SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İl Milli Eğıitim Müdürlüğü, Malatya'nın YKS'deki Durumunu Açıkladı

İl Milli Eğıitim Müdürlüğü, Malatya'nın YKS'deki Durumunu Açıkladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, YKS 2025 sonuçlarına ilişkin ilk verileri paylaştı. Deprem sonrası eğitimde kaydedilen ilerlemeyi vurgulayan açıklamada, öğrencilerin başarı tablosu dikkat çekti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, emek veren öğrencileri, öğretmenleri ve velileri tebrik etti.

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından YKS 2025 sınav sonuçlarına ilişkin umut veren ilk veriler kamuoyuyla paylaşıldı. "Malatya'da YKS 2025’ten Umut Veren Sonuçlar. Tebrikler Malatya Maarif Ailesi! Deprem sonrası eğitimde toparlanma süreci hızla devam ediyor." ifadeleriyle yapılan açıklamada, şehrin eğitimdeki gelişimine dikkat çekildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okul ve öğrencilerle yaptığı görüşmeler sonucunda elde edilen ilk veriler, başarı tablosunu oluşturdu. Buna göre:

AYT İlk 100'de: 2 öğrenci

AYT İlk 500'de: 13 öğrenci

AYT İlk 1000'de: 34 öğrenci

AYT İlk 5 Bin'de: 98 öğrenci

AYT İlk 10 Bin'de: 199 öğrenci

TYT İlk 20 Bin'de: 204 öğrenci

AYT İlk 20 Bin'de: 402 öğrenci

Açıklamada, deprem sonrası eğitimde yaşanan toparlanma sürecine vurgu yapılarak, bu verilerin umut verici olduğu belirtildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "Bu süreçte emek veren öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve velilerimizi tebrik ederiz." sözleriyle tüm eğitim camiasına teşekkür etti.

malatyahaber.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • malatyalı (2 gün önce)
    4-5 lise dışında başarı göremezsiniz.istisnalar kaideyi bozmaz.lgs ile ilk eleme yapılıyor.milli eğitimin en doğru kararı olmuştur.lise öncesi sınava tabi tutarak ,bir eleme yapıyor.yinede okumak isteyen başarılı öğrenciler hangi okulda olursa olsun ilerleme kat ediyorlar.öncelik iyi bir lise kazanmada..
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (3 gün önce)
    Sürekli en başarılı % 10'u konuşup geri kalan %90'ı konuşmamak sağlıklı bir değerlendirme olmaz. Proje okullarının sayılarını artırmakla yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara büyük darbe vuruldu. Daha önce çok başarılı olan mahalle okulları, bu uygulama ile merkezi sınavla öğrenci alan okullara yerleşemeyen öğrencilerin devam etmek zorunda kaldığı okullar haline geldi. Getirilen yeni sistem sayesinde başarılı öğrenciler bu okullara gelmeyince zorunlu olarak başarı düşmektedir. Oysa bu okullarda gerçekten çok gayretli ve özverili idareci ve öğretmenler bulunmaktadır. Öğrencini hazır bulunuşluk düzeyi yetersiz olduğundan, ve öğrenciler arasında başarılı öğrenci etkileşimi olmadığından tüm çabalara rağmen istenen sonuç alınamıyor. Bir an önce proje okulu sayılarının azaltılması gerekmektedir.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Erkan (3 gün önce)
    Malatya'nın eğitim seviyesinin yüksek olduğu deprem olduktan sonra Türkiye'nin çeşitli illerine giden öğrencilerde görüldü zaten.Malatya'dan giden öğrencilerin eğitim seviyelerinin yüksek olduğu oralardaki bizzat öğretmenler tarafından söylendi.Hatta dışarı gidipte gittikleri okulları beğenmeyip o sene tekrar Malatya'ya gelip kayıt yaptıran öğrenciler oldu.Benimde tanıdığım çok öğretmen var hem devlette hemde özelde hepside çok başarılılar.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Trkmn (3 gün önce)
    Malatyada ki devlet liselerinden en büyük başarı ozellikle Battalgazi Anadolu Lisesi zaten nitelikli liselerin girdisi başarı li ogrenciler puanlı sıfır hatalı ogrenciler zaten başarılarının üzerine katmış olmalısın ki okul olarak 100 de 100 basari saglamalisin eğer ki düşüş varsa orada basari yoktur... Ogrenci girdisi puansız obp li okulların çıktısındaki başarı %10 bile artmis olsun onlar başardı olur... Tebrikler düz liseye gidip derece yapan öğrencilerimiz onlari yetistren öğretmenlerimiz.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Aspuzu (3 gün önce)
    Akın bey… Çevre illerde proje okulları yok tabi. Hatta dershaneler bile yok. Malatya’da ki başarı tamamen özel okullarda .. Bu okulları Malatya’da ki bürokratlar kısa süre de açmadı .. öğretmen eksiğini de gidermedi .. hepsi bir gece ansızın kendiliğinden oldu.. YKS de derce yapan çocukların büyük bir kısmı devlet okullarından olduğunu bilseydin keşke..
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Akın (3 gün önce)
    Malatya’nın eğitim seviyesi çevre illerin üzerinde, bunun ortaya çıkmasında bürokratların payının çok az olduğunu düşünüyorum. Proje okulların büyük başarısı var ve Malatyada ciddi anlamda nitelikli dershaneler var, bunlar şehre büyük katkı sağlıyor. Komşumuz Elazığ a Adıyaman a ve Sivas a bir bakın farkı göreceksiniz
    %54
    %46
    Yanıtla