SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'120 Bin Vatandaş ve 3500 Esnaf Üçüncü Kışı Konteynerde Geçirecek'!.

'120 Bin Vatandaş ve 3500 Esnaf Üçüncü Kışı Konteynerde Geçirecek'!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) kasım ayı meclis toplantısına katılan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, çarşı merkezinde inşası süren işyerlerinin ilk teslimlerinin 2025 yılının Şubat veya Mart ayında olacağını söyledi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) kasım ayı meclis toplantısı, MTSO 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda Meclis Başkanı Hakan Er başkanlığında düzenlendi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, MTSO’nun meclis toplantısına katılım sağladı.

“120 BİN VATANDAŞIMIZ VE 3 BİN 500 ESNAFIMIZ ÜÇÜNCÜ KIŞINI KONTEYNERLERDE GEÇİRECEK”

Meclis toplantısında konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, konut ve işyeri inşaatlarının hızlıca tamamlanarak teslimlerinin yapılmasını söyledi. Malatya’daki tüm işletmelerin iş daralması yaşadığına vurgu yapan Başkan Sadıkoğlu, “6 Şubat asrın felaketinin üzerinden 655 gün geçti, yani 22 ay. Depremler yaşamaya devam ediyoruz, 1 ay önce Kale merkezli 5.9, 15 gün önce Doğanşehir merkezli 4.9, iki önce yine Doğanşehir merkezli 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Gidenler bir türlü dönemiyor, kalanlar da tedirgin bir şekilde yaşıyor. TÜİK’in açıkladığı resmi rakamlara göre; Malatya’dan 102 bin 621 kişi nüfusunu başka şehirlere almış. Nüfusunu almadan gidenlerle bu sayısının 200 bini bulduğunu ön görüyoruz. 120 bin vatandaşımız ve 3 bin 500 esnafımız üçüncü kışını konteynerlerde geçirecek. Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın resmi rakamlarına göre ilimizde 133 bin bağımsız konuta, 27 bin 500 iş yerine ihtiyaç var. Şuana kadar teslim edilen konut sayısı sadece 17 bin 438, bu da ihtiyacın yüzde 13’üne tekabül ediyor. Teslim edilen iş yeri ise hiç yok. Şehrimizdeki tüm işletmeler iş daralması yaşıyor. OSB’mizde personel ihtiyacı ciddi boyutlara ulaşmış durumda. Şehrin yeniden inşası için ciddi bir süreç yürütülüyor, şahidiz. Ancak konutların ve iş yerlerinin daha hızlı bir şekilde tamamlanmasını bekliyoruz” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’de MTSO Meclis Üyelerine bir sunum gerçekleştirerek, göreve seçildiği günden bu güne yaptıkları hizmetleri ve hayata geçirecekleri projeleri anlattı.

Şehir merkezinin yüzde 10’unun rezerv alan olduğunu kaydeden Başkan Er, toplamda 400 hektarlık alanda 49 rezerv alan olduğunu belirtti. Çarşı merkezinde inşası süren konut ve işyerlerinin ilk teslimlerinin 2025 yılının Şubat veya Mart ayında olacağını söyledi.

Yerinde dönüşümü teşvik etmek amacıyla büyükşehir belediyesi olarak birçok imar düzenlenmesi yaptıklarını belirten Başkan Er, şuana kadar 60 bin 708 konut ve işyerinin ihalelerinin gerçekleştirildiğini ve 17 bin 438 hak sahibine teslim edildiğini ifade etti.

MTSO’nun 30 meslek komitesiyle ayrı ayrı toplantılar yaparak şehrin ticaret ve sanayisini istişare kültürüyle ayağa kaldıracağını vurgulayan Başkan Er, Malatya’nın toparlanma sürecinde ticaret ve sanayi odasının sunduğu katkının çok önemli olduğunu kaydetti.

Toplantının sonunda MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ve MTSO Meclis Başkanı Hakan Er, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e meclis toplantısına katılımlarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Muzaffer Başeğmez (1 ay önce)
    Rezerv ihalesi yeni sonuçlanan ve hala temel kazılmayan yerlerde 2026 kasıma kadar bu durum devam edecek. Deprem olur olmaz yok yere şehrin dışına afad konutları yapıldı. Şehrin merkez mahallerinde oturan vatandaşlar şehrin dışına gönderildi. Rezervler ve yerinden dönüşümler en başından beri planlansa insanlar İkizce ve Çamurlu gibi her konuda sıkıntılı olan bölgelere gitmeyecekti. Altyapısı olan yerler varken altyapısı olmayan yerlere iş yapılıyor göstermek için afet konutları yapıldı. Asıl yapılması gereken yıkılan her binanın olabildiğince kendi bölgesinde yapmak. Merkez dediğimiz alanlarda ise avm tarzı ama daha ufağı ticari alanlar yapmak, şehrin yollarını genişletmek olmalıydı. Şimdi şehri 18 m2 büyüklüğünde dükkanların olduğu işhanları ile doldurdular. Yollları da şehrin göbeğinde hançer gibi duran on küsür katlı binaya göre tasarladılar. Bu konuda söylenecek söz kalmadı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • DOKTOR (1 ay önce)
    Durmak yok yola devam. Allah devletimizden razı olsun.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • orhan ince (1 ay önce)
    120 bin vatandaş ve 3500 esnaf 3.ünçü kışı kontenyerde geçiriyorda sizler ne yapıyorsunuz hani bir sene sonra teslim edileçekti evler dükkanlar halen yıkımlar devam ediyor.yıkılmayan binalar var. ne olaçak bu memleketin hali açil devam eden yatırımlar dışında her kuruş deprem bölgelerine ev ve işyeri yapımı için aktarılmalıdır diyecem ama kimee bakın yiyeçek içeçek giyim kömür yardımı demiyorum .
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Yavuz (1 ay önce)
    Koca devlet şu Malatya esnafını doyuramadı Malatya halkının ahını aldınız iflah olmazsınız
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (1 ay önce)
    Çoğunun hakkı yok bedava yaşıyorlar elektrik parasının yarısını ödesinler.yüzde ellisi boşaltır.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • orhan ince (1 ay önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    hasan kesinlikle doğru söylüyorsun vatandaş kışı geçirmek için kullanıyor beleşten bir kontenyerde kilima 1 adet her odada birer elektrikli petek var bunlar 24 saat yanıyor beleşte
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ümit (1 ay önce)
    Konteyner olan esnaf arkadaslar iyi kötü ekmek cikariyiyorda birde dışarda kalan konteyner alamayan esnaf arkadaslar içinde üçüncü kış onları hiç söylemiyorlar büyük bir başarı olay GB konteynirdakilerini söylüyorlar adam kayırma yağcılık vizyonsuzluk memleket bitmiş 30 yılda geçse şehir toparlansada bu memlektin kafa yapısını değişmez
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Emre kaleli (1 ay önce)
    Konteyner kentte yaşamak çok zor. Ağır hasarlı binaları filimine getirip ortahasara çevir. Tamir et 15 bin kira iste. Malatyada yaşamak çok zor ve sıkıntılı.İyiki yeni yapılan ikizce toki evlerı yapıldı.evler küçükte olsa güvenli konutlar. Mevcut evler hasarlı darbeli yıpranmış . Korkumuz bu binaların kendi kendine çökmesin . Çok darbe almış binalar içten içe. Ya bahçede ev yapın oturun . Yada toki konutlarını seçin.90 metrede olsa güvenli evler. Zaten malatyadaki esnaftan kimse alışveriş yapmıyor sivas ve elazığa gidiyor veya internnetten alıyor. Zaten marketler yeterı kadar zengin oldu. İşçilik kazık. Zaten. Velhasıl malatyaya yıllar lazım .normalleşsin
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Bülent (1 ay önce)
    Malatyada durum vahim bu hızla 10 yılda zor toparlanır
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Ahmet (1 ay önce)
    Konteynerde yaşamayan birini anlatayım Sizlere; ERCAN isminde tahminen 45-50 yaşlarında bir vatandaş. Biraz behlül ve yıkılan evinin arkasındaki derme-çatma barınakta kalıyor. barınağın üst kısmı kapalı fakat duvar ve dam kısmı arası açık, kapı kısmı bez parçasıyla kapatılmış, içerisinde sobası olmayan fakat teneke parçasının içerisinde odun yakarak ısınan, içerisi ve kendiside duman altında yaşayan ERCAN. Kuzenim 2 gün önce ziyaret etmiş. Ercan bu dumanda nasıl duruyorsun, soban olsa, borusu olsa daha iyi olmazmı, Ercan cevap veriyor, bak üsteki açıklık baca görevi görüyor, soba olsa daha iyi tabi diyor. 2 gündür çok soğuk çok üşüyorum diyor. ERCAN Çacuşoğlu Mahallesi, Boztepe Caddesi Sanayi tarafından girdiğinizde KASAP olarak hizmet veren prefabrik işyerinin hemen arkasında yaşıyor. Mahalleli bazen yemek veriyor. Barakasında bir kaç parça battaniye, üzerinde ince bir kazak, kedileriyle yaşıyor bu barınakta ERCAN. Buradan bu yazıyı okuyan Yetkililere yalvarıyorum, lütfen ERCAN'a yardım edin. Ben insanlığımdan utandım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Taraftar 44 (1 ay önce)
    Dünyada maaştan fazla kira bedeli olan ilimiz Malatya, Adam 17 bin maaş alıyor. 20 bin tl kira ödüyor. Dünyada örnegı yok. Hala şiddetli depremler oluyor 2 yıldır.evlerın durumunu tahmin edemessın Allaha emanet insanlar evler çok yıprandı darbe yedi. Ayrıca gıda işçilik aşırı derecede yüksek. Kobteynerde 120 bin insanın işi zor Rabbim yardım etsin
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Gerçekçi olalım arkadaşlar en az 10 yıl en fazla 30 yıl malatya topralanamaz yapilamaz imkansiz.. mimar mühendis mutahit arkadaşlarım var 30 yıl diyorlar... ( kent merkezinin, mahallerde ki binalar, sokaklar hepsi )... gidenler de bir daha zor dönerler... çünkü herkes işini gücünü kurdu iyi de kazaniyoruz diyorlar.. bazilari bilsek daha önce gelirdik diyorlar.. sadece iş yönünden mi diyorsunuz diye sordum? Konya ya giden bir esnaf arkadaş var diyor ki sadece iş değil.. burda hayat var, nüfus var, öğrenci var.. şehir gelişmiş raylı sistemler var ulaşım kolay.. holdingler var buyuk bir yer.. malatya da ne yapicam gelip yan yoldan giden çürümüş trambuse binecem diyor gülüyor... malatya yi koye donusturduler siyasiler.. bölge müdürlüğü acmazsan memur olmaz işçi olmaz, askeriye yi küçültür sen müşteri olmaz, beylerderesine büyük kampüs yapıp ozal üniversitesini oraya tasimazsan olmaz, yeni havalimani yapmazsan olmaz, şehir hastanesi yapmazsan olmaz, olmaz.. deprem olmasa da gider millet bir gün bir bahane ile.. bu arada buyuksehir statüsünde kaybedecek malatya.. bu onur da size yeter siyasiler
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Arakadaşım siz Malatya da kalmaya mecbur kalmışsınız bütün nefretiniz ondan.Sen ben bu memlekete sahip çıkmazsak şehir göç ile daha da geriye vurur hoşgörü vizyon biter memleket cengaver siyasetçiler memeketin gençleriyle yağa kalkar yoksa beter bi şehir olur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 ay önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Çık git kardeşim tutan mı var seni?
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Bulut (1 ay önce)
    Valla 3 kış değil daha 13 kışı konteyner da geçirecek olan insanlar olacak buna adınız gibi emin olun bu işler öyle hemen olmuyor yani dua edin devletimize Allah zeval vermesin konteyner larda elimizden gitmesin
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Battal (1 ay önce)
    Merkez projesinin şubat martta teslimi ancak birkaç binayla olabilir.. Çarşı projesinin diğer tarafı yani postane tarafından alt geçit olan kısma kadar olan yerinde mevcut binalar bile yıkılmamış..
    %63
    %37
    Yanıtla