SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü Üniversitesi'ne TSE Kalite Belgesi

0
Güncellendi - 2019-12-20 03:56:13
İnönü Üniversitesi'ne TSE Kalite Belgesi
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi, Türk Standartları Enstitüsünden (TSE) “TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistem Belgesi” almaya hak kazandı.

Yaklaşık 1,5 yıllık başvuru ve değerlendirme sürecinin ardından Malatya İnönü Üniversitesi, TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistem Belgesi almaya hak kazandı. Malatya’ya gelen TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, düzenlenen tören ile Kalite Yönetim Belgesi'ni İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a takdim etti.

İnönü Üniversitesi senato salonunda gerçekleşen belge teslim töreninde konuşan TSE Başkanı Şahin, İnönü Üniversitesinin kalite yolculuğuna adım attığı bu sürecin çok önemli olduğunu belirterek, kalite yönetim belgesinin hayırlı olmasını diledi. İnönü Üniversitesinin hak ettiği belgenin iki açıdan büyük önem taşıdığını ifade eden Şahin, “Birincisi böyle bir çalışma bir liderlik olmadan, buna inanmış bir takım kurmadan ve altında bir kurumsal inancı tesis etmeden yapılabilecek bir çalışma değil. Başta Sayın Rektörümüze, kalite çalışması yapan arkadaşlara, üniversitenin her seviyedeki çalışanın buna inanmış olmaları ve bu konuda gayret göstermeleri ancak bu çalışmayı anlamlı hale getiriyor” dedi.

Diğer yandan ise üniversitelerin sürekli ulusal ve uluslararası alanda akredite ve sıralamaya tabi tutulduğunu belirten TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, "Bu tür sıralamalara hazırlık olma bakımından da kalite yönetim sistemi belgesine sahip kuruluşların daha kolay bu sürece adapte olduklarını görüyoruz” şeklinde konuştu. Türk Standartları Enstitüsü olarak iki önemli başlıkta faaliyetlerinin olduğunu dile getiren Şahin, “Biri ismimizin de içerisinde yer alan standardizasyon faaliyetleri. Aşağı yukarı standardizasyonu olmayan hiçbir şey kalmadı. Dünyada ticaretin dili ortak standartla ifade ediliyor. Dünyada korumacılık, rekabet standartlar üzerinden organize ediliyor. Dolayısıyla standartlara etkin olarak katılan ve yön veren ülkeler aynı zamanda gelişmiş ülkeler içerisinde yer buluyor. İkinci önemli faaliyetimiz ise bizim uygunluk değerlendirmesi dediğimiz, test, muayene ve belgelendirme hizmetlerinin içinde bulunduğu gurup hem yurt içinde hem de yurt dışında hizmetlere devam ediyor. Ayrıca yurt içinde en fazla bilinen hizmetimiz TSE markasının güvencesi ile ürün ve tüketici arasındaki güven mekanizmasını tesis etmeye çalışıyoruz. Bunu tek başına yapma şansımız yok, en büyük paydaşımız kamu otoritesi gerek iş dünyası hemen hemen her şeyin merkezine koymamız gereken bilim. Dolayısıyla bizim yaptığımız faaliyetlerin tamamına üniversitelerimiz ne kadar inanırsa, aktif katılırsa ne kadar çok destek olursa bu manada aldığımız mesafe çok daha iyi olacaktır” diye konuştu.

İnönü Üniversitesinin köklü bir üniversite olduğunu ve kendi alanında yetkinliğe sahip bir kurum olduğunu da ifade eden Şahin, “Araştırma merkezi, Teknopark, Tıp Merkezi, fakülteleri, yüksekokulları ile güzide bir üniversitemiz. Daha önce Diş Hekimliği Fakültemiz belge aldı. Bugün ise bu belge ile üniversitemiz genelinde kalite olgusu bir anlamda tescillenmiş, kaliteye olan inancı sürdürebilir hale gelmiş olacak. Üniversitemizin bu belgenin sorumluğu ve yol göstericiliğinde hem üniversiteyi hem de ülkemizi daha güzel noktalara taşıyacağını inanıyoruz” dedi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise 30 Ekim itibariyle 1,5 yıllık İSO 9001 Kalite Süreci çalışmalarını başarıyla tamamladıklarını söyledi. TSE’nin 30 Ekim itibariyle İnönü Üniversitesinin kalite belgesini onayladığını kaydeden Kızılay, “1975’de kurulan İnönü Üniversitesi Türkiye’deki 207 üniversite arasında 14’üncü sırada kurulmuş bir üniversitemiz. Üniversitemiz şimdiye kadar Batman, Adıyaman en son olarak da Turgut Özal Üniversitesini kurmuş, dolayısıyla 3 üniversiteyi de kurmuş bir üniversite. Yaklaşık bin öğretim üyesi, 6 bin çalışanı, 42 bin öğrencisi ile büyük bir geçmişe sahip” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından TSE Başkanı Şahin tarafından Rektör Kızılay’a Kalite Yönetim Belgesi ve TSE bayrağı takdim edildi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Kerim Dayı (4 yıl önce)
    Gerçek leri konuşun. Fırat üniversite sinin seviyesine gelmeniz için 10 yıl geçmesi lazım. TSE ne? Milleti uyutuyosunuz. Başarı sıfır. Yönetim çok başarısız. Ekip boş. . Danışman hayatı boyunca hiçbişey de başarılı olamamış bir zat. Yani bunda ne fayda gelir ve bu üniversite başarı yakalar. Önce gereksiz ve yetersizler gidecek. Yoksa olmaz olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (4 yıl önce)
    fakültelerin sınıfları ve üniversite çöpten geçilmiyor.Hocalar kantinlerde çay içerek formasyon eğitimi veriyor.4 saatlik ders 30 dk.işleniyor.Bilimsel yayında sıralamada yok TSE belgesi ne güzel
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin (4 yıl önce)
    Körler sağırlar birbirini ağırlar,ğnüversiteyi bitirdiniz genel sekreteriniz ve ekşbiniz herşey daha kötüye gidiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • öğrenci (4 yıl önce)
    tıp fakültesi akredite olamıyor neden?
    0
    0
    Yanıtla
  • ferhat (4 yıl önce)
    Sürdürülebilir olmayan hiç bir belgenin geçerliliği bulunmamaktadır. Bu ekiple de maalesef imkansız. Keşke Ahmet hocam radikal bir karar verse de ekibinin neredeyse tamamını değiştirse.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Ahmet hoca, Turgut Özal Tıp Merkezi'nin ISO BELGESİ nerede? Kalite önemli., lakin sağlıktaki kalite daha çok önemli. Tıp Merkezi'nin ISO'su ne oldu?
    0
    0
    Yanıtla