- Bakan Tüfenkci, Pazar günü katıldığı toplantılarda Hızlı Tren, OSB, işsizlik, terör konularında açıklamalarda bulundu.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Çeşitli bahaneler ve korkularla bu milletin özgürleşmesi, refahını artırma noktasında, yeni bir toplumsal sözleşme imzalama noktasında geri duranlardan elbette ki bu millet hesap soracak” dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Toplum Gönüllüleri Derneği'nce Şeker Fabrikası salonunda düzenlenen toplantıda sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Programa Vali Süleyman Kamçı, AKP Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye başkanı Hacı Uğur Polat, AKP İl Başkanı hakan Kahtalı ve davetliler katıldılar.
Toplantıda konuşan Bakan Tüfenkci, "Silopi'yi, Cizre'yi, Sur'u bitirdik. İnşallah diğer ilçelerde yuvalanan terör örgütünün inlerine de birer birer girecek ve buraları da temizleyeceğiz. Terör örgütü orada çukurlar açarken sadece onların bir yerlere hapsedilmesine, özgürlüklerinin elinden alınmasını neden olmadılar. Oradaki insanları dinlerinden, imanlarından uzaklaştırarak, bu milletle olan gönül köprülerini de atmak için oralara çukurları kazdılar. Gece gündüz çalışarak oradaki insanların Kur'an'dan, İslam'dan uzaklaştırmak, tahribat yapmak adına her türlü melaneti işleyenler bugün oralardan temizlendiğinde bizim oradaki vatandaşlarımızı ihya etmemiz lazım" dedi.
Yeni anayasa ile ilgili olarak da konuşan Bakan Tüfenkci şöyle konuştu:
“Toplum yeni bir anayasa istiyor. Muhalefet de iktidar da yeni bir anayasa istiyor. Biz bu dönem Allah'ın izniyle yeni bir anayasa yapmak zorundayız. Artık bizler darbe anayasalarıyla yönetilmek istemiyoruz. Tartışmak, millete gitmek yerine her bir konuşmanın arkasında acaba Recep Tayyip Erdoğan ne olacak fikriyle hareket eden bir muhalefet var. Korkular üzerinden hareket etmeye çalışan bir muhalefet var. 26. dönemde de Meclis Başkanımızın girişimiyle yeni bir anayasa komisyonu oluşturuldu ama CHP tam da bu korkularından dolayı, 'Siz Recep Tayyip Erdoğan'ı başkan yapacaksınız onun için bu anayasayı yapıyorsunuz' deyip masayı devirmiş oldu. Çeşitli bahaneler ve korkularla bu milletin özgürleşmesi, refahını artırma noktasında, yeni bir toplumsal sözleşme imzalama noktasında geri duranlardan elbette ki bu millet hesap soracak. "
Tüfenkci, “Getirsin referanduma, milletin önüne koysun. Millet yeni anayasayı onaylarsa tamam, onaylamazsa zaten sorun yok. Türkiye'nin parlamenter sistemle geldiği en iyi nokta bu seviyedir. Bundan sonrasında atak, sıçrama yapmak, yeni başarı hikayeleri oluşturmak istiyorsak hızlı hareket etmek, karar almak zorundayız. Parlamentoda bir maddenin geçmesi yaklaşık 3 saat sürüyor. Ona göre düşünün. Türkiye'nin daha çok kat etmesi gereken yol var" dedi.
DOST MECLİSİ'NDE..
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya’yı İskenderun ve Mersin limanlarına bağlayacak hızlı tren projesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile ön görüşme yaptıklarını ifade ederek, en kısa sürede projenin ihalesine çıkılacağını söyledi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi tarafından düzenlenen ‘Dost Meclisi Toplantısı’na da katıldı. MÜSİAD Malatya Şubesi Konferans Salon'unda düzenlen toplantıda Malatya ekonomisini kalkındırmak için atılması gereken adımlar masaya yatırıldı. Toplantıya Bakan Tüfenkci’nin yanı sıra Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin ve Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda iş adamı katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Bakan Tüfenkci, Malatya ekonomisinin büyümesi için önemli limanlara bağlanması gerektiğini belirterek, “Malatya limanlara yakın bir şehir değil, bunun için Malatya’yı önemli limanlara bağlamamız gerekiyor. Bu noktada İskenderun ve Mersin limanları arasında hızlı teren hattını hayata geçirmemiz lazım. Bununla ilgili Ulaştırma Bakanlığımızla bir ön görüşme yaptık. İnşallah önümüzdeki günlerde proje ihalesini yaptırabilirsek Malatya için çok önemli bir kazanım olacak. Bu, birtakım ham maddeleri Malatya’ya daha ucuza getirmemizi ve Malatya’da ürettiklerimizi de hızlı bir şekilde pazarlara ulaştırmamızı sağlayacak. Bununla ilgili önümüzdeki dönemde inşallah daha büyük çalışmalar yapacağız” diye konuştu.
Bakanlık olarak ekonomin gelişmesi için iş adamlarına destek vermeye çalıştıklarını söyleyen Bakan Tüfenkci, “Bizim görevimiz sizlerin daha fazla üretmesi, daha fazla kazanması ve dolayısıyla ülke refahına daha fazla katkı sağlayabilmeniz için sizlere destek olmaktır. Hedefimiz, hem Malatya’da hem de ülkemizde özel sektörün rekabet gücünü artırmaktır. Bunun için öncelikle ülkemizi Avrasya’nın üretim ve teknoloji üssü halinde getirmek istiyoruz. İmalat sanayinin dışa dönük bir yapı içinde ekonomik büyümeyi sürükleyen temel sektör olmasını arzuluyoruz. Üretim ve ihracatın ithalata olan bağımlılığını azaltmak amacıyla ara malı ve yatırım mallarının yurtiçi üretim kapasitesini arttırıcı politikaları da sürdüreceğiz. Bu çerçevede ekonominin rekabet gücünü arttıracak yüksek katma değerli mal üretimi öncelikli hedeflerimiz arasındadır” ifadelerini kullandı.
“MALATYA’DA İŞSİZLİĞİ AŞAĞILARA ÇEKMEMİZ LAZIM”
Tüfenkci, Malatya’daki işsizlik sorununa da değinerek, “Malatya’da birçok işveren arkadaşımız kaliteli ve nitelikli işçi bulmakta zorlanıyor. İl Başkanlığım döneminde biz iş arayan birçok arkadaşımızı organize sanayiye yönlendirdik ama hiç kimseyi organize sanayi bölgesine gönderemedik. İnsanlar kamu kurumlarında temizlikçi olmayı organizede çalışmaya tercih ediyorlardı. Dolayısıyla Malatya’da aslında işsizlik değil de iş beğenmeme sıkıntısı var ama istatistiklere baktığımızda da Malatya işsizlik ortalaması yüksek bir şehir. Bununla ilgili de çalışmalar yapıp, Malatya’da işsizliği aşağılara çekmemiz lazım” ifadelerini kullandı.
MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin ise, Malatya’nın ihracatını artırmak için beklenti ve taleplerini dile getirerek, “Malatya büyükşehir olduktan sonra çok güzel ve yaşanılabilecek bir şehir oldu. Doğunun Paris’i denilebilecek bir mevkiye geldi ancak Malatya’nın bir eksiği var. O da Malatya’nın parasının olmaması ve işsizlerinin çok olması. Bu açıdan bizim sizlerden hem Malatya ile ilgili hem de Türkiye ile ilgili çok beklentimiz var. Bizi 3. Organize Sanayi Bölgemizde (OSB) artık son hazırlıkları tamamlanmak üzere. Orada 12 milyon metrekarelik bir alana eğer iş adamları getirebilirsek Malatya’daki işsizlik oranını yarı yarıya düşürebiliriz. Bunun için bizler üstümüze düşen her türlü görevi yerine getiriyoruz, sizlerden de bu konuda destek bekliyoruz” diye konuştu.
3. OSB’de kamulaştırma sorununun çözüldüğünü hatırlatan Balin, “3. OSB’de bir diğer sorunumuz arıtma tesisi ile ilgili giderlerdir. Sizler eğer uygun fonlarla arıtma tesisi yapımlarına da destek verirseniz geriye ufak tefek işler kalır ve bizler de Malatya’ya gelecek müteşebbislere 3. OSB’deki parsellerimizin metrekaresini 3-4 dolarlardan verebiliriz. Bu, Malatya’ya yatırım yapacak insanların cesaretini arttırır. Çünkü arsa bedava olunca iş adamları diğer pürüzleri önemsemezler ve buraya yatırım yaparlar” şeklinde konuştu.
Yeni Malatya Gazetesi- iha