SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İstanbul'da Malatyalılar da MHP'nin Yakın Takibinde Olacak

0
Güncellendi - 2019-05-11 03:46:22
İstanbul'da Malatyalılar da MHP'nin Yakın Takibinde Olacak
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı E. Semih Yalçın, "İstanbul’da en büyük hemşehri profiline sahip olan Sivas ilinden başlayarak Kastamonu, Ordu, Giresun, Tokat, Samsun, Erzurum, Malatya, Trabzon, Sinop, Erzincan, Rize, Kars, Ardahan ve Mardin illerinin il başkanları toplantıda hazır bulunmuşlardır" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, 15 il başkanının katılımıyla gerçekleşen İstanbul gündemli toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin YSK tarafından iptal edilmesinden sonra MHP'nin Cumhur İttifakı'nın ilke, amaç ve hedeflerinin seçmenlere daha iyi anlatılmasına yönelik yeni bir seçim stratejisi belirlediğine dikkat çekerek, "İstanbul seçimlerine dair MHP’nin temel stratejilerin biri, bütün Anadolu’yu, bütün Türkiye’yi İstanbul için seferber etmektir. Bu istikamette yalnız İstanbul il sınırlarına münhasır değil; bütün vatan sathını esas alan, kapsamlı bir seçim çalışması yapılacaktır. Türkiye’deki bütün MHP teşkilatları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenecek olması dolayısıyla şimdiden teyakkuza geçirilmiştir. MHP’nin İstanbul’a yönelik seçim stratejisi belirlenirken öncelikle hemşehrilik profili esas alınmıştır. Bilindiği gibi İstanbul halkının büyük çoğunluğunu Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen insanlarımız oluşturmaktadır. 'Karargahımızı İstanbul’a kuracağız' cümlesiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine atfettiği önemi vurgulayan Sayın Genel Başkanımızın talimatları doğrultusunda ilk etapta İstanbul’daki hemşehri nüfusu 250 bin ve yukarısına ulaşan taşra kentlerimizin il başkanları bugün gerçekleşen toplantıda bir araya gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Yalçın, İstanbul’da en büyük hemşehri profiline sahip olan Sivas ilinden başlayarak Kastamonu, Ordu, Giresun, Tokat, Samsun, Erzurum, Malatya, Trabzon, Sinop, Erzincan, Rize, Kars, Ardahan ve Mardin illerinin il başkanlarının toplantıda hazır bulunduklarını ifade etti. Yalçın, "Daha sonra diğer illerin il başkanları da aynı şekilde toplantıya çağrılacaklardır. Böylece İstanbul seçimleri için sadece Genel Merkezimiz ile İstanbul İl Teşkilatı değil, yurt sathındaki teşkilatlarımızın hepsinin sahada olması, 23 Haziran’a kadar gerçekleşecek çalışmalara bir siyasi seferberlik anlayışı içinde katkıda bulunması sağlanacaktır. İstanbul seçimine ilişkin saha çalışmaları, Cumhur İttifakı'nın diğer ortağı AK Parti ile uyum ve ortak anlayış çerçevesinde ittifakın ruh ve özüne uygun olarak yürütülecektir" dedi.

"Hedef, aziz İstanbulluları Cumhur İttifakı'nda birleştirip buluşturmak ve 23 Haziran’da zafere ulaşmaktır" 

Toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminden zaferle çıkılabilmesi için 23 Haziran'a kadar MHP teşkilatlarının takip etmesi gereken temel stratejinin ayrıntıları üzerinde durulduğuna dikkat çeken Yalçın şunları kaydetti:

"MHP teşkilatlarının yönünün ve yüzünün İstanbul’a çevrilmesini sağlamak üzere ilki yapılan toplantıda, metropol kentteki seçmenlerin nabzını hemşehrilik bağları üzerinden tutmak üzere yapılacak çalışmalar ele alınmıştır. Yurdun dört bir yanında görev yapan teşkilatlarımız, taşra-İstanbul ilişkisi içinde yaşatılan ortak değerler üzerinden hemşehrileriyle temas kuracaklar, kucaklaşacaklardır. Bütün MHP milletvekilleri, MYK ve MDK üyeleri bu çalışmalara nöbetleşe katılacaklardır. Bu kucaklaşmada Cumhur İttifakı'nın milli mutabakatı ve Türkiye’nin bekasını esas alan siyaset mantığını İstanbul halkına daha yakından, daha samimi bir ortamda anlatma imkânı doğacaktır. Toplantıda Cumhur İttifakı'nın hedefleri ve kuruluş amaçlarıyla önceki seçimlerde elde ettiği başarılar değerlendirilmiş, ittifakın İstanbul’da başarıya ulaşması için bunların halka iyi anlatılmasının önemi vurgulanmıştır. MHP; belirlediği stratejiyle hem siyasetin bütün ağırlığını İstanbul’a taşıyacak, hem de Cumhur İttifakı'nın Türkiye çapındaki güç ve sinerjisinin İstanbul’da temerküzünü sağlamış olacaktır. Hedef, aziz İstanbulluları Cumhur İttifakı'nda birleştirip buluşturmak ve 23 Haziran’da zafere ulaşmaktır. Hiç şüphesiz İstanbulluluk vurgusu, İstanbul’un yerlisi için olduğu kadar taşra kökenliler için de geçerlidir. İstanbul asıllılarla taşra kökenliler bin yıllık kardeşlik ve ortak kültür mirasından kuvvet alarak bu müthiş metropol kentin gelişip büyümesine katkıda bulunmuşlar, İstanbul’u hem Türkiye’nin defakto merkezi hem de bir dünya kenti yapan büyük bir entegrasyonun mimarı olmuşlardır. Dolayısıyla İstanbul, Türkiye demektir. İstanbul, sadece Türkiye’nin değil, bütün Türk ve İslam dünyasının göz bebeğidir. İstanbul, yüzyıllardır dünyanın en gözde şehirlerinin başında gelmektedir" diye konuştu.

Ankara, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • turan yorulmaz (4 yıl önce)
    Malatya halkı öyle emrivakilere gelmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • aras (4 yıl önce)
    boşa gitmiş bizim il başkanı.istanbuldaki Malatyalıların bir tanesi bile bunlara oy vermez
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (4 yıl önce)
    Malatyalılar tarihte hep demokrasiden yana oy kullanmıştır. İstanbul'daki Malatya' lılarında demokrasiden yana oy kullanacağına inanıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (4 yıl önce)
    Kıl Bayro ya Katılmamak elde değil.................
    0
    0
    Yanıtla
  • Nedim Doğrul (4 yıl önce)
    Biz Malatya Olarak Her zaman Liderimizin Evrindeyiz Genel Baskanımız Ne Derse Seve Seve Yapmaya Hazırız...
    0
    0
    Yanıtla
  • kendi adina konus nedim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Nedim Bey kendi adına konuş lütfen Malatya her görüşten insanı barındırıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • kendi adına konuş,mesela ben mhp ye başkanlık ve belediye seçimlerinde mualesef oy verdim.Bundan sonra benden hayatta oy alamaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Sayın genel baskanimiz emreder de biz calismaz miyiz. Akp lilerden cok calisip liderimizin emrini yerine getirecegiz insAllah.
    0
    0
    Yanıtla
  • KIL BAYRO (4 yıl önce)
    Bence mhp milletvekilleri topluca istifa edip akp ye geçsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Sayin.malatyalilar.adelet.hukuk.demokiresi. Herzaman.millete.lazimataturk.ilkelerinden. Vaz.gecmeyin.bir.takim.vatlar.icin.millet.iradesini. Unutmayin.ona.gore.oy.verin
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen önce yazı yazmayı bi öğren, sonra gel burada yorum yap. Şimdi seninle benim oyum birmi, şansızlık bu ya bu kafayla seninde bir oyun var, bak gördünmü ne kadar özgür demokratik bir ülkede yaşıyoruz senin gibi düşünen dünyaya at gözlüğü ile bakan birine bile oy kullandırıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN (4 yıl önce)
    Devlet BAHÇELİ sayesinde MHP diye bir partı kalmadı.Ama taban sessiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Malatya da MHP oy vermeyen Malatyalılar İstanbul da neden versin. Yerel seçimde MHP'nin MALATYA İlçe Belediye Meclis Üye Seçimi Toplam Oy Oranları yüzde 2 ye düşmüş.
    0
    0
    Yanıtla