SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hayırsever İşadamı Hacıevliyagil Vefat Etti

Hayırsever İşadamı Hacıevliyagil Vefat Etti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın köklü ailelerine mensup, hayırsever iş adamı Hacı Bayram Hacıevliyagil (fotoğrafta ortadaki) geçtiğimiz günlerde İstanbul’da vefat etti. 

İstanbul ve Malatya başta olmak üzere birçok kentte öğrenci yurtlarının, sağlık merkezlerinin ve camilerin yapımına maddi ve manevi destek sağlayan Hacıbayram Hacıevliyagil Saadet Partisi İstanbul İl Disiplin Kurulu üyesiydi. 

Bir süredir yaşlılığa bağlı hastalıklardan dolayı tedavi gören Hacı Bayram Hacıevliyagil 29 Mayıs 2022 Pazar günü İstanbul’da vefat etti. 

Hacı Bayram Hacıevliyagil’in cenazesi, İstanbul – Göktürk Ravza Sitesi Mahmut Esad Coşan Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra Eyüpsultan ilçesinde toprağa verildi. 

Hacı Bayram Hacıevliyagil’in cenaze namazına ve defin merasimine; Hacıevliyagil Ailesi,Saadet Partisi’nin Malatyalı Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Kaya ve Bülent Kaya, YENİAD Genel Başkanı Selman Esmerer, Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü,  Saadet Partisi GİK Üyesi Dr. Abdullah Sevim, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, AGD İstanbul Şube Başkanı Ömer Yaroğlu ve burs verdiği çok sayıda öğrenci ile sevenleri katıldı. 

Refah Partisi ve Saadet Partisi’nin eski genel başkanı merhum Necmettin Erbakan’ın Milli Görüş politikalarının belirlenmesinde önemli rol oynayan ‘Akile Heyeti’ üyesi de olan Hacı Bayram Hacıevliyagil, bütün varlığını hayır işlerine harcamakla tanınmıştı. 

1933 yılında Malatya’da doğan Hacı Bayram Hacıevliyagil, ilkokul ve ortaokuldan sonra Erkek Sanat Mektebi’nden mezun oldu. Askerliğini yedek subay olarak Gelibolu’da yapan Evliyagil, 2020 yılında koroanvirüs salgınında hayatını kaybeden Diş Hekimi, hayırsever insan Hasan Hacıevliyagil’in de dayısıydı. 

“Gençlik çalışmalarına büyük emek verdi”

Malatyalı hayırsever Hacı Bayram Hacıevliyagil’in vefatı, Milli Görüş Camiası ve kendisini yakından tanıyanlar arasında büyük üzüntü yarattı. 

Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu başta olmak üzere çok sayıda siyasi isim ve kültür insanları Hacı Bayram Hacıevliyagil’in vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı.

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yayınladığı mesajda, “Akile Heyeti ve partimizin İstanbul Disiplin Kurulu üyelerinden, gençlik çalışmalarına ciddi katkılarda bulunmuş hayırsever insan Hacı Bayram Hacıevliyagil’in vefatını üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. Mekânı cennet, makamı âli olsun” dedi.

“İyi ki tanıdım dediğim ahlakı ve samimiyeti ile örnek kul…”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya da, mesajında Hacı Bayram Hacıevliyagil için duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Hacı Bayram Hacıevliyagil, iyi ki tanıdım dediğim, ahlakı, samimiyeti, ihlası, tebessümü, hilmi, inancı, cömertliği ile samimi bir kul, Mekânın Cennet olsun. Nedim Hocamızın deyimi ile dünya evliyası, inşaallah ahirette de ahiret evliyası olarak karşılanır, muamele görürsünüz”. 

“Varlıklıydı; varlığını öğrencilere harcadı, gitti...”

Turizm ve Kültür Bakanlığı Strateji Daire Başkanı M. Hakan Tanrıöver ise Hacı Bayram Evliyagil’in vefatı nedeniyle yayınladığı mesajda, Malatya’nın değerli bir evladını kaybettiğini yazdı. 

M. Hakan Tanrıöver, mesajında, “Yarınki Türkiyenin kurucuları; gösterişsiz, nümayişsiz çalışan, ruh cephesinin maden işçileri olacaktır. Malatya böylesi bir evladını kaybetti. Varlıklıydı; varlığını öğrencilere harcadı, gitti; Derviş gibi… Allah rahmet eylesin..” ifadelerini kullandı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Dr Cengiz Hacıevliyagil (2 yıl önce)
    Allah Gani Gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    %100
    %0
    Yanıtla