SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Herkes Ziyarete Gelebilir"

0
Güncellendi - 2017-09-10 02:47:26
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’daki Ceylan Üretim İstasyonu, özellikle öğrencilerin ilgi odağı haline geldi. İstasyonda ayrıca doğada bulunan birçok yabani hayvan da rehabilitasyondan geçerek yeniden doğaya salınıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü Malatya Şube Müdürlüğüne bağlı Ceylan Üretim İstasyonu 2005 yılından itibaren hizmet vermeye devam ediyor. Malatya-Sivas Karayolunda bulunan ve 60 hektar alan üzerine kurulu istasyonda şuanda 36 adet ceylan bulunuyor. İstasyonunda yeterli üretim popülasyonuna ulaşılması ile birlikte ceylanlar değişik bölgelerde doğal yaşama bırakılacak.

Yabani hayvanlar tedavi ediliyor

Ceylan üretiminin yanı sıra doğada yaralı olarak bulunan yabani hayvanlar da istasyonda rehabilitasyona giriyor. Çeşitli bölgelerde doğada yaralı olarak bulunan 5 adet karaca, 4 adet yaban keçisi, 1 adet yaban koyunu ve 1 adet de kızıl geyik istasyona getirilerek tedavi altına alındı.

Milli Parklar Şefi Erol Hurman, üretim istasyonunda ceylan haricinde yabani türlerin de olduğunu ifade ederek "Doğada yaralı olarak bulunan ve buraya getirip tedavi ettiğimiz türler de var. Bu türleri buraya getirmemizdeki amaç, rehabilitasyonlarını yapıyoruz ve doğal uyumu gerçekleştirdikten sonra tekrar doğaya salıyoruz" dedi.

2005 yılında hizmete giren Ceylan Üretim İstasyonunda bir adet gözetleme kulesinin de olduğunu dile getiren Hurman, gelen ziyaretçilerin burada bulunan teleskop ve dürbünler ile üretim alanındaki ceylanları yakından görme imkanı bulduğunu söyledi.

Ziyaretçi sayısında her geçen gün artış yaşanıyor

Özellikle son dönemlerde ziyaretçi sayılarında artış yaşandığını da belirten Hurman, başta öğrenciler olmak üzere çevre illerden de gelen vatandaşların burada yabani hayvanları ve ceylanları daha yakından tanıma fırsatı bulduğunu dile getirdi.

Üretim tesisine girişlerin tamamen ücretsiz olduğunu da belirten Urman, isteyen herkesin buraya gelerek yaban hayatını tanıma fırsatına erişeceğini söyledi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • M.Kadıoğlu (7 yıl önce)
    Sebep olan dan ve yapan dan Allah razı olsun çok güzel bir tesis geliştirilmesi gerekir
    0
    0
    Yanıtla