SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Hastanelerde Hedef 7'nci Seviye"

0
Güncellendi - 2017-12-02 06:19:00
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya’nın 4 hastanesinin uluslararası düzeyde akreditasyon ve standart modeli olan EMRAM (Elektronik Tıbbi Kayıt Adaptasyon Modeli) Seviye 6 kriterlerini taşıdığını ve “Dijital Hastane” olarak kabul edildiğini belirtti.

Bakan Tüfenkci, Sağlık Bakanlığı, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, Medipol Üniversitesi ve HIMSS (Sağlık Bilgi ve Yönetim Sistemleri Topluluğu) işbirliğinde yürütülen dijital hastane değerlendirme çalışmaları kapsamında, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi, Akçadağ Şehir Gökhan Aslan Devlet Hastanesi, Hekimhan Devlet Hastanesi’nin, EMRAM Seviye 6 kriterlerini karşıladığını ve dijital yani kağıtsız ve akıllı hastane olarak tanınmaya hak kazandığını bildirdi.

BEKLEME SÜRESİ AZALACAK

Dijital hastanenin, iş akış süreçlerini bilgi ve iletişim teknolojilerine entegre edeceğini böylece hastaların ellerinde kağıtlarla sıra beklemesine gerek kalmayacağını vurgulayan Bakan Tüfenkci,  “Bu sistem vatandaşlarımızın hastanede bekleme sürelerini azaltıp hastaya ayrılan vakit artıracak. Sağlık kayıtlarının dijital olarak saklanması ve rapor edilmesi hasta takibini artıracak, tıbbi ve idari hataları en aza indirecektir. Teşhiste ve hasta işlemlerinde hız kazandıracak,  değerlendirmelerde doğruluk ve kaliteyi artıracaktır. Dijitalleşme, hastane dışındaki bireylerin de hizmetlerden faydalanabilmesini sağlayacak, aynı zamanda uzak mesafelerdeki sağlık çalışanlarını ve birimlerini de birbirine bağlayacaktır” dedi.

HİZMET KALİTESİNİ ARTIRACAK 

Bakan Tüfenkci, Seviye 6 kriterini alan dört hastanenin dijital ve güvenli olduğunun tescillendiğini vurgulayarak şöyle devam etti:

“Hükümet olarak her alanda olduğu gibi vatandaşlarımızın daha kaliteli sağlık hizmeti alması için var gücümüzle çalışıyoruz.  Her alanda çağdaş uygulamaları ülkemize getirmek, dijital uygulamaları yaygınlaştırarak hizmet kalitesini ve hızını artırıyor, hizmete ulaşmayı kolaylaştırıyoruz.

Bugün dijital hastaneler; elektronik sağlık kaydı, tele sağlık uygulamaları, uzaktan hastalık yönetimi ile hataları azaltmaya, maliyetleri düşürmeye, hizmet kalitesini artırmaya ve hızlandırmaya, hasta memnuniyetini yükseltmeye önemli katkı sağlıyor. Ayrıca dijitalleşme, sağlık hizmetinde mobilitenin elde edilmesini sağlayarak hasta takibi ve toplam sağlık çıktısı açısından eski ile kıyaslanamaz derecede ilerleme getiriyor. Bu süreç hastanın sağlık okuryazarlığını önemli düzeyde artırdığı gibi, kendi tedavisinin her alanda ortağı haline gelmesini de sağlayarak, sağlığa erişimin yanında tedaviye erişimi de önemli oranda kolaylaştırıyor”

HEDEF SEVİYE 7 OLMALI

Dijital yani kağıtsız ve filmsiz sağlık kuruluşlarının az kişiyle etkin bir sağlık hizmeti yürütülmesini de sağlayacağını aktaran Bakan Tüfenkci, dijital hastane süreçlerinin hastanelerde yaşanması gerektiğini vurguladı. Bakan Tüfenkci, yönetilebilir sağlık tesisleri ve sürdürülebilir sağlık hizmeti için tüm sağlık kurumlarının dijital hastaneyi hedeflemesi gerektiğine işaret etti.

Toplamda 7 Seviye’den oluşan EMRAM’ın 6. Seviyesini yakalayan hastanelerin, 1 seviye daha yükselmesini hedeflediklerinin altını çizen Bakan Tüfenkci, Seviye 6 kriterlerine sahip olan hastaneleri başarısından dolayı kutlayarak,  Seviye 7 hastanesi olma yolunda hastanelere başarılar diledi.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • cengiz (7 yıl önce)
    Sira beklemek istemeyen özel hastaneye gitsin..
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali (7 yıl önce)
    kulanmayi bile derken neyi anlatmaya çalışıyorsun ben sabah 8 de ve öğleden önce 182 arıyorum 3 gün sorna ya randevu alıyorum çok şükür geçmişi biliyoruz yani yeniden eski-yemii dönek yeni sistemler yeni buluşlar ne için insanların hayatını kolaylaştırmak için bunu yaparken yapılan sistemler de kolaylık değilde insanlara zorluk çıkartıyorsa demeki sistem yanlış ÖRNEK Acil polikilinik hizmeti almam gerkiyorsa veya kontrol olmam gerkiyorsa randevu alamazsam ne olacak ölecekmiyim
    0
    0
    Yanıtla
  • Önce bir türkçe yazmayı ögrensen daha iyi olacak..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 yıl önce)
    Ben hastanede çalışıyorum bu yazıyı hastanede çalışanlar okuyunca daha iyi anlar. Yeni devlet hastanesi eğitim araştırma olmadan önce doktorlar performans kotası dolduruyordu günde 250 hasta bakan doktor şimdi döner sermaye ve performanstan para almadığı için günde 30-40 hasta bakıyor. Aynı gün içinde çekilen ultrason 50 gün sonraya randevu veriliyor. Hasta yarışına giren ultrason doktorları şimdi hasta almayın diye içerden sesleniyor. Neden çünkü gelir azaldı. Adam safra kesesi veya apandisit şüphesiyle geliyor 50 gün sonraya ultrason veriyorlar zaten ciddi bişey varsa adam ölür. Devletin kurumlarını denetlemesi lazım ve bu kepazeliklere son verilmeli. Şunu da söyleyeyim bu yazdıklarımdan iki elin parmaklarını geçmeyen sayıdaki doktorlarımız müstesna
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (7 yıl önce)
    Hastane açmak,yapmak marifet değil.Niçin bu kadar hasta var.Bütün hastaneler tıklım tıklım.Hasta olmamanın çaresini bulun.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (7 yıl önce)
    Eski devlet hastanesinin yerine en az 600 yataklı hastane lazım 800 bin nufüslü bir kente çok yetersiz hastanelerimiz bence daha çok hastane yapılmalı ....
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahim (7 yıl önce)
    O GÜN ACİL HASTENESİND EİKİ PERSONEL KAN ALIYORDU ACİL HASTAALR AYAKTA ÖLÜOR NASIL AAZALACAK BU SİSTEM
    0
    0
    Yanıtla
  • MalatyaSevdalisi (7 yıl önce)
    çoçuk hastanesine bir bakın sayın bakanım malatyadaki üst katlara bir çıkın bakın türkiyedeki en rezil hastanedir
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (7 yıl önce)
    Ultrason randevusu en erken 45 güne veriliyor :) 7. seviyede ne olacak merak ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • MalatyalıUmutsuz (7 yıl önce)
    Bir de muayene olabilsek ve muayene olduğumuz Dr tahlil ve tetkiklerimizi gösterebilsek. Tam süper olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Kagan (7 yıl önce)
    Eski devlet hastanesi yerine biran önce yeni bir devlet hastanesi yapılması gerekli Battalgazi devlet hastanesi yapıma başlasın artık
    0
    0
    Yanıtla
  • AZİZ (7 yıl önce)
    ARTACAK AZALACAK OLACAK YAPILACAK BAŞKA ..?
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali (7 yıl önce)
    sayın Bakanım Randevu sistemi çok sıkintili bir sornaki güne randevu alamıyoruz 3 veya 4 gün sorna ya alabiliyoruz randevusuz bakmıyorlar evinin karşısında hastane var tam tedaviye Eski malatya ya gittim bir orası randevüsuz ora tedavi ettiler bu bir saçmalık yaşlı si var köylerde gelen var hali ile randevu alamıyorlar tedavi olmaktan Doktorun vicdanına bağlı
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin Yurt (7 yıl önce)malatyali isimli kullanıcı yorumuna
    Kullanmayi bilirsen randevulu sistem iyi. Geç kalirsan ertesi güne randevu zor. En iyisi 2-3 gün önceden randevu almak. Randevu saatinde gidip kapıda beklemeden muayene oluyorsun. Eskiden sabah 6-7 gibi gidip kapıda ayakta kuyrukta beklenen günler de vardı.
    0
    0
    Yanıtla