SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hayvanlara Kış Günlerinde Özel Bakım

0
Güncellendi - 2020-01-20 02:19:46
Hayvanlara Kış Günlerinde Özel Bakım
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde soğuk kış günlerinde hayvanlar için özel menü hazırlanıyor. Isıtıcılar ile hayvan barınaklarında ısı belli derecede sabitlenirken, özel menüyle hayvanların enerjileri de kış aylarında yüksek tutuluyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılında Orduzu Pınarbaşı’nda bulunan Turgut Özal Tabiat Parkı’nda hizmete açılan hayvanat bahçesinde şu sıralar soğuk hava koşulları nedeniyle ziyaretçi sayısı bir hayli düştü. 70 dönüm arazi üzerine kurulu B tipi hayvanat bahçesinde bulunan 78 türden bin 249 hayvana soğuk kış günlerinde özel bakım uygulanıyor. Yaz aylarında ilginin yoğun olduğu hayvanat bahçesinde mevsimsel koşullar nedeniyle ziyaretçi sayısının ciddi oranda düştüğünü belirten Hayvanat Bahçesi Şube Müdürü Sami Altaş, sakin geçen bu aylarda hayvanların kış şartlarında yaşam koşullarına dikkat edildiğini söyledi.

Hayvanat bahçesinin sorumlu veteriner hekimi Seda Sezikli ise, özellikle kış aylarında enerjisi yüksek gıdalar ile hayvanların beslenmesine takviye yaptıklarını ifade etti. Sert geçen kış koşullarında hayvanların enerji verimliliğini arttırma adına özel menü programları uyguladıklarını belirten Sezikli, hayvan türlerine göre besin değeri yüksek ve enerji veren gıdaları tercih ettiklerini söyledi.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • eyyupk (4 yıl önce)
    haydanlar yetersiz biraz gelistirin fil zurafa yilanlar vb antepe gidinde hayvanat bahcesi neymis gorun
    0
    0
    Yanıtla