SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'İçme Suyu Kaynakta Normalleşti, Depolarınızı Temizleyin'

'İçme Suyu Kaynakta Normalleşti, Depolarınızı Temizleyin'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; bireysel içme suyu depolarının acilen temizletilmesi gerektiği vurgulandı. MASKİ’ye ait tüm içme suyu depolarında gerekli hijyen ve temizleme çalışmalarının tamamlandığının belirtildiği yazılı açıklamada Gündüzbey Kaptaj Tesisi içme suyu ana kaynağının 6 Şubat depremi öncesi NTU (Suyun bulanıklık değeri) değerlerine ulaştığı kaydedildi.

MASKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklama şöyle:

“KAMUOYUNUN DİKKATİNE…

Çok Kıymetli Hemşehrilerimiz;

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından şehrimizin içme suyu ihtiyacını karşılayan Gündüzbey Kaptaj Tesisi içme suyu ana kaynağımızda bulanıklık oluşmuştu. Deprem sonrasında bugüne kadar çeşitli büyüklükte artçı depremler meydana gelmiş ve hala devam etmektedir. Laboratuvar ortamında yapılan incelemeler neticesinde kaynak suyumuzun içine herhangi bir yabancı madde karışması söz konusu değildir. Kaynak suyumuz 6 Şubat depremi öncesi NTU (Suyun bulanıklık değeri) değerlerine ulaşmıştır. MASKİ Genel Müdürlüğümüze ait tüm içme suyu depolarında gerekli temizlik ve hijyen çalışmaları tamamlanmıştır. Apartman ve sitelerde bulunan bireysel içme suyu depolarının acilen temizletilmesi gerekmektedir. 

Son zamanlarda suyun bulanık aktığına dair sosyal medya kanallarında paylaşımlar yapılmaktadır. Görünen o bulanıklık bireysel depoların temizlenmesi esnasında oluşan bir durumdur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bülten

FOTO: Malatya İçme Suyu kaynağı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Çavuşoğlu (11 ay önce)
    Dilekte hala su mil akıyor depo yok şebekeden kullanım.Açıklama yapıyorsunuz ama asılsız .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • bek (11 ay önce)
    Bizim su bulanık akıyordu depoyu temizleyelim dedik.depoyu aradık bulamadık.sonra aklıma geldi ki bizim evde su deposu yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (11 ay önce)
    Su hala çamurlu olarak akıyor diyenlere bir hocamız suyu bir kaba aktarın çamuru çöktürüp öyle içebilirsiniz demişti.Bunu uyguluyabilirsiniz.
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Mlx (11 ay önce)
    Yaa arkadaş ntu değeri falan bilmez vatandaş.suyu içelim mi içmeyelimmi.onu açıklayın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (11 ay önce)Mlx isimli kullanıcı yorumuna
    Su hala rezil akıyor nasıl desinler için
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hkn (11 ay önce)
    1 kuruştan ton dediniz sayaçları bir okuyup sıfırlayın sonra kirli suyu normal fiyattan odemeyek.ayrica doğalgazda okunmadı ondanda şüphelerim var.mayis bedavaydi okunmadı.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Dün gelip okudular. 150 lira ödeyeceksiniz yazıyor. C.başkanı kararnamesi ile 180 liralık faturadan 30 lira indirim yaptık yazıyor. Bu nasıl Mayıs ayı doğal gaz bedavadır. Resmen milletle dalga geçiyor böyük başkan ve ekibi.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Ali (11 ay önce)
    Depoları, suyu zamanında kesmeyen; şebekenin balçıkla dolmasına neden olan belediye temizlesin ve vatandaşın kayıplarını tanzim etsin.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Özgür (11 ay önce)
    Bence maskı yanlış yapiyor yıkık ve yıkılan evlerin suyunu keseceksiniz insanlara yani malatyada yaşayanlara mesaj atacaksınız içme suyu saatleri olacak su bulamıyoruz kardeş
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Kayısı adam (11 ay önce)
    Maşallah , 2008 de oraya girip sonuna kadar gitme imkanım oldu Allah ın resmen büyük bir hikmeti, su saç kılı kadar yarıklardan kayalardan çıkıp o havuzda toplanıyor, Allah ım o suya zeval vermesin inşallah resmen o suyun kokusu içmesi gözümde canlandı.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Batu (11 ay önce)
    Ne zaman çok yağmur yağsa sularımız tekrar çamur akıyor herkesin deposu olmadığına göre bence bu durumu bir araştırın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Rıza aktaş (11 ay önce)
    Bizim apt deposu bile yok .Niye su bulanık geliyor.Suçlu depolar mi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandaş (11 ay önce)
    Battalgazi yolu üzerinde bulunan Bağcılar mahallesi Konteyner kent d bulunuyoruz burda su başli başina bir sikinti içme suyu on gün de bir dağıtılıyor hergun 20 TL verip on ltre su aliyorum Maski keşke haberin altnada yazasaydi suyu icebiliirsinz diye normal değer ulastda kontynr kentde halen bulank akiyorr n ypabilirz birde bu konteyner kentlere tonajlı su deposu modada millet suyunu karsilasa nsl olurdu acba
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Yunus (11 ay önce)
    Tr-326 kodu ile kayıt altına alındığı iddiası olan birinin bu kurumda olması korkunç. Umarım iddialar doğru değildir. Borca battık diye bizi ele mi geçiriyorlar diye korkuyorum. İnşallah yanılırım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (11 ay önce)
    Maski dilekçelere cevap ver. Ne kadar boş bir kurumsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mahmut (11 ay önce)
    evde depo da yok direk şebeke den geliyor suyun kaynağını bilmem hala su bulanık maski isterse birde normal şebekede gelen suyu analiz etsin
    %100
    %0
    Yanıtla