SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Hasar Görmemiş Olsa Bile Gelir Kaybına Uğramış İşletmelere' de Kredi

'Hasar Görmemiş Olsa Bile Gelir Kaybına Uğramış İşletmelere' de Kredi
A- A+ PAYLAŞ

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Hasan Basri Kurt, deprem bölgesindeki illerdeki KOBİ'lere verecekleri 450 milyon dolarlık destek ile depremin yaralarını sarmaya çalışacaklarını söyledi.

Kurt, AA muhabirine, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından devletin yaraları sarmak için var gücüyle çalıştığını belirtti.

KOBİ'lerin deprem bölgesindeki hayatın devam etmesinde önemli işlev gördüğünü ifade eden Kurt, "Bir taraftan şehirde istihdamın korunması bir taraftan da KOBİ'lerin yaptığı hizmet, perakende, sanayi sektöründe çok ciddi tamamlayıcı unsur. Büyük sanayilerin çalışması için de KOBİ'lere ihtiyaç var. Deprem bölgesinde hayatın normale dönmesi için KOBİ'ler önemli bir rol oynuyor. Bu sebeple KOBİ'lerin bölgede güçlü bir şekilde desteklemesi çok önemli." dedi.

Kurt, KOSGEB olarak deprem bölgesindeki normalleşmeye katkı vermeye çalıştıklarını ve el birliğiyle yaraların sarılacağını dile getirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın bir süre önce açıkladığı KOBİ'lere yönelik 450 milyon dolarlık desteği hatırlatan Kurt, şunları kaydetti:

"KOSGEB olarak biz de KOBİ'lerin faaliyetlerini sürdürebilmeleri, depremin yaralarını sarabilmeleri için farklı destek programları başlattık. Öncelikle hızlı şekilde faiz desteği başlatıldı. Bölgede 1 milyar liranın üzerinde krediyi sıfır faizli olarak KOBİ'lerimize sunduk. Bunlar özellikle sanayi işletmeleriyle yönelikti. Ayrıca binası yıkılan işletmelerle ilgili konteyner çarşılar kuruldu. Bunlar ilgili KOSGEB hızlı bir destek programı başlattı. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Kacır'ın da açıklamış olduğu 450 milyon dolarlık bir kaynağı inşallah bölgemizdeki bütün sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ'leri içerisine alacak şekilde depremden zarar görenlerle başlayarak vermeye çalışacağız. Depremde en çok zarar gören Malatya, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Gaziantep'in İslahiye, Nurdağı ilçeleri dahil olmak üzere hasar görmemiş olsa bile gelir kayıpları olan işletmelere de vereceğiz. KOBİ'lerin ölçeğine ve hasar durumuna göre 120 bin liradan başlayarak 500 bin liraya kadar geri ödemeli bir destek olacak. 2 yıl boyunca ödeme yapmayacaklar, 2 yıl sonra bize bir yıl içerisinde almış oldukları destekleri ödeyecekler. İnşallah çok kısa bir sürede bunu hayata geçireceğiz. Bu sayede bölgeye büyük bir kaynak girişi sağlamış olacağız."

Gaziantep, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Rıza (1 yıl önce)
    Sanayi esnafı olarak bize deprem kredisini verileceğini söylediler kosgeb faizini karsilamasina rağmen vakıf bank bizden 5 yaşında araba veyahut ev tapusu ipoteği istedi bunların olmadığını söylememiz üzerine sıze kredi veremeyiz dediler kredi vermemek için türlü türlü bahaneler uyduruyorlar 30 yıllık esnaf olmamıza rağmen
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kahraman (1 yıl önce)
    Nace kodu uyumsuz kredi veremiyoruz konteyner alırsanız nace koduna bakilmaksizin kredi vereceğiz. E verin o zmn dedigimizde konteyner yok deniyor. Hiç ihtiyacı olmayan işletmeler kredi aldi yine adaletsizlik oluştu. Bizim hem evimiz hem iş yerimiz ağır hasar kayıtlı ama neymis hizmet sektörüymusuz yazılım işi yapıyoruz eğer tamirat tadilat ekletirsek faaliyet konumuza oluyormuş ki zaten yazılımda donanım bakımı tamiri Allahın emridir herkes bilir tamirat yapıldığını. Ama bu sefer de depremden sonra faaliyet konusu açıldığı için olmuyor deniyor. Bence bizim size kredi vermeye niyetimiz yok denilsin olsun bitsin çünkü zaten zarar görmüşüz gelir kaybımız var şu işler için bir dünya para harcadım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Küçük esnaf (1 yıl önce)
    Malatya merkezdeki iş yerim ilk depremde yıkıldı içerideki malzemem 3 milyona yakın idi kosgeb e gittim kredi için neymiş nace kodum uymuyormuş Allah bildiği gibi yapsın bu kararları alanları
    %67
    %33
    Yanıtla
  • optik yazar (1 yıl önce)
    Kredi verirken neden sektör ayrımı yapılıyor acaba? Üretici zarar gördü de diğerleri zarar görmedi mi?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Kayısı fiyatları ayaklar altında. Haberi yapacak bir babayiğit yokmu. Borsa başkanı siyasetle laklakla..
    %67
    %33
    Yanıtla