SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'İçme Suyu Kaynaktan Bulanık..'

'İçme Suyu Kaynaktan Bulanık..'
A- A+ PAYLAŞ

MASKİ, kaynak suyu olan Malatya içme suyunun kaynaktan bulanık çıktığını, yapılan tahlillerde içme dışında kullanılabileceğini, yeraltı suyu olan kaynağın artçı depremlerin sürmesi nedeniyle bulandığını duyurdu.

Bazı vatandaşların, Malatya içme suyu kaynağının baraj ya da yer üstü kaynaklardan temin edildiğini zannederek, bulanıklığın giderilmesini istedikleri görülürken, Gündüzbey Pınarbaşı'ndaki kaynaktan çıkan suyun süren artçı depremler nedeniyle bulanık olduğu hatırlatıldı.

yapılan açıklamada, artçı depremler nedeniyle içme suyu kaynağının tekrar bulandığı belirtilerek, “Sağlık Bakanlığı, Su Yönetimleri Genel Müdürlüğü ve Kurumumuzun kendi laboratuvarında yaptığı mikrobiyolojik ve kimyasal tahlil sonuçlarında herhangi bir olumsuz bir bulguya rastlanılmamıştır.” denildi. Açıklamada, “İçme suyu haricinde kullanma suyu olarak kullanmakta sakınca yoktur” ifadesine de yer verildi.

MASKİ Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yapılan açıklama şu şekilde:

“Çok Kıymetli Hemşehrilerimiz; Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından şehrimizin içme suyu ihtiyacını karşılayan Gündüzbey Kaptaj Tesisimizde bulanıklık oluşmuştur. Artçı depremlerin devam etmesinden dolayı kaynağımız tekrar bulanmıştır.

İçme suyu kalite parametrelerine göre, suyun içme suyu olarak kullanılabilmesi için NTU olarak ifade edilen suyun bulanıklık değerinin 1'in altında olması gerekmektedir. Sağlık Bakanlığı, Su Yönetimleri Genel Müdürlüğü ve Kurumumuzun kendi laboratuvarında yaptığı mikrobiyolojik ve kimyasal tahlil sonuçlarında herhangi bir olumsuz bir bulguya rastlanılmamıştır. İçme suyu haricinde kullanma suyu olarak kullanmakta sakınca yoktur. Klorlama ve analiz çalışmalarımız kesintisiz devam etmektedir.

MASKİ Genel Müdürlüğü olarak bu süreçte şehrimizin içme suyu ihtiyacını karşılamak için su tankerleri ile su temini sağlamaya devam ediyoruz. Sularımız içilebilir hale geldiğinde bilgilendirme yapacağız.

Alt yapı ile ilgili istek ve taleplerinizi Alo 185 Çağrı Merkezimizi arayarak iletebilirsiniz.”

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Malesef Malatyalı (1 yıl önce)
    Yönettiği şehri tanımayan. Acil eylem planı olmayan yeteneksiz insanlar. Sanki bunlardan sonra gelenler farklımı olacak. Memleketten adam çıkmıyor
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Anca bahane üretirsiniz o sizin sorununuz hiç birşey yapamıyor sanız size akıl vereyim artçılar durana kadar geçici arıtma tesisi kurun suyu öyle verin
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Gurkanin istifa etmesi için bir sebep degilmi? Hani alternatif su kaynagi. Hani Expo, hani pano!!!
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Asad (1 yıl önce)
    Bir B planı olmayan, keşkesi olmayan yöneticilerimiz şimdi ne olacak, arkçılar 1 yıl sürerse, Malatya da nereye sondaj yapsan su çıkar ama pardon keşkeniz yoktu
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Ziya (1 yıl önce)
    Özgür Özdemir Yeşiltepe'de onlarca sondaj vurmuştu, onlara beton mu döktünüz? Selahattin Gürkan 2 sene önce alternatif bir kaynak bulduk kaptaj yaptık, saniyede bilmem kaç ton su akıyor açıklaması yapmıştı, o kaynak kurudu mu yalan mı çıktı noldu? Niye bir çözüm bulunması için DSİ'den, İSKi'den destek almıyorsunuz? Veysel Eroğlu veya Özgür Özdemir'i acil davet edin danışın, zaman gurur zamanı değil belki de bir yıl boyunca çamur akacak.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Malatya'nın yerlisi (1 yıl önce)
    Dere kenarlarında içki içildi dereler kurudu.sukur etmedik suyumuz bulandı birazda kendimize hesap soralım devlet devlet devlet demekle bitmiyor önce aynaya bakalım
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Yav bi ….
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Ahmet kaya (1 yıl önce)
    Sevgili Maski yetkilileri artçı depremler 1 yıl sürecek.Yani 1 yıl çamurlu su akacak çeşmelerden.Plani ona göre yapın.Millet deniz suyunu artırıp içme suyu yapıyor.Ters ozmoz denen bir yöntem var.Zaten Malatya 'nin suyu lezzetli ama aşırı kireçli.Yazin gelen su faturası ile doğalgaz faturası aynı.Gaz Rusya'dan su Gunduzbey den geliyor.Vatandastan bir ton su parası alıyorsunuz.Kaliteli bir arıtma sistemi kurun Malatya'ya.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Malatyada denizmi var
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (1 yıl önce)Muhammed isimli kullanıcı yorumuna
    O kafar laftan denizi mi anladın sadece.onuda yanlış anlamışın hacı !
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Benim keşkem yok!!!! Şu olsa ne olur olmasa ne olur!!!!
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Hkn (1 yıl önce)
    Ben daha bir tanker görmedim .içme suyu için .Maski idarecileri tahsilatlari nasıl yaparimi dusunmuyorsa ben bişey bilmiyorum.bulanik suyu nasıl tahsil edecekler acep vanadan geçiyor.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • ali (1 yıl önce)
    malatyanın bi suyu vardı onu da koruyamadınız desene..
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Fikret (1 yıl önce)ali isimli kullanıcı yorumuna
    Depremden nasıl koruyacaklar suyu bi projen varsa anlat dinleyelim
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Biz anlatırız da sen ve senin yöneticilerin anlar mı onu bilmiyoruz işte.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Milidyalı (1 yıl önce)
    Ya tamamda kardeşim, Koskoca Malatya neden tek bir su kaynağına muhtaç bırakılıyor. Neden alternatif su kaynakları inşa edilmedi. Allah etmesin yarın bu su kaynağı yönünü değiştirip kaybolursa ne olacak Malatyanın hali..Bunu belediye başkanımız bize açıklayabilirmi.
    %88
    %12
    Yanıtla