SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hastanenin Temeli Temmuz'da Atılacak"

0
Güncellendi - 2018-04-15 06:25:42
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi yapımının Temmuz ayında ihale edileceğini açıkladı.

Çalık, kuru kayısıdaki kükürt sorunu ile ilgili yaşanılan cezai işlemlerin bertaraf edilmesine yönelik olarak ise yeni bir düzenlemenin hazırlanmakta olduğunu belirtti.

Çalık, beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli’yi ziyaret etti. Çalık, burada İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli, hastane başhekimleri ve Sağlık İl Müdürlüğü daire başkanlarından Sağlık İl Müdürlüğünün yatırımları ve çalışmaları hakkında brifing aldı.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı sonrasında konuşan Çalık, “Yaptığımız yatırımlar, şuanda devam eden yatırımlarımız ve yapacağımız yatırımlarımız var. Malatya’nın sağlık turizm başkenti olması için elimizden gelen tüm çabayı sarfediyoruz. Karaciğer Nakil Hastanesi bu anlatma dünyanın tek merkezi, Onkoloji Hastanesi bölgemizin tek merkezi, Turgut Özal Tıp Merkezi Malatya’da sağlığın lokomotifi.  Ama sağlıkta lokomotiflik yapan Turgut Özal Tıp Merkezi gibi Sağlık Bakanlığımızın Malatya’da görev yapan yaklaşık 12 bin civarındaki sağlık çalışanlarımız ile birlikte vermiş oldukları hizmet bizim yüzümüzün akı. Sağlıktaki memnuniyet oranı, geçmişteki 2002’nin Türkiye’sine baktığımız da o dönemki rakamlar ile bugünkü rakamları kıyas bile etmiyoruz. Şuandaki fiziki şartları daha da iyi hale getirmek için çaba sarefdiyoruz. Malatya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin temeli atılmıştı ve şuanda fiziki olarak yüzde 45 oranında inşaatı devam ediyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’miz kamu-özel ortaklığı ile yapılacak ve arsa konusundaki kısıntı büyükşehir belediyemiz tarafından çözüldü. Bu hastanemizin inşaat çalışmaları Haziran ayında başlayacak. İlçelerimiz arasında hastanemiz olmayan ilçelerimiz vardı. Kuluncak Entegre Hastanesi’nin yapım ihalesi 13 Mart 2018’de yapıldı. Doğanşehir’e 100 yataklı hastane yapımını da 30 Mayıs 2018’de gerçekleştiriyoruz. Doğanyol ilçemize de 10 yataklı entegre hastane yapacağız ve çalışmalarımız başladı. Yeşilyurt Devlet Hastanesi’ne ek olarak yapılan 75 yataklı bölümün inşaatı da yüzde 90 oranında tamamlandı. 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanemizin ihalesi de 1 Temmuz’da ihaleye çıkıyor ve Ağustos ayı gibide İnşallah temelini atmış olacağız. Kale ilçemize de entegre hastanemizi hayata geçireceğiz.” diye konuştu.

Sağlık İl Müdürü Recep Bentli’den gelen kanser Hastanesi teklifini de dikkate aldıklarını belirten Çalık, “Bu talebi taleplerimiz içine aldık ve bunu Sağlık Bakanımıza eleteceğiz” dedi.

Çalık, “Vatandaşlarımızın görüntüleme merkezleri ile şikayetlerini biliyoruz. Ultrason ve Emar gibi randevu sistemlerindeki gecikmeli randevulardan kaynaklanan sorunlarında çözülmüş olduğunu kıymetli müdürümüzden dinledik. En fazla randevuların 3 güne indiği bilgisi bizimle paylaşıldı” dedi.

TOKİ’deki Ağız ve Diş Hastanesi’nin o bölgede hizmet verebilecek bir Sağlık Merkezine dönüştürüleceğini belirten Çalık, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulması istenen tıbbi merkezlerin açılması ile ilgili talepleri de takip edeceklerini kaydetti.

Malatya'da yaklaşık 12 bin sağlık personeliyle hizmet verildiğini belirten Çalık, kadın doğum ve çocuk hastanesinin inşaat çalışmasının devam ettiğini anımsattı. " Türkiye’de bir aile hekimine 3 bin nüfus düşüyordu. Şimdi pilot il çalışması yapılıyor, 3 ilden biri Malatya. Bir aile hekimi başına 2 bin kişi düşecek şekilde doktor ve personel artırımına gidilecek. Pilot il çalışması da Sağlık Turizmi Başkenti Malatya hedefimiz içinde önemli bir gelişme" diye konuştu.

-Kükürt sorunu çözülüyor

Basın mensuplarının sorusu üzerine Çalık, kuru kayısıda yaşanılan kükürt sorunun çözümüne yaklaştıklarını da aktararak, “Özelikle Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanımıza kükürt ile ilgili sorunlarımızı ilettiğimizde bize göstermiş olduğu destek için teşekkür ediyorum. İhracat yapan firmalarımız ile daha önce TSO’da yapmış olduğumuz toplantıda talepleri iletmiş ve kükürtten kaynaklı cezaları dile getirmiştik. Şimdi yapılacak olan yeni düzenleme ile bu kükürt oranı ile ilgili yaşanılan sorunları bertaraf edecek bir düzenleme geliyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Eşref Fakıbaba, Malatya’da bunun açıklamasını yapacak.  Kayısı ile ilgili taleplerde gündeme gelecek.” şeklinde bilgi verdi.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

35 yorum yapılmış

  • umut (6 yıl önce)
    malatya büyükşehir standartlarına hiç ulaşamadı ulaştığı nokta BÜYÜKKÖY malatya belediyesi artık banka gibi su borçlarını icra ya veriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kasım (6 yıl önce)
    herkes elazığla kıyaslamış. elazığda kaç tane hastane var bir bakın? malatyada büyük devlet hastanesi yapıldı şehir hastanesi gibi. turgut özal, üniversite hastanesi dünyayla yarışır. onkoloji hastanesi yapılıyor. karaciğer nakil hastanesi. eski beydağı hastanesi. fizik tedavi hastanesi yapılıyor.tüm bunları unutup bi tane ilçe hastanesiyle yani battalgazi devlet hastanesi ile elazığı kıyaslamak körlüktür.
    0
    0
    Yanıtla
  • devlet hastanesi bütün şehirlerde var bu bir. büyük şehir malatya'daki devlet hastanesi 600, elazığ'daki şehir hastanesi 1040 yataklı bu iki. turgut özal tıp merkezi maalesef malatyalılardan ziyade dışarıdan gelenlere hizmet veriyor. malatyalılar sıra bulamıyor. bu da üç.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arda (6 yıl önce)
    Bu hastane Malatya'ya değer katacak
    0
    0
    Yanıtla
  • çok haklısın büyük şehir malatya'ya 300 yataklı şehir hastanesi acayip değer katacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin (6 yıl önce)
    öznur hanım yeter artık. tamam gücün yettiğince hizmet etmişsindir malatyaya ama artık yeter. sadece sen değil, diğerleri de yeter, hatta ağbaba da yeter. şovlarınızdan, kaprislerinizden, hırsınızdan yorulduk. 15 yıldır göz önündesiniz, hala acemi siyasetçiler gibi kendinizi kanıtlama peşindesiniz. aşın biraz artık, olgunlaşın, küçük meselelerin küçük adamları olmaktan kurtarın kendinizi. Makamınıza değil, kişiliğinize saygı duyalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • zafer ali (6 yıl önce)
    Ne yaparsanız yapın insan evladının gözünü doyuramazsınız.Bu kıyamet tellallarına inat Malatya 16 yıldır şahlandı.daha nice 16 yıllara inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Suzan (6 yıl önce)
    Yahu bukadar nankörlük etmeyin! Hangi vekil memleketi için bu kadar dövünüyor? Ankara'ya gidiyorlar bayramdan bayrama geliyorlar. Öznur Hanım'ın hakkına girmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Suzan hanım yapmayın ticaret bakanı bizde başbakan yardımcısı bizde kayısı kaç lira merkez harici yapılan yatırım gösterin ilçelere bakın yazıhanın ilçe merkezine bakın hala toprak evler toprak yollar örümcek bağlamış dükkanlar merkez ilçe yeşilyurda bakın battalgaziye bakın askeri hastanenin yanındaki mezarlık yolu 8 yıldır toprak mahalle aralarına bakın ankaraya değil mahalle aralarını gezsinler 7 den sonra bir şehirde hayat bitiyorsa dünyanın en güzel şehrine günlük gitseniz ne yazar
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)
    Sayin editor bu mesajı silmeden yayınlayın lütfen: Özellikle suan milletvekillerine veya ahmet cakir'a sallayan yorumculara yazıyorum: Hiç abartmadan yazıyorum eger ak parti suan ki mevcut milletvekillerini, Büyükşehir belediye baskanini yine aday göstersin malatya da en az %60 oy almazsa bende birşey bilmiyorum...ustelik burada yorumlarda kızanlar gider en basta oy vermeye... Hadi yine 1-2 milletvekili malatya da gezip yalan yanlis milletin gazini alıyor bu Malatya milletvekilleri nurettin yasar, taha ozhan vardi onlar neredeler ??? uyan artik malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • rasim (6 yıl önce)
    3 senedir aynı açıklama. bari farklı cümleler kullanın. Öznur Hanım işin gücün tribünlere oynamak.ama şunu iyi bil bacım.malatya trübnlere oynayan değil harbiden kendisine hizmet edeni sececek millet vekili olrak! sana oyum yok!
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali (6 yıl önce)
    305 bin nüfuslu bir ilçeye 300 yatak 1000 kisiye 1 yatak diğer iller 1500 yatakli hastne dikerken bize 300 yatak ben cahilim galiba 5 ay once dedikleri yillin ilk çeyreğinde temel atilacakdi acaba ilk ceyrek Ağustos mu bu şekil 5 yilldir daha temel atılmadı ama ben gun vereyim size 2019 ilk çeyreğinde temel atılacak çünkü secime denk gelmesi gerek
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    41 yaşındayım! su türkıyenın en uzun düz caddesi diye masallarının anlatıldığı çocukluğumuzun istasyon caddesı ( bu arada ilerde anladık ki en uzun en düz olanı Van daymıs) ilk yapılacağı zaman o dönem başbakanı istasyon viraj dan baktığımda devlet hastanesini görebılmeliyim öyle genıs acın demiş o caddeyi... ve cadde sımdiki haliyle açılmış bizimkilerin yaptığı iş bu sekılde olmuş hemşerilerim! Malatya’da trafık artıp, tek şerit tren Katar’ı araçlar ılerlemeye başlayınca Genclık yıllarımızda kım bu caddeyi bu kadar dar yapmış diye soylenır, yapanları anardık..Şimdi de Malatya ya hastane yapıyorlar.. Merkezi 620 kışı olmuş Malatya ya, yapılması gereken hastaneler Battalgazi 1000 yataklı, yesılyurt 1000 yataklı ayrı ayrı 2 tane.... şuanki hastanede 2000 yataklı merkez hastane olması gerekırken vs.. Battalgazi 300 yataklı hastane diyorlar.. aklıma istasyon caddesi yapılış hıkayesi geldi.... yapın yapın ilerde sizi de yad edıp anacaklar?
    0
    0
    Yanıtla
  • Nedim (6 yıl önce)
    Bir Milletvekili il baskani ve belediye baskani ile birlikte bir kamu kurumuna gidiyor ve buradaki yoneticileri toplayip brifing aliyor. Bu islerin 1950 öncesi tek parti doneminde yapilidigi anlatilir. Denebilir ki bir milletvekili milleti temsilen kamu kurumlarinin ust yonetcisinden bilgi alir, bunda sorun yok,ANCAK bir kurumun tum yoneticilerini toplayip parti baskani ile birlikte toplanti duzenlemesi ne demek olur. Bu durum Kamu kurumlarinin kimligini,tuzel kisiligini yok saymaktir. Kamu kurumlarinin bu denli politize edilmesi hem hukiki,hem de etik degildir ve bunun ne iktidara ne de kamuya hiçbir yarari yoktur.
    0
    0
    Yanıtla
  • cem (6 yıl önce)
    malatya büyüksehir diyolar 300 yataklı hastane yapılıyo elezığa 1040 barı malatyayı elazığa bağlayın umudumuz kesile ayıp yani milletle dalga geçiyolar malatya çantada keklik
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihat (6 yıl önce)
    Mart’ta başlayacaktı şimdi Temmuz bakalım daha ne kadar uzar allah bilir
    0
    0
    Yanıtla
  • Serap (6 yıl önce)
    300 yatakla dalga mi geciyorsun öznur hanim. Malatyamizla dalgami geciyorsunuz .Allah sizi bildigi gibi yapsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Serap (6 yıl önce)
    300 yatak nedir sizce goya millet vekili goya belediye baskani göya halkin sesisinz .allaha havel edyyorum sizi ben hollandada yasiyorum nnem icin geldim 3 aydir hastanelerdeki rezillikleri anlatmakla bitmez.sizle bizim sesimiz olalcaktini oylemi bizlerden beter olun ins.basinizi örtmeyle vicdanlarinizi susturacalkmisiniz. Ben yillardir akp. Oy vermek icin bile vatanima gelip kullalndim hollandada kullandim.. ydri geldi palrti icin dlostlarimlal tartistim .alma yaziklar olsun size.hastanere hasta sigmiyor tam teskilatli yeni devletmi olur arastirmami olur.yapsaniza.halk perişaln.sanki llahim kelmi tek bir devlet hastanesi .yapacaginiz hastaneyide ileriyi görerek yapin
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Çelik (6 yıl önce)
    Öznur Çalık bir daha aday olursa malatya halkı oy vermemeli bize 300 yataklı hastaneyi 600 gündür söyleyip duruyorlar malesef
    0
    0
    Yanıtla
  • Bemre (6 yıl önce)
    Malatya da 300 yataklı hastane ihtiyacı var ise yapılsın hatta 1000 yataklı yapılsın mevcut hükümet sağlık alanında çağ atlatmış ancak kendi ülkemde suriyelileri bekleyerek muayene olmak zoruma gidiyor bencil ve küçük düşünüyor diyebilirsiniz hatanede sıra beklememiş birisi iseniz Neyse asıl konu bu değil malatya spor türk futbol liginin en kaliteli ve en zevkli top oynayan takımı malatayada kayısıdan sonra beni mutlu eden malatyanın oynadığı futbol ancak burdada başkan ertuğrul sağlama yanlış yapmayacaktı neyse asıl konu buda değil Asıl konu şu sayın vekilim ben sizi 16 yaşından buyana tanıyorum ne zaman seçim olsa kader bir şekilde nasıl oluyorsa bizi karşılaştırıyor ben malatya hayranı bir adamım köyümün yamacında taşlardan örülü türk bayrağı sarsılmadan dim dik durur köyümün insanı her sabah kalktığında ilk türk bayrağını görür ve rabbe dua eder iyiki vatanım var diye ve sizleri özellikle akp ye hiç fire vermeden oy verir asıl mesele buda değil tayyip erdoğana feda olsun helali hoş olsun yeterki cumhuru yanlız bırakmayın yanında olun Ben bir malatyalı olarak meselem 1 malatya trafiği 2 malatyadaki kasapların hijyeni kasap pazarını gezin kokudan gezebilirseniz hijyen olsa kokmaz 3 zabıta ve tarım il müdürlüğünün yetersiz denetimleri 4 bakırcılar çarşısında bulunan hal esnafının kabalığı 1200 den kalma pazar bağırmaları düzensizlik kalitesiz malzemeyi vatandaşa seçmeden seçtirmeden vermesi 5 doğru düzgün bir tane bile mesire alanının bulunmaması orduzu demeyin her taraf pislik ve çamur içinde fotoğraflara bakmayın gidin görün ot çamur çöp ne ararsan 6 insanların gezip eğleneceği yerlerin bulunmaması 7 şire pazarında köylünün garibanın malının değersiz olması(bir gün gidin gözetleyin) kayısı satmaya giden adam herkes beni dolandıracak diye endişe içinde yazık ki vatandaşa bu güven verilmemiş ne zabıta ne polis güvenlik denetim yetersiz 8.ara mahallere gidin taştepe kiltepe yeşiltepe zafer arabalar sanayide şehir mezarlığının yolu 8 senedir bitecek inşallah 9 şimdilik bu yeter ancak size KAHRAMANMARAŞTAN BİR NOT Kahramanmaraş 2014 de büyükşehir oldu malatya ise 2011 de MARAŞTA KAYAK MERKEZİ ON NUMARA MARAŞTA BİSİKLET YOLU TÜRKİYEDE BÖYLESİ YOK MARAŞTA MESİRE ALANLARI AKDENİZ VE DOĞUDA TEK (menzelet-kılavuzlu-aslanbey-muhsin yazıcıoğlu-yesilgöz-döngel-papatya deresi-başkonuş) hepsi tertemiz düzenli MARAŞTA PLAJ 30 KM MUAZZAM ÇEVRE YOLU YENİ YAPILAN KAVŞAK TRAFİK RAHATLIĞI Fatih başkan bence malatya ya gelmeli malatya da akp kahramanmaraş da akp alın size proje alın size örnek belediyecilik bunları ben ak partiliyim diye yazmadım MALATYALIYIM diye yazdım insanlara yaşam alanlarıda sunun binalar yapmayın hastane cami yapmayın demiyoruz malatyada yaşayan her bir birey güzel caddeleri temiz sokakları aydınlık parkları düzgün yolları hak ediyor halının üstü kadar altıda temiz olmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Maraşı bilmesek inanirdik..döngel şelalesi nde şelale yok..deresi b.k.kokusundan geçilmiyor..maraşla malatya kiyaslanamaz bile..birde malatya ile maraş aynı yıl b.şehir oldu..bence sen hala asıl.meseleyi anlamamissin..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya 2011 maraş 2014 iyi araştır kardeş malatyanın üstünlüğünü yazsanda yanlışımızı düzeltsek ve asıl mesele neymiş anlasak
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar aslan (6 yıl önce)Bemre isimli kullanıcı yorumuna
    Maraşı görmesek sana hal vereceğiz.Bu kadar çok öldüğüne göre git orada yaşa arkadaşım
    0
    0
    Yanıtla
  • Orada yaşıyorum zaten ama malatyalıyım isterim ki memleketim daha iyi olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Gençlik (6 yıl önce)Bemre isimli kullanıcı yorumuna
    Bemre Bey Şahsım adına cok teşekkür ederim cok güzel konulara değinmişsiniz. Umarım bu yazınız yetkililer tarafından hükümet tarafından dikkate alınır İNŞALLAH..
    0
    0
    Yanıtla
  • İnşallah memleketimin gerçeklerini farkeden genlik
    0
    0
    Yanıtla
  • Burak (6 yıl önce)
    Bu şehire bu yatirimlar çok az verilen deger cok az is yapmıyorsunuz !
    0
    0
    Yanıtla
  • Sait (6 yıl önce)
    Neden 300 sayın vekilim bu sayı arttırılmalı nüfus a oranla çok az sayısı var en az 900 yatak kapasiteli olmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Bunlar malatya halk ile,dalga,geciyorlar,bu,gereken cevabi,sandikta, Verecek
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (6 yıl önce)
    "Şehir hastanesinde incelemelerde bulunan Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ise Elazığ Şehir Hastanesini neredeyse tek başına hayata geçirdiğini ifade ederek, Milletvekili olarak görev yaptığım dönemde bu projenin hayata geçmesi için çok emek verdim." diyor ve ardından hastanenin yapılmasındaki hukuki ve teknik engelleri yasal değişiklik dahil, nasıl aştıklarını anlatıyor. İbretlik açıklamalar, Elazığ yerel haberlerden detaylarını okuyabilirsiniz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (6 yıl önce)
    Malatya bunlara oy verdikce bunlar iyice simardi. Ama Malatyaya mus te hak ... 2018 ilk 3 ayi icinde ihale olacakti simdi temmuz oldu Temmuz olur ihale ertelenir sonra itiraz olur falan filan olur Oh olsun Malatyaya
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)
    secimden once temelin yetişmesi lazım tabi hamdolsun....
    0
    0
    Yanıtla
  • Yunus karatas (6 yıl önce)
    Kalede içme suyumuz yok.dogal gaz yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (6 yıl önce)
    elazığ'a lüks otel konforunda 1040 yataklı şehir hastanesi büyük şehir malatya'ya 300 yataklı hastanecik. malatya maalesef ak partinin kalkınma hamlesinden yerel yöneticilerimizin yetersizliğinden yeterince yararlanamıyor. bu arada her işi rötarlı başlayan ve biten malatya'nın bu hastanesi de zamanında bitmeyecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasevdalisi (6 yıl önce)
    salayin bakam 2018 ilk ceyreginde temel atilacakdi şimdi temuz deniyor temuz gelirse Aralık dersiniz inşallah 2019 seçiminde Battalgazi halki gereğini yapar kos koca 5 yil gecti halen yapılacak birde sıkılmadan mslatya sağlık başkent i oluyor diyorsunuz her ile 1500 yatakli dev şehir hastanesi yapilirkan malatya ya 300 yatakli hastane bile bir türlü yapilmiyor sayin vekiler diğer hastaneye hic gitmiyorlar galiba yoğunluk da 2 günde zor vikiyoruz yazik bu ile
    0
    0
    Yanıtla