SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlk Çalıştayın Konusu: Deprem Sonrası Göç ve Demografik Değişim

İlk Çalıştayın Konusu: Deprem Sonrası Göç ve Demografik Değişim
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği,   İnönü Üniversitesi,   Malatya Turgut Özal Üniversitesi,TUİK Malatya ve İl Göç İdaresi  işbirliğinde deprem sonrası  göçün sosyal, kültürel, ekonomik ve kent kimliği üzerine olan etkilerini belirlemek amacı ile 2025 yılı içinde 8 konu başlığında  çalıştaylar dizisi yapılacak.

Bu kapsamda Malatya Kent Konseyinde üniversitelerden akademisyenlerin ve kurum temsilcilerinin katıldığı bir komisyonda  8 ayrı çalıştay konusu belirlendi. Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliğinden alınan bilgiye göre Deprem Sonrası Göç ve Demografik değişim, Göç ve Psiko Sosyal Etkileri, Göçün Ekonomik Etkisi, Göçün Kent Kimliği Üzerindeki Etkisi,  Göçün Yerel Hizmetler Üzerine Etkisi,  Göçün Kamu Kurumlarına Etkisi,   Göçün Sosyal Hayata Etkisi,   Göç ve STK Üzerine Etkisi konu başlıklarında oluşturulan ihtisas komisyonları saha çalışmaları gerçekleştirilecek. Her konu başlığında sayısal veriler ışığında mevcut sorunlar ve çözüm önerileri ele alınarak oluşturulan nihai raporlar kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.

 “İlk Çalıştay 22 Ocak’ta..

Deprem Nedenli Göçün Malatya İline Etkileri Çalıştaylar dizisi kapsamında ilk çalıştayın 22 Ocak Çarşamba günü saat: 9.30’da Nikah Sarayı’nda ‘Deprem Sonrası Göçün Demografik Değişim Üzerindeki Etkileri’ başlığında gerçekleşeceği bilgisi verildi. Çalıştaya katılmak isteyenler  https://forms.gle/pxpEZRHDsAQAMsaq6. linki üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız