SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İçme Suyuna Yüzde 25 Zam

İçme Suyuna Yüzde 25 Zam
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ocak ayından geçerli olmak üzere suya yüzde 25 zam yaptı. Buna göre Malatya’da suyun ton fiyatı 6,97 TL’den 8,71 TL’ye çıkarılmış oldu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak ayı toplantıları sürerken, Meclis Başkan vekili Selim Pilten başkanlığında toplanan Büyükşehir meclisinde şehir merkezinde yaşayanları üzen karar alınırken, kırsal mahallerde yaşayan vatandaşlar için ise indirim önergesi verildi.

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından meclise sunulan teklifte artan maliyetler gerekçe gösterilerek su ücretlerine zam yapılması talep edildi. Mecliste söz alan MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, artan maliyetlerden dolayı su fiyatlarına artış yapmak zorunda kaldıklarını ifade ederek “Daha yüksek artış istemiştik ama uygun görülmedi. Biz yüzde 60-70 zam oranı istemiştik, yüzde 25 bu yıl yeterli denildi. Bunun dışında biz yatırım yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Genel Müdür Mert, şehirdeki aboneliklere yüzde 25 zam geldiğini ancak bunun yanında kırsal mahallelerin ise yüzde 50 indirimli su kullanmaları için önergelerinin komisyona havale edildiğini söyledi. Şuanda bütün köylerin 1. bölge olarak göründüğünü ve bununla ilgili bir düzenleme yaptıklarını belirten Mert, “Biz bununla ilgili diğer büyükşehirleri de araştırdık. Tek tarife uyguluyorlar ama biz kırsallarda yüzde 50 indirim, birinci maddeyi komisyona havale ettik. Kırsalı tekrar merkez dışında değerlendirip meclise getireceğiz. Tarife şeklini bu şekilde uygun gördük" dedi.

Öte yandan belediye meclisinin suya yüzde 25 zam kararı Malatyalıların tepkisine yol açtı. Birçok vatandaş sosyal medyada ve haber yorum köşelerine alınan zam kararını eleştirdi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

54 yorum yapılmış

  • Hasan (1 yıl önce)
    Yapın zamlarinizi bakalım
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (1 yıl önce)
    Onlar konuşur akepe yapar
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Su elektrikten çok geliyor.dogal gaz yurt dışından geliyor elektrik doğalgazdan üretiliyor .su gunduzbeyden.onlar özel şirket sen belediye bu nasıl bir iş.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Asgari ücrete boşuna mı zam yapıldı!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Destan șehir diye diye fiyatlarda destan oldu...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • F-D (1 yıl önce)
    Kendi memleketimizde kendi kaynak suyumuzu neredeyse en yüksek rakamlarda içiyoruz şaka gibi rezil bir durum !
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Maski yetkilieri elazığ Belediyesi'nin m3 fiyatına birde Malatya'nın m3 fiyatina baksinlar baskanin.jeton basın dediği neden bunu Elazığ belediyesinden sorup haber yapmaz su fiyatlarini haber yapmaz.ama neden haber yapsinki jeton sayiları düşer sonra
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Sakın TUİK e haber vermeyin, sahte enflasyon rakamları sapacak diye üzülürler !
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    SAYIN:Maski genel müdür bey %25 zam bence çok az oldu gelin bunu %70 yapalım çünkü niye buluyorsunuz atıks KDV saat bakım VS gibi bunlarıda ekleyin Allah bunların hesabını yarın musalla taşında soracaklar nasıl bilirdiniz hakkınızı helal edermisiniz haram olsun çünkü kul hakkıyla rabbimin huzuruna varacaksınız bu hayat geçici kimseye baki değil koltuk
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Huzur (1 yıl önce)
    1 kuruşum geçiyorsa haram zıkkım olsun
    %89
    %11
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Yeni Malatyasporun giderleri nasıl karşılanacak? Beceriksiz yöneticilerin klübe yükledikleri borcun faturasını kim ödeyecek? Futbolcuların alacaklarını kim ödeyecek? Takımın ulaşım, konaklama vs. giderlerini kim karşılayacak? Takımı bu hale getiren iki defa küme düşüren Adil Gevrek ödemeyecek herhalde? Belediye suya zam yapmasında ne yapsın?
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Şehit Fevzi (1 yıl önce)
    Yazın su 80 lira geliyordu bu kış ayında 180 lira geldi.adamlar üç zamin birini açıklıyor tepkiye bak.elektrik doğalgaz zaminida deme.yazin kimse ayikmadan doğalgaza yüzde yüz otuz zam yap kışında suyun az kullanılacağı zaman da suya zam.seytan bunlardan daha saf
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Personeline %15 verip suya %25 zam yapan başkana selam olsun bedava suya zam yapıyor
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Serkan (1 yıl önce)
    Geç kaldınız ha..şu millet ne çekiyor sizden
    %94
    %6
    Yanıtla
  • bulent (1 yıl önce)
    aylık efe tüfe zammına birde %25 yuh yazıklar olsun..masrafı neyki
    %95
    %5
    Yanıtla
  • O.a slcn (1 yıl önce)
    Sanada 24 ay kaldi gitmene sayin gürkan
    %90
    %10
    Yanıtla
  • KÖYDEN ATIKSU PARASI (1 yıl önce)
    Köylerden atıksu parası alınıyor kanalizasyon olmadıgı halde köylü kendi imkanlarıyla kepçe tutup kuyu açtırıyor maski atık su parası alıyor kirleten öder yasası altında yasa diyor yapmış oldugunuz çalışma ve kanal yapımından dolayı atık su parası alınacaktır tabiki köylü milletin efendisidir sesi cıkmadıgı için her türlü alınıyor neden kirleten öder yasası
    %88
    %12
    Yanıtla
  • HER AY SUYA ZAM VARDI (1 yıl önce)
    Suya her ay zam yapılıyor efe tüfeye göre zam zaten vardı şimdi yapılan zam neyin nesi birde hat bakımı ücreti alınıyor oda su sayacı ücreti niye bunları iptal etmiyorsunuz vatandaşa zülümdür zalimin zülmü er veya geç son bulacaktır
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Adliyeci (1 yıl önce)
    Ankara belediye meclisindeki AKP liler gibi indirim yapamadılar mi. Hala şükredin diyen şükürdür tayfa Allah ceza verecek.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • errugrul (1 yıl önce)
    geçen yıl yapılan zamdan sonra bldy bşk bundan sonra yıllık zam yapılmayacak,aylık yapılacak diye basın açıklaması var.Nisan 2022 ayından itibaren bu uygulamaya geçilmiştir. faturalarınızı kontrol ederseniz bu uygulamanın yapıldığını görürsünüz.ilgili haberi arşivlerden bulabilrisiniz
    %88
    %12
    Yanıtla
  • murat (1 yıl önce)
    Sanayi elektrigine İNDİRİM, suya ZAM. Bu ne çelişki.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • mahmut (1 yıl önce)
    asgari üücrete herkese zam geldi suya gelince mi sorun oluyor tüm illerden en ucuza biz kullanıyoruz şükredin
    %6
    %94
    Yanıtla
  • Bizim zamlarida sen öde aktrol
    %93
    %7
    Yanıtla
  • En masrafsız su Malatya’dan çıkıyor bunu bilyormusunuz konuşuyorsunuz birde kota koymuşlar kalabalık ailelerin günahı nedir yazık günah haksızlık başını almış gidiyor orda el kaldıranların tuzu kuru böyle durumlar aleyhinize işliyor yada bilerek yapılıyor!!!
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Abdullah (1 yıl önce)mahmut isimli kullanıcı yorumuna
    Trol çocuk
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Maaşa gelen zam önceki enflasyonun yanından bile geçmiyor trol!!Kaç maaş alıyorsun?
    0
    0
    Yanıtla
  • Avşar bey (1 yıl önce)
    Garip olan en cok yatırım yapılan yer merkez haricindeki kırsal bölgeler onlara %50 indirim merkeze %25 zam merkezde oturan vatandaşın suçu ne acaba yatırım daha çok yapıldığı yere indirim daha az yapıldığı yere zam.... İkincisi Başkan her konuşmasında belediyemizin para sıkıntısı olmadığını söylüyor neden zam yapıyorsunuz ozaman ? Üçüncüsü sayın başkan maskiye bir el at sana zahmet garip bı hal almaya başladı böyle giderse ne akparti ne belediye nede maski kalacak.... herşeyi kaybedeceğiz...
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Erol (1 yıl önce)
    Büyükşehir Meclis üyeleri hiç mi biri tepki göstermedi. Biri demi olmaz demedi.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Aydın (1 yıl önce)
    İnsaf be.Diğer büyük Şehirlerde araştırmalar yapmışlar ona göre zam yapmışlar. Utanın. Malatya gibi Dünyada kaç tane şehir var. Şu Kozluk tan geliyor Alllah vergisi el değmeden dağılıyor ne nasraf ettiniz. Biz İstanbul u geçtik. Orada barajlar dolacak pompalanip şehire şu verilsin. Eğer bu su olmazsa Malatya da suyun tonunu 20 liradan içeriz. Suyu dagitmada ne masraf ettiniz.Suyu barajdan mı pompaliyorsunuz.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Adıyamanlı muhammed (1 yıl önce)Aydın isimli kullanıcı yorumuna
    Evet Allah Vergisi ama O suyun dagitimi depolari sebekeye verilmesi Vs isci masraflari felan onu dusunen yok
    %16
    %84
    Yanıtla
  • Su depolara sırtıyla mı getiriyor.Kaç kişi çalışıyor.Kozluk tan çıkıyor.Şebekeye geliyor.Burada bir klorlama var.Su kendiliğinden 12.kata kadar çıkıyor.Elektrik masrafı bile yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Büyükşehir belediye başkanımız hizmette değil zam yapmakta yarışıyor, zamdan başka bir iş yaptığı yok.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Hayrola (1 yıl önce)
    Mide bulandı su bulandı akp bulandı ehveni şer diye diye verilen oylar akp siyasetini adam kayırma iltimas yolsuzluk bunları kapatan milli duygular iha siha mmu amma velakin cana tak etti bu enflasyon pahalılık sonu hayır ola.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • DELULER (1 yıl önce)
    Ey belediye başkanı barajlara arıtma tesisi mi kurdun oradan pompalayıp masraf ettin yoksa üç yüz beş yüz km uzaklıktan borular ile sunu getirdin yok hiçbiri değil, dağdan doğal yoldan şehir merkezine beş on km öteden şehire zahmetsiz dağıtıyorsun, dolar ile Euro ile veya altın ile almıyorsun bu suyu ki yüzde yirmi beş zam koyuyorsunuz, işte bizim milletimizin hatası burada itiraz yok tepki yok kuzu gibi.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • vatandaş (1 yıl önce)
    Bence az olmuş.Elimde böyle bir kitle olsun ekmek su dışında birşey vermem.Neylerine yetmiyor.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Baba 44 (1 yıl önce)
    Herkesden özür dilerim. Oy verirken kolum kirilaydi vermeyeydim birdha tövbeler tövbesi olsun.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Baba 44 (1 yıl önce)
    Ocak ayınn ilk haftasında fatura ya fiyatları yansitp snra resmi görüşme zammı da bgn kamuoyuna duyuruldu
    %95
    %5
    Yanıtla
  • mustafa (1 yıl önce)
    herşey çokk eyii
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Demir Lüle (1 yıl önce)
    Yatırım içinmiş . Eğer gelirin %30 u yatırıma gidiyorsa çıkar kapalı çarşının üstünde havlarım. Bu kadar da zam değil dürüstçe konuşmamak olmaz.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Feryat (1 yıl önce)
    Yazık Malatya lılara çok yazık. Geçen yıl 100_120 tl. Su faturası geliyodu. Şimdi 150_160 tl gelir.çok pahalı çoookkk. 2 yıl öncesini çok arıyoruz. Nasıl olacak buiş.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • dün ödedim 150tl geldi. 200-250 gelir en az artık.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • berk (1 yıl önce)
    Masallah.çok.gec.kaldilar.yarin.ekmeke.de.zam.verecekler
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı 44 (1 yıl önce)
    Sayın başkan sen ne yapmaya çalışıyor reis bitirmek istiyorsan açıkça söyle yanlış yoldasın belediye işçileri senin yüzünde farklı partiye oy verecekler
    %83
    %17
    Yanıtla
  • bek (1 yıl önce)
    Zaten her ay enflasyon oranında zam yapmiyormuydu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Pırasa (1 yıl önce)
    Neden Ankara'da aski ve İstanbul'da iett zarar ediyor dediği halde indirim için el kaldırdınız. 25 az gelir 50 yapın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Artık şu İstanbul ve ankarayı örnek olarak vermekten bıkmadınız mı bize ne İstanbul ve ankaradan oradaki işleyişle burası aynı değil anlayın artık
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Bayrak dalgalanıyorsa vatandır hepsi aynıdır . Oradaki de insan buradaki de insan. Oradaki insan da Müslüman buradaki de Müslüman. Anlamadığınız meclisteki çoğunluk halka şirin görünüp muhalefetin zam isteğini reddeder. Allah aşkına bilmiyormuş gibi konuşmayın.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Niye orası Ülkenin sınırlarının dışındamı?Peki Elazığa ne dersin ordada farklı bir işleyişmi var?Çevirin kazı yanmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya lıyım (1 yıl önce)
    Büyükşehir belediyeler içinde en ucuz su Malatya da diyorlardı yalan. Benim İstanbul'da evim var oraya 50 TL fatura ödüyorum, Malatya da ise 90 TL ödüyorum.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Hakan deniz (1 yıl önce)
    Suya %15 çalışana %25 zam başkanın adaleti!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Faruk (1 yıl önce)
    Son zammınız olur İnşallah...
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Hayret (1 yıl önce)
    Malatya da su zaten pahalıydı. Bu ne zammı. Selahattin Gürkan Akp yi zor duruma düşürmek için elinden geleni yapıyor. Ekmeğe zam suya zam. Acaba 6 lı masayamı çalışıyor. Yapar yapacak bir kişi.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • görende diğer akpartili belediyeler hiç zam yapmıyor sanır.Akparti herşeye zam yapıyor gören gözleriniz kör olmuş ,duyan kulağınız işinize gelmediği için duymaz olmuş.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Kurban olduğum rabbimin biz insanlara verdiği v3 bizlerin mecbur kaldığı suyu bile ticaret için hizmet makamı olan belediyeler kullanıyor ve birde utanmadan rekabet den bahsediyor diğer belediyeleri diye ulaşım su emlak vergisi temizlik vergisi ve daha nice nice vergi ve harçlar alınıyor hazineden bütçe geliyor ama ne hikmetse MALATYA küçüksehir ( vizyonsuz idarecilerden dolayi) belediyesi hâlâ zarar ediyor allah yanınıza koymaz inşallah
    %92
    %8
    Yanıtla