SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hayvancılık OSB İçin Altyapı İhalesi Yapılacak

A- A+ PAYLAŞ

"ÖNEMLİ TEŞVİKLER SAĞLANACAK.." Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Yazıhan ilçesinde kurulma çalışmaları devam eden Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi için alt yapı ihalesinin Nisan 2021’de yapılabileceğini bildirdi.   

Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, “Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesinin kuruluş çalışmaları 7-8 yıl oldu ve bugün beli bir aşamaya geldik. Alt yapı projeleri hazırlandı, yönetim kurulu ihdas edildi.  Yazıhan Belediyesi’de yüzde 10 oranında Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesinin paydaşı.” dedi.  

-2021 yılı ödeneği 10 milyon TL   

Öztürk, “ Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesinin alt yapısı için 2021 yılı bütçesinden yaklaşık 10 milyon TL ödenek ayrıldı. 2022 yılı içinde yine o miktarda bir ödeneğimiz olacak.  Önümüzdeki hafta Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından bir heyet gelecek ve o heyetle birlikte alanı gezeceğiz, Nisan 2021’de alt yapı ihalesinin aşamasına gelmiş oldu. “ şeklinde bilgi verdi.  

-145 tesis olacak   

Hayvancılık OSB’nin sadece Yazıhan için değil Malatya ve Türkiye içinde önemli bir ekonomik gelişme olacağını belirten Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk şu bilgileri verdi, “Burada 145 adet büyük işletme var. 20 bine yakın karkas hayvan barınağı yapılacak. Yem bitkileri, biyogaz, soğuk hava deposu ve et entegre tesisi ile birlikte hayvancılık karantina bölgesi de yapılacak. Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi yaklaşık 900 ile bin kişiyi istihdam edecek. Yazıhan, Malatya ve ülkemiz için çok büyük bir önem arz eden bir organize bölgesi ve çok büyük bir ekonomik katkı sağlayacak bir proje.” 

Önemli teşvikler sağlanacak

Konuya ilişkin değerlendirmeye yapan malatyahaber.com Yazarı Ekonomist-Yeminli Mali Müşavir Mustafa Bahadır Altaş “ Yazıhan da kurulacak olan Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi teşvik sisteminde yatırımlar için önemli teşviklerin sağlanacağı bir bölge olacak” dedi.

Altaş, geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan düzenleme sonrasında ilçe OSB’lerin önem kazandığını belirterek şunları söyledi:

“21 Ağustos 2020 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan kararla yatırım teşvik uygulamalarında önemli değişiklikler yapıldı. Malatya’nın OSB’lerde yapılacak yatırımların 6.Bölge desteklerinden yararlandırılmasına son verildi. Yeni uygulama ile bölgesel teşvik uygulamaları kapsamında, 1 inci, 2 nci, 3 üncü ve 4 üncü bölge illerinin ilçelerinde gerçekleştirilecek yatırımlar ilçenin bulunduğu ilin bir alt bölgesine sağlanan bölgesel desteklerden yararlanma imkân getirilirken. Söz konusu illerin ilçelerindeki organize sanayi bölgelerinde veya endüstri bölgelerinde gerçekleştirilecek yatırımlar ise bulunduğu ilin iki alt bölgesine sağlanan bölgesel desteklerden yararlanma imkânı getirildi. Buna göre Malatya teşvik sistemi içinde 4. Bölgede yer aldığından Yazıhan Hayvancılık OSB’de faaliyet bulunacak yatırımcıların Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında yapacakları yatırımları 6. bölge teşvik ve desteklerinden yararlanacaktır.”

Altaş, Hekimhan, Doğanşehir, Akçadağ, Yazıhan, Doğanyol, Arguvan, Kuluncak, Kale, Pütürge. İlçelerinde de OSB yapılması halinde bu ilçelerde yapılacak yatırım teşvik belgeli yatırımlarda 6. Bölge teşvik ve desteklerinden yararlanacağını belirtti.

Burhan KARADUMAN, SG- malatyahaber.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • vaylog44 (3 yıl önce)
    Sayın başkan birazda Fethiye köyünün sulanmayan arazilerin sulama pompaj işinin alt yapı işi ihalesi ile ilgilenmeni bekliyoruz. İhale ne aşamada 2021 yılında bu sorun bitecek mi o güzelim düz arazi suya ne zaman kavuşacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Yazıhan gerçekten Nevzat başkan döneminde hizmetin zirvesini yakaladı.teşekürller başkanım.
    0
    0
    Yanıtla