Malatya Devlet Hastanesi'ne yeni MR Ünitesi kuruldu. Böylece vatandaşlara, MR için günler sonrasına randevu verilmesi de artık yaşanmayacak.
Devlet Hastanesi Başhekimi Vahap Boztepe, konu ile igili yaptığı açıklamada, vatandaşların MR'larını ertesi gün çektirebileceklerini söyledi.
"YOĞUNLUK AZALDI"
Başhekim Boztepe, "İki hastane birleşmeden önce tek Beydağı kampüsünde MR ünitesi (Film görüntüleme) vardı. Gerek Devlet Hastanesi ve gerekse Beydağı kampüsündeki hastalar için gereken MR, Beydağı kampüsündeki MR Ünitesinde çekiliyordu. Tek hastanede olduğu için yoğunluk yaşanıp, gece yarısına bile randevu veriliyordu. Bu da vatandaş için sıkıntıya yol açıyordu. Devlet hastanemizin otopark kısmına prefabrik de olsa küçük bir bina yapıp, buraya MR Ünitesi kurduk. Böylece MR çekilmesi gereken hasta ikiye bölününce yoğunluk azaldı. Artık gece yarısına ve günler sonrasına randevu verilmiyor. Hastamız ertesi gün MR'ını çektirebiliyor"dedi.
YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ
Acil Servis'teki fikizi yetersizliklerdende bahseden Boztepe, servisin yanına frefabrik ek acil servis yapacaklarını da söyledi. Hastaneye ayrıca 3. basamak yoğun bakın ünitesininde kurulacağını sözlerine ekleyen Boztepe, eksikliği hissedilen Endokriniloji uzman doktorunun da göreve başladığını belirtti. Buna bağlı olarak, şeker hastalarının daha sağlıklı hizmet alacakları ifade ediliyor.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.