SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü Üniversitesi'nde Toplu İş Sözleşmesi

İnönü Üniversitesi'nde Toplu İş Sözleşmesi
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü ile Türkiye Kooperatif, Ticaret ve Büro İşçileri Sendikası (KOOP-İŞ) arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, üniversite ve sendika heyetiyle yapılan görüşmelerde anlaşma sağlandığını, yapılan anlaşmaya ek olarak aylık 150 TL yakacak yardımı yapacaklarını belirterek, “ Üniversite heyeti ve sendika heyetiyle dün görüşmeleri yaptık ve mutabakat çıktı. Bu protokolü imzalamamızın bir hediyesi olarak aylık 150 TL yakacak yardımı ekliyorum. 3 yıl rahat edersiniz. Ülkemizde alım gücü biraz düştü. Ekonomide biraz dalgalanma söz konusu tüm çalışanlarımızın, işçilerin, memurların, akademisyenlerin ücretleri de buna göre dengelenmesi gerekiyordu. Bu görüşmede başarılı güzel bir denge kuruldu. Bu süreçte gayret eden emek veren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Kooperatif, Ticaret, Eğitim ve Büro İşçileri Sendikası(KOOP-İŞ) Malatya Şube Başkanı Necdet Durak ise yapmış oldukları iş sözleşmesinden memnun kaldıklarını ifade ederek, “ Yapmış olduğumuz toplu iş sözleşmesi kamu protokolünün üzerinde. Almış olduğumuz yeni maddeler o kadar uzun görüşmeler de yapmadık. Zaten üniversite yönetimimiz emekçinin hakkını hak ettiği şekilde vereceğine inandığımız için bir araya gelerek yaklaşık 1 buçuk saat içerisinde maddeler üzerinde uzlaşı sağlandı. Katkılarından dolayı Rektör Kızılay’a ve ekibine teşekkür ediyorum. Şu anki toplu iş sözleşmemiz yeni maddelerle ve kamunun üzerinde olması sebebiyle ilerdeki toplu iş sözleşmelerinde daha güzel olacaktır” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Hakki yenen işci (2 yıl önce)
    Hastanede calisan ayni statüdeki işcilerin geriye dönüklerini vermemek icin herşeyi yaptilar.. hastanede calisanlarin suçu ne çalışmakmı onlara neden 150 tl yakacak yardimi yapilmiyor ?bu adaletmi
    %50
    %50
    Yanıtla
  • İşçi (2 yıl önce)
    Önce işçilerin hakkını vermemek için 1.5 yıl mahkemelerde süründürdünüz, sonra çalışma be sosyal güvenlik bakanı işçinin hakkını vermek zorundasınız diyine işçi hakkını alabildi yani siz bişey vermediniz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Elbir (2 yıl önce)
    Hastanedekilerede versin 150 tl.yakacak yardimi onlarin günahi nedir yazik degilmi o insanlara ?
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Serkan (2 yıl önce)
    150 tl yakacak yardimi yapilacakmis .peki hastanedekiler sizin elemaniniz degilmi?
    %82
    %18
    Yanıtla
  • İşçid (2 yıl önce)
    Keşke bu sözleşmeyi hastanedede yapsaydınız 1550 kişi mağdur etmeseydiniz sonra çıkıp biz yaptık demeseydiniz .o kadar insanı aylarca mağdur etmeseydiniz.halen çıkmış çok iyi iş başardık diyorsunuz.bakalım ağustosa kadar insanların paraları içinde( 2021 geriye dönük paraları için) çaba sarfedecekmisiniz.yetkiyi aldıktan sonra yoksa diğer sözleriniz gibi yalanmı çıkacak.Daha düne kadar ağustosa kadar aidatlarda artış olmayacak denildi( tötm için )ve yetki alınınca hemen aidatlar 2 ye katlandı.insanları kandırmayı bırakın yazık bu insanlara zaten zor şartlarda çalışıyoruz.insanları hakkına girmeyin emeğimize saygı gösterin 4d işçilerini aidat kapısı olarak görmeyin bu insanların haklarını almak için uğraşın kapı arkalarında emeğimizi satmayın MALATYA TÖTM DE GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ ÇALIŞANLAR MUTLUMU SANIYORSUNUZ.EMEĞİMİZİN KARIŞILIĞINI ALAMIYORUZ.ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ AMA MUTLU DEĞİLİZ BUNU BİLİN
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Şunuda eklemek istiyorum İnönü üniversitesinde çalışanlara nedense hep daha iyi şartlar sağlanıyor ama hastane ikinci planda kalıyor üvey evlat muamelesi görüyor.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Hocanin takdiri yapacak birsey yok .peki hastanede calisan işcilerin gunahi ne orasi baska biryermi
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Tebrik ederim Nejdet başkanım hayırlı olsun.
    %50
    %50
    Yanıtla