Türk asıllı Düzgün Yıldırımın tercihli oylarla senatör seçilmesini hazmedemeyen Hollanda Sosyalist Partisi, görevi bırakması için uzun süre baskı yaptıktan sonra Yıldırımı ihraç etti. Yıldırım, "Irkçılığa, yabancı düşmanlığına karşı halkın sözcüsü olabilmek için senatörlüğe devam edeceğim. Halktan büyük destek alıyoruz, kendi partimizi kuracağız" dedi.
HOLLANDAda partisinin istifa ültimatomuna boyun eğmeyen Türk senatör Düzgün Yıldırım, Sosyalist Partiden ihraç edildi. Karar kendisine sözlü olarak iletilen Yıldırıma parti yönetiminin aldığı karar en geç iki gün içerisinde resmi olarak iletilecek. Gelişmeleri "Anti demokratik ve kabul edilemez" olarak niteleyen Yıldırım, siyasi hayatına parti kurarak devam edeceğini açıkladı. 29 Mayıstaki seçimde tercihli oylarla senatör seçilen Yıldırım, ihraç kararına bir üst kurulda itiraz etmeyeceğini, çünkü demokratik bir karar beklemediğini belirterek Hürriyete şöyle konuştu:
"Ben bu göreve demokratik bir şekilde tercihli oylarla seçildim. Partime, senatörlük görevimi bırakmayacağımı bildirdim. Toplumun sıkıntılarını, istek ve arzularını dile getirmeye, mücadele etmeye devam edeceğim. Hollandada ırkçılığa ve gelişen yabancı düşmanlığına karşı bir platformun oluşması, halkın sözcüsü olabilmek gerekir. Bunun için de senatörlük görevimi devam ettireceğim.
Partim bu konuda demokratik ve adil davranmamıştır. Ben buraya binlerce halkın oylarıyla seçildim. Eğer parti bu insanları ciddiye almıyorsa, bu da partinin getirdiği görüşler ve tavırların demokratik olmadığını gösterir. Ben de, anti demokratik görüşlere karşı yılmayacağımı belirtmek isterim. Parti içerisinde birçok kişinin beni desteklediğini biliyorum. Her gün yüzlerce hatta binlerce beni destekleyen elektronik posta ve telefon mesajları alıyorum. Yeni bir oluşumun içerisine girip kendi partimizi kuracağız. Kurulacak olan yeni partinin başkanı ise büyük bir ihtimalle ben olurum."
Yabancıyım diye istemediler
29 Mayıstaki seçimde sürpriz bir şekilde tercihli oylarla senatör seçilen Düzgün Yıldırım, Sosyalist Partinin sırf yabancı kökenli olduğu için senatör olmasına katlanamadığını söyledi. Yıldırım, partinin "seni ihraç ederiz" tehditlerine direnmiş ve görevi bırakmamıştı.