SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Madde Tek Kişiyi İşaret Ediyor"

A- A+ PAYLAŞ

AĞBABA'DAN 'KİŞİYE ÖZEL KADRO' TEPKİSİ.. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Pamukkale Üniversitesi'nin kadro ilanlarını eleştirdi. Ağbaba, Pamukkale Üniversitesi Rektörü’nün eşine özel kadro ilanına çıkmasının ne ilk ne de son olduğunu belirterek, Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin tıp fakültesi için çıktığı 41 öğretim üyesi ilanın neredeyse tamamının “kişiye özel ilan” olduğunun Malatya’da konuşulduğunu belirtti.

Eşini daha önce İslami Bilimler Enstitüsü’ne sekreter olarak atayan, tepkiler üzerine istifa eden eşini 1,5 yıl sonra Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne bilgisayar işletmeni olarak görevlendirmesiyle gündeme gelen Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, bu kez de Personel Daire Başkanlığı kadrosu için açılan ilanın kriterlerini eşine göre ayarlaması ile gündemde. Rektör hakkında YÖK tarafından soruşturma açılması ise tepkileri dindirmedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP’nin Türkiye’yi eş/dost/ahbap ülkesine çevirdiğini öne sürerek,"KPSS’de Türkiye 1.sini mülakatta eleyip, kendi yakınlarını sınavsız müdür yapanlar ülkenin geleceğine dinamit koyuyor”dedi.

Ağbaba, Pamukkale Üniversitesi’nde yaşanılanlar sosyal medyanın etkisiyle gündeme geldiğini belirterek “Türkiye’nin tamamında, başta üniversiteler olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında Pamukkale Üniversitesi’nde yaşanılanlardan belki de daha fazlası yaşanıyor. Bunun en son örneği Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde karşımıza çıktı. Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ne bağlı olarak 1 ay önce kurulan ve bu yıl 80 öğrenci alarak Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde eğitime başlayacak Tıp Fakültesine 41 öğretim üyesi alım ilanı 8 Ağustos 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Ancak ilk kez alım yapılan, bu nedenle stratejik anlamda büyük önem taşıyan tıp fakültesi ilanında Doktor Öğr. Üyesi, Doçent ve Profesör düzeyindeki 41 kadroluk akademik personelin neredeyse tamamının isimlerinin alımdan önce belirlendiği, bu kişilerin kriterlerine göre ilana çıkıldığı Malatya kamuoyunda tepkiyle karşılanıyor” ifadelerini kullandı.

İlanın YÖK’ün “Kişiyi tanımlamaya yönelik, akademik rekabeti engelleyecek nitelikte ek ölçütler ya da özel şartlar ilanda yer alamaz” kuralını açıkça ihlal ettiğinin konuşulduğunu belirten Veli Ağbaba, “Turgut Özal Üniversitesi’nin 41 kişilik ilanında her madde neredeyse tek bir kişiyi işaret etmektedir. Örneğin Göğüs Hastalıkları doktor öğretim üyesi kadrosu için ; ‘Evde oksijen tedavisinin kronik obstrüktif akciğer hastalığı olan hastalarda enerji metabolizması üzerine etkileri üzerine çalışmaları bulunmak’ ,Göz Hastalıkları Profesör kadrosu için ‘Şaşılık üzerine çalışmaları bulunmak’ , Ortopedi ve Travmatoloji Dr. Öğr. Üyesi kadrosu için ‘Femur kaynamama ve Kienböck üzerine ve Saç turnikesi üzerine çalışma yapmış olmak,Yurt dışında fellow ya da observer olarak bulunmuş olmak’,Biyofizik Doçent Kadrosu ‘Mutasyon oluşum işlergeleri üzerine biyofiziksel yaklaşımla gerçekleştirilmiş biyoinformatik çalışmalar yapmış olmak’… ve daha onlarca örnek. İlanın şeffaf, her bilim insanının başvuru yapacağı nitelikte olmaması, tıp fakültesinin halka hizmet için değil, kendi dostlarına kadro yaratmak için açıldığı imajı verir ki bu durum Malatya için hem düşündürücü hem de üzüntü vericidir” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

32 yorum yapılmış

  • ahmet (3 yıl önce)
    Değerli yorumcular hep siyasi yaklaşmışlar konuya Moğultay,hilmioğlu beni ilgilendirmez.BEN MÜSLÜMAN İSEM ADALETİ İSTEYECEĞİM.Adaleti istemiyor kayırmacılığı savunuyorsam bu başka ayak.Maalesef Müslümanlar bu adaleti göstermediler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Diyecek o kadar söz var ki!!!. Hani bir gün Chp Adana Belediye başkanı sahra hastanesi yapmış, Kılışdaroğlu da tüm Türkiyeye işte hastane 45 günde değil daha kısa sürede ve Adana belediye başkanımızın yüksek gayretiyle yaptık demişti.. Ne oldu, Tüm Türkiyeye rezil oldu!. Bu sadece 1 tanesi. Daha neler var neler...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    KPSS Türkiye birincisi hangi kurumun mülakatından ne zaman elenmiş, el vicdan lütfen
    0
    0
    Yanıtla
  • kaan (3 yıl önce)
    20-30 yıl önce Rahmetli Moğultay yanlış yaptıysa,Ahmet ve yandaşların yaptığı doğrumu oluyor,o gün onlar yaptıysa bu gün de sen yapıyorsun,doğrumu sence, yanlış yapana yazıklar olsun,hani liyakat...........................bunu senin gibiler yapınca haklımı oluyorsun.............
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (3 yıl önce)
    ülke de su kokmuş neyin derdindesiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Gedik kürtür merkezi (3 yıl önce)
    ne zamanki bu adamcılık torpil senci bencilik biterse Ozaman bu ülke düzelir ülkeyi geri götüren enbüyük Etken geçmişte yaptıklarında yanlıştı şimdide kim yapıyorsa yanlış ötesi yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (3 yıl önce)
    Kusura bakma beyefendi Fatih Hilmioğlu zamanında bizde yaşadık aynısını. Ayrıca 4-B kadrosundan bahsediliyorsa verilen normal birşey. Yıllardır Türkiye de kurumlarda kurum işine yarayan vasıflı elemanı bünyesine katmak için sunulmuş bir kadro türüdür GAYET NORMAL. 4-D ise zaten kuralı noter huzurunda.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Sadece eleştirmek için yazı yazanlar; Sizde hiç mi vicdan yok? Sizde hiç mi adalet yok? Sizde hiç mi din iman yok? Vekil adam kayırmayın diyor, Vekil ayrımcılık yapmayın diyor. Vekil görev verirken liyakatı esas alın diyor. Kısacası vekil adaletli olun diyor. Hani arada bahsederiz ya Hz. Ömer adaleti diye. Anlaşılan bu memlekette dinden, imandan, vicdan dan, adaletten hiç bir şey kalmamış. Çünkü doğruya doğru diyecek vicdan da kalmamış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş 7 (3 yıl önce)
    Mehmet Moğultay bütün partiler tarafından sayılan ve sevilen çok adaletli gerçek bir devlet adamıydı. Siyasetçi olarak da onun gibi değerli ve önseçimlerle seçilen iyi siyasetçiler artık yetişmiyor. Sayın Moğultay hakkında yazılan bazı yalan haberler gerçekleri yansıtmayıp vatandaşı yanıltmaktadır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Fatih Hilmioglu zamanın da çok iyi biliyoruz.Kantinler bile kendilerine yakın gruplara peşkeş çekildi.Zamanin da Seyfi Oktay kalem tutmayı bilmeyen ne kadar sol zihniyetli varsa adliyelere doldurdu.Gecin siz bunları
    0
    0
    Yanıtla
  • Hangi kantın peşkeş çekildi. Bir açıkla da bilelim.Hilmioglu dönemi kantın fiyatlarını bir incele şaşırırsın. Hilmioglu kimseye iltimas geçmedi. O kantinleride üç kat pahalı verdi. Ayrıca orada bulunan Esenlik sirketinide kantın alanlara yaptırdı. Tam bir devlet adamıydı. Hilmioglu dan sonra bütün kantinler hiç bir gerekçe gösterilmeden havadan sudan gerekçelerle ellerinden alındı. Verilen 1.5 trilyon para halen alınamadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Ağbaba bir de Fatih Hilmioğlu dönemini hatırlatalım tüm ilanların hem tek kişiye hem de birilerinin akrabalarına çıkıyordu kapı, bunlar CHP nin alışık olduğu şeyler kendi yaptığınız şeyler çamur atmaktan vazgeçin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıza soylu (3 yıl önce)
    https://www.ilan.gov.tr/detay-personel-alimi-akademik-kadro-ve-egitim-ilanlari-akademik-personel-alimlari-inonu-universitesi-14-ogretim-uyesi-aliyor-826434.html?searchText= Sayın ağbaba bu olay İnönü de gerçekleşti bildiğim kadarıyla ya yanlış biliyorsunuz ya da hedef şaşırtıyorsunuz. Siz bir milletvekilisiniz yapmanız gereken gerçekleri yazmak hedef şaşırtmak değil amacınız ne acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıza Boylu (3 yıl önce)Rıza soylu isimli kullanıcı yorumuna
    Sui misal emsal olamaz. Kötü örnek, örnek olamaz. Bir kurum ya da kişi, haksızlık, adaletsizlik yapıyor diye bir başka kurum ya da kişi, haksızlığı, adaletsizliği meşruymuş gibi gösteremez. Siz adaletsizliği bir başka adaletsizlikle meşrulaştırmak yerine Veli Bey'in iddialarının 'yalan' olduğunu söyleyebiliyor musunuz? Hayır.... Ee daha ne konuşuyorsunuz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Ağbaba yine sadece Malatya yı vurma derdinde, bir iddia atıyor ortaya yani çabur atıyor izinin kalmasını bekliyor, Ağbaba attığı iddiayı ispatla mesuldür, eğer ispatlayamayacağı yalan bir iddiayı ortaya koyuyor insanları kandırıyor ise ki yapıyor bunu, Malatya mızın düşmanıdır. Ne zaman Malatya için iyi bir şey yapılsa bir de bakıyorsunuz ki karşısında Ağbaba var amacın ne Ağbaba, Malatya da 2. Bir üniversite olmasını en baştan beri istemiyorsunuz, bugün de bu ikinci üniversitenin bir istihdam kapısı olduğunu gördünüz oradan mı vurmaya çalışıyorsunuz, Siz isteseniz de istemeseniz de Malatya Turgut Özal Üniversitesi Malatya'mızın vazgeçilmez bir değeridir, bir eğitim yuvasıdır ve siz ister isteyin ister istemeyin bu üniversite ülkemize yeni Turgut Özal'lar yetiştirecektir. Peki şimdi bir bakalım bu üniversite Malatya'mıza kurulduğu andan itibaren Malatya'mızda neler değişti, Dünyanın Kayısıya bakış açısı değişti, kayısımıza artık doğal bir ilaç olarak bakılıyor, aynı zamanda Kayısı Çekirdeği'nden kahve üretiliyor, bu kayısı geçmişten beri bu coğrafya da peki bunu neden kimse yapmadı bugüne kadar neyse bir Covid süreci yaşanıyor en güncel konumuz(çünkü yaşanan tüm olaylara duyarlı bir üniversite Malatya Turgut Özal Üniversitesi) Covid sürecinde en önemli tedbirler alınarak maske üretilerek, tahrişi önleyen dezenfektan üretilerek ihtiyaç duyulan yerlere gönderildi ve sürekli toplumu bilinçlendirici mesajlar verildi, peki eğitim aksadı mı, tabi ki hayır eğitime hiç duraksamadan hatta daha etkili yöntemler denenecek devam edildi, bu süreçte kendi yazılımlarını üreten Malatya Turgut Özal Üniversitesi Uzaktan eğitimi kendi yazılımları olan sistem İle sağladı, bu sitemi bir tek ders vermede de kullanmadılar, konferansları sosyal aktivitelerde iptal edildiği bu günlerde online olarak toplantılar, konferanslar, Sempozyumlar hatta birisi Kayısı Sempozyumu, bayramlaşma programları hatta online mezuniyet programı bile yapıldı ve bu konuda Malatya Dünyaya örnek oldu. Bir de Tıp Fakültesi var, ikinci yılında Tıp Fakültesi açmak çok zor bir şey Malatya mıza bir Tıp Fakültesi daha kazandırdıklar, sağlıkta öncü şehir olacak inşallah Malatyamız. Tabi ki Ağbaba bunları görünce kıskançlıktan olsa gerek hemen çamur atmaya başladı. Bir çamur attın Ağbaba ispatla bunu hakka girme... Malatya mızın gelişmesine engel olma... Rabbim hem rektör hanımdan hemde bu üniversiteyi kuranlardan razı olsun yolunuz açık olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (3 yıl önce)
    Sayın Ağbaba yenimi oldu sanıyorsunuz çok değil 5 6 yok evvelde İnönü Ünversite sindede kişiye özel olarak hazırlanmış kadro verildi Hemde memur kadrosu araştırılsa hemen ortaya çıkar
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin Şenyiğit (3 yıl önce)
    Türkiye'de tüm üniversiteler aynı şekilde kadro ilanı yayınlıyor. Lakin Ağbaba'yı bu kez çok kötü yönlendirmişler. Ağbaba'nın yerinde olsam İnönü'deki genel sekter tarafından yürütülen yapılanmaya bakarım. İnönü'de kimlerin nasıl alındığını bir araştırsın. Nedense ağbaba oraya hiç yaklaşmıyor. Özal'a doktor alıyorlar sonuçta adam doktor gelip hastanede doktorluk yapacak. Aynı anda Malatya'da 41 tane akademisyeni getirmekte olan veya onlara akademik kadro veren Aysun hocayı tebrik ediyorum. Sonuçta 41 tane doktor geliyor, bunlar araştırma yapacak, insanları muayene edecek. Ağbaba niye bu kadar rahatsız olmuş, bence adamı bu kez çok kötü yönlendirmişler. Ağbaba gidip bütün üniversitelerin son 1 aylık ilanlarına baksın zadece, hepsi aynı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (3 yıl önce)
    Sanki Malatya'da doktor yokmuş gıbı adıyaman dan doktor getırtıyorlar İlk önce malatya ya hızmet edecek bırılıerını bulun
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyaman'dan geliyosa ucu Menzile dayanıyordur, yeni cemaatimiz de o, çok yakın bir zamanda onlarada inandık kandırıldık denir kurtulurlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Blnt 44 (3 yıl önce)
    Sanki kim olsa kendi adamını yerleştirmiyor bu dünyada gücü gücü yetene sanki herkes Hakkı savunuyor hak adalet ahirette görüşürüz herkes kendi hesaba çekilecek yalan dünya insanları nasıl kandırıyor kimse sütten çıkmış ak kaşık değil
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulkadir (3 yıl önce)
    hayret ağbaba turgut özalın yaptığı bir işe karşı çıktı çok şaşırdım. kurulduğundan beri bir gazla gidiyor turgut özal üniversitesi neredeyse covid aşısında oxfordla yarışıyor bazı kesimlere göre... ne hikmetse bu üniversite kurulduktan sonra inönü üniversitesi hep olumsuz haberlerle anıldı... umarım iki üniversitemizde polemikten uzak bilim üreten bir yapıya kavuşması hepsi ülkemizin değeridir ehil ellerde yükselmeli...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Sayın Ağbaba, size eski adalet bakını Mehmet Moğoltay'ı hatırlatsam nasıl olur? Cevap veremediniz değil mi? Sizin bu memlekette söz söyleme hakkı var mı? 28 Şubat'ları hatırlar mısınız? Eeee el insaf yahu... Daha ne dideyeyim.. Bu memlekette "Arif"lerde vardır herhalde....
    0
    0
    Yanıtla
  • Senin yorumuna yuhh diyorum Hakan bey. Kadrolar sadece Moğultaycılara mı kapalı demek istedin beyefendi? Başvuru yapıp da dışarıda kalacak olan Herkes CHP li mi sence? Bir tek başvurusu kabul edilecek olan mı MÜSLÜMAN sence? GİREN MÜSLÜMAN GİREMEYEN SOLCU MU? Bu ne biçim mantık? MİNARE çalınmış hele kılıfa bak. 28 şubatta Eceviti, sonrasında da gelen hükümeti destekleyenler bu kadroları işgal ederlerse ne olacak?
    0
    0
    Yanıtla
  • akp döneminde her bakanın bakanlığın partizanlıkta moğultayı kırka katladığını bir tane bile karşıt grüşten insana ekmek vermediklerini sanki görmedik yaşamadık. kpssde 90-95 puan alanları mulakatlarda kasten düşük notlar vererek 55 puanlıları hakim savcı yapan kimdi? Hakan at gözlüğüyle bakmaya devam et sen kardeşim sizi besleyen bu sığ görüşünüz çünkü
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Ne bekliyodunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Aydın (3 yıl önce)
    Sn ağbaba madem o kadar hakkaniyetli izmir aydın ve birçok belediyelere baksın kimse aptal deil kendisini severim ancak bazı konularda çok bilgi fakiri taraf oluyor kendisşnden beklentim araf olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahir Can Koca (3 yıl önce)
    Sayın Ağbaba sizi tebrik ederim. sanki Türkiye de ilk defa bir şey yakalamaşsınız gibi konuşmuşsun. Yahu güzel adam uzağa gitmene gerek İnönü Üniversitesinin tüm ilanları bu şekilde çıkıyor. 10 yıl öncede böyle çıkıyordu, şimdide böyle çıkıyor. Onlar için neden hiç sesiniz çıkmadı yada çıkmıyor. İ
    0
    0
    Yanıtla
  • Sui misal emsal değildir. Kötü örnek, örnek değildir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalim44 (3 yıl önce)
    Görünen köy kılavuz istemez, Sn Veli Ağbaba haklı,kim söylerse söylesin haklı, işte bu milletin hali bu herşey ortada,biz iş için ekmek parası için dört takla atalım rektör vs vs adamları yakınları en iyi göreve makama getirilsin, Adalet bunun neresinde
    0
    0
    Yanıtla
  • KOVID44 (3 yıl önce)
    Ne yazikki agbaba haklı...hersey ortada
    0
    0
    Yanıtla
  • Arkadaşın biri moğultay demiş buna kızanlar olmuş Ek yapayım Seyfi Oktay İsmail Cem hikmet çetin Bulunduğu görevlerde neler yapmışlar tek tek burda yazamam Araştırın lütfen Sayın veli ağbaba ya gelince 2020 de olduğumuzu hatırlatayım sayın ağbaba Sizin partinizin ne adaleti ne milli eğitimi ne ekonomisi ne içişleri bu zamanda iş yapmaz artık 3 yaşındaki de 100 yaşındaki de herşeyi bilecek kadar yeterli bilgiye sahip Chp bile artık sağa doğru kaymaya başladı sadece oy uğruna Yoksa sağ ile ilgisi alakası yok örnek mi İş tuttuğu partilere bakın yeter Daha yeni bir kurultay yaptınız söylemlere bakıyorum hep aynı sözler içinde ülke menfaatine tek bir söz yok Sadece karalama Birde bu kurultay bi slogan çıkardı iktidar yürüyüşü Bu bile sözde bir deyim olmaktan daha ileri gitmiyor Çünkü tamamına yakını biliyor ki Chp bu ülkede iktidar olma şansına hiç bir zaman sahip olamayacak O şansını belki doğru düzgün muhalefet ederek birazcık yükseltir hepsi bu Sayın vekilim başka bir Türkiye yok fikriniz düşünceniz tüzüğünüz ne olursa olsun Puan arttırmak için sadece doğru muhalefet yeterli
    0
    0
    Yanıtla
  • AKP li olup da bu kadrolara başvurması istenmeyenler CHP li mi sizce? Kadroya alınmak istenen o şanslı doktorların haricindekilerin hepsi CHP li mi? İyi öyleyse. Diğer başvuru sahipleri siyasi durumlarını yeniden gözden geçirsinler.
    0
    0
    Yanıtla