SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İmam Hatip'te İngilizce Açık Oturum

İmam Hatip'te İngilizce Açık Oturum
A- A+ PAYLAŞ

Darende Osman Hulusi Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, İngilizce açık oturum düzenledi.

Darende Kaymakam Ökkeş Safa Türkoğlu, İlçe Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'ndaki etkinlikte, dil bilmenin bilginin özüne ulaşmakta önemli bir kolaylık olduğunu söyledi.

İngilizce öğrenildiği takdirde çevirisi yapılan kaynaklarla yetinmeyip istenilen bilginin de elde edilebileceğini aktaran Türkoğlu, "Genelde bizler iş ve ders geçmek için öğrenmek istiyoruz ama asıl amacımız bilgiye erişmek olmalıdır. Bu anlamda İngilizce öğrenmek hepimiz için çok önemli. Öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum." dedi.

Etkinlik koordinatörü İngilizce öğretmeni Tayyibe Nur Bıçak da dil eğitimi hakkında bilgi verdi.

Türkçe konuşabilen herkes yabancı dil de konuşabileceğini ifade eden Bıçak, "Dilimin sınırları dünyamın sınırlarıdır. Dil felsefesine önemli katkıları bulunan filozofun bu sözünü destekleyen günümüz şartlarında, dil çeşitliliğine sahip olmak bizlere sınırsız imkanlar sunmaktadır. Bu sebeple avcumuzun içine sığan bir tık uzaklıktaki dünyanın anahtarının yabancı dil olması hepimizin hem fikir olduğu konudur." diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından "İnternetin faydası ve zararı" hakkında açık oturum gerçekleştirildi.

Daha sonra şarkı ve çeşitli video sunumlarının ardından program tamamlandı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız