallelerimiz var. İki mahalleyi kapsayan yaklaşık 1600 hektarlık alanda 1/1000 ölçekli uygulama İmar Planı hakkındaki komisyon raporu kabul edildi. Büyükşehirde bir 15 günlük askı süresi var. Bu yönüyle Battalgazi’nin önünü açma noktasında belediye olarak üzerimize düşen ciddi bir yükümlülüğü yerine getirmiş olduk. Hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

“BATTALGAZİ’NİN GELİŞİMİNİN ÖNÜNDEKİ TÜM ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ”

Battalgazi’nin gelişiminin önündeki tüm engelleri kaldırmak için canla başla çalıştıklarını vurgulayan Başkan Güder, “Bir yandan imar problemini çözerken, diğer yandan da ilçemizin dört bir yanında yeni imar yollarımızı açıp vatandaşımızın istifadesine sunuyoruz. Battalgazi Belediyesi olarak yapmış olduğumuz yeni çalışmalarla Battalgazi’nin çehresini değiştirmek istiyoruz. Bunu da sivil toplum kuruluşları ve odalarımızın desteği ile yapacağız. Bir konudan bahsetmek istiyorum. Şehit Fevzi Mahallemizde 110 dönümlük riskli kabul edilen bir alanda kentsel dönüşüm süreci yaşanacak. Bu dönüşümü sağlarken zaman zaman vatandaşlarımız eksik veya farklı bilgilerle bilgilendirildi. Biz, Şehit Fevzi Mahallesi ile ilgili çalışmalarımızı yapıp belli bir noktaya getirdiğimiz de şunu arzu ederdik. Bu noktada Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Belediyemizin yanında olduğunu görmek ve bilgi kirliliğini ortadan kaldıracak açıklamalar yapmalarını beklerdik. Biz ilçemizi cazibe merkezi haline getirmek için uğraş veriyoruz. Belki bu uğraşları verirken bunun alt yapısını sizler dolduracaksınız. Tabi amacımız ilçemizi dizayn ederken ve cazibe merkezi haline getirirken, oluşan bir ihtiyacı giderme adına yüz yıllardır taşlık bir alan hiçbir amaç usul için kullanılmamış Beydağı’nın eteklerinde bir çalışma yaptık. İnsanları ve özellikle müteahhitlerimizi o bölgeye yönlendirme noktasında çalışmalar yaptık, belki bu çalışmaları yaparken farklı algılandık veyahut biz kendimizi tam izah edemedik. Fakat yapmış olduğumuz tüm çalışmalar bölgenin gelişmesine katkı sunmak amaçlıdır. Battalgazi’nin gelişiminin önündeki tüm engelleri kaldırmak için canla başla çalışıyoruz” dedi."

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • Süleyman (4 yıl önce)
    Buradaki yorumları okuduktan sonra benim lafım ortaya. Babasının parası olanlar maalesef, kendi beyin kapasiteleriyle değil, para gücüyle diploma sahibi olmaya başladılar. İşin en başında para var. Yani puanla ülkenin sayılı üniversitelerine giremeyen çok sayıda kişi babalarının bütçesinden ayırdığı parayla özel okul imkanı buldular. Dolayısıyla idealden önce bir para hesabıyla, parayı yatıranı müşteri gören o okullara adım attılar. Bu nedenle her şeyden önce, parayı, menfaati düşünmeleri, idealleri memleket çıkarlarını dışlamaları bu 'müşteri' grubu için çok normal ve onların gerçeği bu. Maalesef de, her meslek türünde bu sayı çığ gibi artıyor, her yerde çoğunluğa ulaşıyorlar. Diğer çok önemli meslek gruplarında da bununla karşı karşıya kalacağız. Parayla istikbalini satın alanın tek düşüncesi para oluyor. Gerçek bu. Dediğim gibi, bu yazdıklarım ortaya, kim üstüne alırsa bu yazdıklarımın muhatabı odur.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (4 yıl önce)
    Hepsi özel üniversite mezunu, bu kadarda kendinizi düşürmeyin bu malatya kimseye kalmadı sizede kalmaz.Boş işler peşindeler kendi kendilerine reklam yapıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murathan (4 yıl önce)
    Şehir plancıları yüksek mimarlar klavye kovboyları burda yine. Her konuda her tür fikri olan yüksek beyinler, okumadan etmeden yazıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Sehitfevzili (4 yıl önce)
    Kac yildir buyuk sehir olduk sadece ahmet cakir biraz katki katti ondan sonra bir civi cakilmadi.sehri gelistirmek istiyorsaniz imara acin insanlara yardimci olun dort kat bir bina yapsan bir kati kadar imarina masrafa para gidiyor.sayin baskan cevreyolu alti neden gelismiyor yollar genisleyip caddeler buyutuldugunde dagin basi olsa kendiliginde gelisiyor daracik yollar kerpic evler.sen yatirimci olsan yani mutahit gelirmisin buraya.tastepe caddesine bak uc metre yol bir metre kaldirim ve o kaldirimin ortasina lamba diregi konuldu ustunde lambasi yok saka gibi.o direklerdede kaldirimlardada cok para yenildi cakir zamaninda.
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (4 yıl önce)
    Şu masada oturanların hangisi işinin ehli acaba ? özel üniversiteden diploma almış gençler masada oturmuş 2 foto çektirmiş osman güdere destek vermiş
    0
    0
    Yanıtla
  • selim (4 yıl önce)
    Mimarlar odasının açıklamalarını okumadan herkes klavye şovmeni olmuş yazıyor çiziyor. çok komiksiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (4 yıl önce)
    Siz inşaat mühendisimisiniz?Hayır.Gidin başka yerde ticaret kovalayın yazık günahtır.Belediye tabimi konut yapar hatta Büyükşehir de başlayacak diye duydum 500 daire.Yapsın kardeşim siz neden rahatsız oldunuz??
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmef (4 yıl önce)
    İnşaat mühendislerinin alanına girip açıklama yapıp devamlı gündemde kalmaya çalışan mimarlar odası yine sahnede... Şu fotoğrafta hangisi işin ehli? Bir çoğu para zoruyla özel üniversite mezunu gençler..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Albayrak (4 yıl önce)
    EDİTÖR: 'Ahmet Şafak' diye isim yazanla aynı IP'den gönderildiği için, hem o hem de 'Mustafa Albayrak' adıyla gönderilen 'Mimarlar Odası yönetimine destek' mesajları silinmiştir.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)
    Mimarlar odasının açıklamasını okudum şimdi. Kesinlikle sizin yaptığınız haberle alakası yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • seyfettin atay (4 yıl önce)
    Bir yapının hesabından kitabından ancak inşaat mühendisi sorumludur. Birileri kendilerini bi şey sanıyor her şeye maydanos oluyorlar. Akıllı olun ki sizleri bir adam yerine koysunlar. Birde mesleklerini satmasınlar. Herkes haddini bilsin
    0
    0
    Yanıtla
  • sinan (4 yıl önce)
    insanların villaya itirazı yok ama belediye eliyle villa yapılmasına itiraz ediyoruz. Sayın başkan Yeşilyurt belediyesinin düştüğü durumu bir sorgulayın Sn Hacı Uğur Polat beyefendinin yaptığı hatayı millete nasıl ödettiğini araştırın. Finansman sağlamanın başka yolları var. Mesela ekonomik riskleri satabilirsiniz. Toki tarzında yapılabilir. Daha depremzedelerin yaraları sarılmadan Sn. Başkan zenginleri de düşünmeliyiz ifadesi anlaşılmaz bir durum. Evet zenginler de vatandaşımız ama Bu soğukta zor şartlarda yaşayan insanımızı nereye koyacağız Sn. Başkan. Bu seçkinci anlayışla, ülke on yıllarını kaybetti unutmayın. Doğru dimdik ayakta, Yalanın desteğe ihtiyacı var! unutmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emir (4 yıl önce)
    Bu haberi yapan arkadaş acaba oradamiydi yoksa herzamanki gibi evinde kahvesini içerken şöyle bı yazı kaleme alayim kuyuya bı taş atayım bakalım kuyudan cikarabilecekler mi dedi... Bahsedilen ziyarette mimarlar odasi sadece kentsel dönüşümle ilgili bütün belediyelerin arkasında olduğunu ve depremde zarar gören binaların derhal dönüştürülmesi gerektiğini ve bu dönüşüm de de daire sahiplerinin zarar gormemesi için imar düzenleme yapılması gerektiğini ve daire sahiplerinin haklarının korunması için belediyelerin elini taşın altına koyması gerektigi belirtip bu konularda destek verilmis önerilerde bulunulmuştur... Bahsedilen yıkılan binalarda örneğin 20 daireli bir bina yıkılınca yeni yonetmelikten kaynaklı aynı sayida daire yapilamama gibi bir sorunla karşı karşıya kalınıyor buda daire sahiplerinin bir mağduriyet yaşamasına neden olmaktadır bununla ilgili oneriler sunulmustur..
    0
    0
    Yanıtla
  • Villa ve Gelincik tepe ile ilgili yani imar rantı ile ilgili son günlerde gündeme gelen bir belediye başkanı ziyarete gelmiş.Bu konulara hiç değinmemişler başka şeyler konuşmuşlar onun için tam destek demişler öylemi.Tam destek demelerini çoğunluk anladıda senin gibiler niyeyse anlamamakta ısrar ediyor.Bu odanın yöneticileri zaten Malatya'dki ranta dönelik işlemlere yaklaşımlarını hara işinde ortaya koymuşlardı.Hiç farklı birşey olmamış ve su akarken bizde faydalanalım modunda her türlü davranışları.Bnların bağımsız hareket edebilme şansları yok.Odanın eski yöneticileri olsaydı şimdi kıyamet koparırlardı bu rant, tarihi kültürü yok etme girişimlerine.Onlar kendilerini bu şehre karşı sorumlu hisseden insanlardı.Bunlar ya işimiz belediyelerde takılırsa korkusu yaşayıyor anlaşılan.Zaten Battalgazi belediyesinde belediye başkanını bu arızalı imar işlerine soktuğu söylenen şahıs da orada.Tam olarak ona biat etmiş bu odanın yöneticisi.Onların derdi Malatya filan değil.Anlaşılan bu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alp44 (4 yıl önce)
    Mimarlar kendine iş ve rant arıyor tabiki destek verecek
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Sayın Başkan güder belediye başkanı olması halinde mevcutta bi söz hakkı bi icraati olmayıp imar başkanı Eyüp sağlamın kontrolünde emrinde ve hizasında giden bi vatandaş asıl Eyüp sağlama bakın Başkan güderin hiç bir suçu günahı yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih44 (4 yıl önce)
    İçlerinde bir tane itü veya odtü mezunu varmı yoksa kıytırık ünüversitelerdenmi mezunlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Nadi (4 yıl önce)
    Mesele anlaşıldı
    0
    0
    Yanıtla
  • Hak adelet (4 yıl önce)
    Sayin baskan bilgi kirliliginine sizler acik kapi birakiyorsunuz.ilce baskani farkli siz baska muhtar baska konusuyorsunuz sadece hersey guzel olacak demekle olmaz aciklama yapamiyorsunuz insanlar ne yapacagini sasirdi.en son aciklamanizda poroje pilan ve firma yok dediniz.mahkeme devam ediyor dediniz.bes ay gecti parsel metre fiyati yapilacak evin fiyati ortada yok dediniz.verilen 995 lirayla asgari ucrecle calisiyorum esyayimi tasiyalim kirami verelim depozitomu vereyim emlakciyami vereyim aboneliklerimi yaptirayim siz soyleyin ne yapalim.hayat zengine guzel bos ver bizleri.basimizi sokacak atadan babadan kalma kotude olsa bir evimiz var sizler gidin zengine iylik yapin.fakire yapilacak en buyuk kotuluk elbisesini yirtmaktir.size yuz defa yazdim burasi hamalin seyyar saticinin koylunun yasadigi yer.evlere yapin ziyaret bakin aclik kokuyor ama o insanlar vallahi sizden daha mutlu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (4 yıl önce)
    Şunlara "Tüccar Mimarlar Odası" ya da "İmar Rantından Payımızı İsteriz Mimarlar Odası" denilse daha doğru olmaz mıydı?.. Varsa yoksa belediye başkanlarına eyyamcılık yapıp Yeşilyurt'un, Battalgazi'nin, Malatya'nın arazi rantından pay kapmak.
    0
    0
    Yanıtla