Malatya'da düzenlenen, iki gün süreli 'Yerel Gazetecilikte Meslek İçi Eğitim Semineri' sona erdi.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nin ev sahipliğinde düzenlenen 60'ıncı 'Yerel Gazetecilikte Meslek İçi Eğitim Semineri' Malatya'da Ramada Otelde 2 gün sürdü. Seminere Malatya, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Kahramanmaraş, Muş, Mardin, Mersin, Sivas, Tunceli ve ilçelerinden katılan 150 gazeteciye törenle sertifika verildi.
Seminerin ilk gününde Milliyet Gazetesi Yazarı Nail Güreli, "Medya-Siyaset-Ticaret İlişkisinin Yansımaları" ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Vahap Munyar, "Ekonomi Dünyasındaki Gelişmeler" konularında birer konuşma yaparken, İkinci oturumda Diplomasi Muhabirleri Derneği Başkanı ve hurriyet.com.tr Ankara Temsilcisi Zeynep Gürcanlı "İnternet Medyası" ve Gazeteci Zafer Arapkirli "Şiddet ve Medya" " konularını aktardılar. Birinci günün son oturumunda "Yerel Medyada Planlama ve Görsellik"konusunda Gazeteci Tümer Argın'ın hem teorik hem uygulamalı olarak bilgilerini paylaştı.
Seminerde ikinci gün Hakimiyet Gazetesi Sahibi Kemal Deniz'in yönettiği ilk oturumda Gazeteci Nail Güreli "Gazetecilerin Örgütlenmesi" ve TGC Hukuk Danışmanı Av. Gökhan Küçük, "Haber ve Kişilik Hakları" konularında önemli bilgiler verdiler. TGC Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özdemir, "Medya Etiği" ve Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Ercan Arslan, "Vizörden Bakış" konularında bilgiler verdiler. -TGC Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Atay, "Kontrolsüz ve Özensiz Haber" ve Cumhuriyet Gazetesi haber Editörü Sevim Ertemur, "Mutfakta Haber Değerlendirmesi" konularını aktardılar.
Malatya'da verilen semineri değerlendirme konuşmasını yapan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Turgay Olcayto, "Malatya'da yoğun katılımlı ve son derece yararlı olan bir seminer gerçekleştirdik, katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum" dedi.
Gazetecilik mesleğinin zor bir süreç ve dönemden geçtiğini kaydeden yapan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Turgay Olcayto, bir yandan terör belasının, bir yandan depremin aldığı 500'ün üzerinde yurttaşın acısının yaşandığı şu günlerde hala 64 gazetecinin cezaevinde olduğunu belirterek, "Hem ceza yasasında, hem terörle mücadele yasasında birtakım değişiklikler yapılması lazım. Bunun için mücadele veriyoruz. Gazetecilere Özgürlük Platformu diye bir platform kurduk. Bu yan yana gelmeyen pek çok kuruluş için örnek olmalı. 94 örgüt bu platform içinde bir hukuk raporu hazırladık. Bu raporu yarın TBMM'de grubu bulunan bütün partilerin başkan vekillerine ileteceğiz. TBMM Başkanımıza da ileteceğiz. Randevu alabilirsek Başbakan'a iletilecek. Umuyoruz ki kısa sürede hem iktidarın, hem muhalefetin bir demokrasi ayıbı olarak gördüğü cezaevinde gazetecilik olayı sona ermiş olsun. Ülkenin kenetlendiği, bir ortamda barış içinde yaşamak bize nasip olsun" ifadelerini kullandı.
Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin verdiği seminere ev sahibi olarak destek verdiklerini kaydeden Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ise, "Yaygın basın ile yerel basını Malatya'da bir araya getirdik, yararlı olduğuna inanıyoruz. 10 ilden gelen meslektaşlarımız da Malatya'da bilgilenme imkanı buldular. Bu nedenle ilimize gelen tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.
Daha sonra yapılan törende ise 150 gazeteciye katılım sertifikaları törenle verildi.